Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?

Rene Leisink

Rene Leisink

René Leisink, werkend onder het pseudoniem Argus, volgde de lerarenopleiding voor tekenen en de pabo. Na zijn studie richtte hij met vier vrienden Studio Noodweer op, die strips, cartoons en illustraties maakt voor diverse opdrachtgevers.
Zijn eerste cartoons verschenen op het prikbord van zijn vaders schoo. Later zette hij ze op internet. Daar kwam de publicatie van zijn tekeningen in De Pers en De Twentsche Courant Tubantia uit voort. Verder werkt hij onder meer voor Kids United van Unicef, De Actuaris, vakblad van het Actuarieel Genootschap, Koud Bloed (literair tijdschrift in samenwerking met Jan Dirk Barreveld) en voor de gemeente Amersfoort. Zes jaar geleden startte hij zijn eigen website, waar hij dagelijks een cartoon op plaatst. Veel cartoons tekenen is volgens hem de beste manier om het vak van cartoonist onder de knie te krijgen.
Zijn grootste voorbeeld is de Amerikaanse cartoonist Gary Larson. Met name diens talent om absurde, humoristische situaties uit te beelden in relatie met de vaak even absurde of nog absurdere realiteit, spreekt Leisink aan.
Zijn cartoons worden getypeerd door een altijd milde, optimistische toon, die overeenkomt met zijn levensinstelling. Zo deed hij vrijwilligerswerk in Roemenië en Ghana, waar hij in 2006 enige tijd les gaf op een basisschool.
In 2009 ontving Leisink de titel 'Beste nieuwkomer' tijdens de uitreiking van de Junior Inktspotprijs.

Rene Leisink heeft meegewerkt aan de volgende stripreeks: Argus.

Strips van Rene Leisink

Silvester Strips geeft de volgende 1 strip uitgave van Rene Leisink uit:

Ga naar de strip: Argus: Argus 2008cover stripalbum Argus 2008

ArgusArgus 2008

Als je het nieuws van het afgelopen jaar door Argus-ogen bekijkt valt er nog best wat te lachen! Deze bundeling bevat meer dan 200 cartoons bij de nieuwsfeiten van 2008. Geniet van Fitna, EK 2008, Olympische ...

PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.