Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Zeven-14-Schipbreukelingen.jpg

Reeks Zeven

Auteur(s) Andoryss (tekst), Tony Semedo (tekeningen)

Genre Diversen

Pagina's 64

ISBN 89463063579 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Zeven14 - Zeven Schipbreukelingen

Zeven is een reeks complete verhalen waarin het cijfer 7 centraal staat.

De bewoners van een klein en afgelegen eilandje zien hun leven verstoord worden wanneer de jonge Aran aankomt. De nieuwkomer sluit wel snel vriendschap met zes andere kinderen, maar zaait niettemin problemen en onenigheid wanneer hij het doel van zijn komst uitlegt: hij is er om de vuurtoren te doven. Maar de enige regel van het eiland is net dat de vuurtoren nooit of nimmer mag uitgaan.

Pagina's

Reageer via FaceBook

14 - Zeven Schipbreukelingen recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: DE MORGEN (link)
Conceptreeksen zijn al enkele jaren hot in de Franse stripwereld. Je kunt het zo gek niet bedenken of de formule levert (ellen)lange reeksen op. Zo waren er conceptreeksen rond de tien geboden, de zeven hoofdzonden of andro´den. In het geval van deze conceptreeks staat het getal zeven centraal. En daarmee zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Tot nu toe verschenen er veertien delen in deze reeks. Zeven psychopaten, Zeven dieven, Zeven piraten, Zeven klonen, Zeven draken... Noem maar op. Het idee erachter: afgeronde verhalen over telkens zeven personages. Elk genre is mogelijk. In dit geval gaat het om magie en fantasy. Op een vreemd, afgelegen eiland wordt de plotse komst van een jongetje door de volwassenen met argwaan bekeken. De zes overige kinderen van het eiland vinden het allemaal leuk, maar de nieuwkomer heeft via zijn dagboek gemerkt dat er enorme gaten in zijn geheugen zitten. Langzaam maar zeker weet hij zijn nieuwe vrienden te overtuigen dat het eiland en zijn bewoners niet zijn wat ze lijken.

'Zeven schipbreukelingen' is een soort queeste die in eerste instantie wel spannend opgebouwd wordt, maar al gauw vervlakt Zeven schipbreukelingen is een soort queeste die in eerste instantie wel spannend opgebouwd wordt, maar al gauw vervlakt. Scenariste Andorrys geeft slecht mondjesmaat het verhaal prijs, en heeft daarmee de lezer een half album in zijn greep. Haar grote fout is dat ze de ontknoping (lees: de volledige tweede helft) even traag als voorspelbaar presenteert, waardoor je een en ander al mijlenver ziet aankomen.

Tekenaar Tony Semedo heeft een erg cleane stijl, maar dan wel eentje zonder al te veel persoonlijkheid. Geen slecht album, maar zeker geen topper. Net geen zeven op tien.

* * * (3 van 5 sterren)
- Geert De Weyer


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.