Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?

Michiel van de Pol

Na een afgeronde studie aan de academie voor Beeldende Vorming te Tilburg zocht Michiel (1965) aanvankelijk zijn heil in de beeldende kunsten. Na diverse exposities en verschillende subsidies besloot hij echter zich op het medium strip te storten. Getekend had hij altijd al wel, maar echt serieus werd het weer rond 1992. Vele boekjes werden in eigen beheer gepubliceerd. Daarnaast publiceerde hij in amateur-stripbladen als Impuls en Iris. Niet lang daarna publiceerde hij in "SjoSji", het enige serieus te nemen professionele stripblad uit die tijd, een gagstrip over een molletje. Voor hetzelfde blad schreef hij scenarioís voor de strip Sjors en Sjimmie. In 1996 werd Michielís eerste zoon geboren. Over dit heuglijke feit werd een dagboek bijgehouden dat resulteerde in een breed opgezet stripdagboek. De titel werd "Medicijnman", naar aanleiding van Michiel's bijbaantje als bezorger van medicijnen voor een apotheek. Een selectie uit die dagboeken werd in 2000 gepubliceerd door de literaire uitgever "de Prom". . Hij publiceert in landelijke en regionale kranten en bladen. Deze zomer is hij een van de finalisten in de stripstrijd in Het Parool. Zijn stripautobio is zijn derde boek en er bestaat grote belangstelling in Frankrijk voor vertaling. Het past in een nieuwe, internationale traditie van strips maken. Stripauteurs behandelen steeds meer persoonlijke onderwerpen. Michiel van de Pol tekent bijna dagelijks over zichzelf en zijn gezin op www.cartoondiarree.nl.

Michiel van de Pol heeft meegewerkt aan de volgende stripreeks: Michieltjes Jongenshart.

Strips van Michiel van de Pol

Silvester Strips geeft de volgende 1 strip uitgave van Michiel van de Pol uit:

Ga naar de strip: Michieltjes Jongenshart: Michieltjes Jongenshartcover stripalbum Michieltjes Jongenshart

Michieltjes JongenshartMichieltjes Jongenshart

Wat is dat eigenlijk, verliefd zijn? Verliefd worden? Dat gebeurt heel terloops, legt Michiel van de Pol uit in zijn stripautobiografie Michieltjes jongenshart, toen ze 'n keer naast me stond tijdens ...

PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.