Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?

Hanco Kolk

Hanco Kolk

Hanco Kolk (Den Helder, 1957) startte zijn stripcarričre ongeveer gelijktijdig met zijn collega Peter de Wit (1958). Beiden waren actief als striptekenaar voor het blad Eppo waarvoor Hanco de strip "Gilles de Geus" ontwikkelde en Peter strips als "Stampede" (een humoristische cowboystrip) en "De Familie Fortuin" (een asociale familie die de buurt onveilig maakt) voor zijn rekening nam. Vanaf 1984 bundelden de twee hun krachten om de strip Gilles tot een volgend niveau te brengen. Peter nam het scenario op zich en Hanco hield zich bezig met het tekenwerk. De strip werd immens populair onder de lezers en in de volksmond werd Gilles al "de Nederlandse Asterix" genoemd.

De samenwerking tussen de twee beviel zo goed dat ze meerdere projekten samen gingen doen. Zo maakten ze de fotostrip "Mannetje & Mannetje", presenteerden ze de Teleac-cursus "Strip- en Cartoontekenen" en maken ze de krantestrip "S1NGLE" (Parool en Algemeen Dagblad), waarbij Peter de teksten schrijft en Hanco tekent.

Hanco schreef en tekende zelf "Inspecteur Netjes" voor Sjors en Sjimmie/Sjosji en kwam in 1992 met zijn strip "Meccano", waarvan tot op heden drie delen zijn verschenen. In deze strip zijn de beginselen terug te vinden voor de strakke lijnvoering van "S1NGLE".

Behalve met tekenen, houdt Hanco Kolk zich ook bezig met het schrijven van scenario's voor ondere andere Ben Westervoorde ("De Muziekbuurters") en Uco Egmond ("Falco en Donjon"). Begin jaren tachtig heeft hij ook samen met Gerard Leever aan twee stripprojekten gewerkt, namelijk "Ernst Vrolijk" en "De Vloek van Bangebroek".

Hanco Kolk heeft meegewerkt aan de volgende stripreeksen: Gilles de Geus, De Muziekbuurters.

Strips van Hanco Kolk

Silvester Strips geeft de volgende 2 strip uitgaven van Hanco Kolk uit:

Ga naar de strip: De Muziekbuurters: 1: Echte vriendencover stripalbum 1: Echte vrienden

De Muziekbuurters1: Echte vrienden

De Muziekbuurters gaat over een hecht vriendenclubje van vijf kinderen (Bart, Proffie, Spike, Achmed en Christien) die allerlei avonturen beleven in de omgeving waar ze wonen. Verliefdheid, skaten, computers ...
Ga naar de strip: De Muziekbuurters: 2: Door dik en duncover stripalbum 2: Door dik en dun

De Muziekbuurters2: Door dik en dun

De Muziekbuurters gaat over een hecht vriendenclubje van vijf kinderen (Bart, Proffie, Spike, Achmed en Christien) die allerlei avonturen beleven in de omgeving waar ze wonen. Verliefdheid, skaten, computers ...

PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.