Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De Toonder Animatiefilms strips

  • De Toonder Animatiefilms
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Toonder-Animatifilms.jpg

Reeks De Toonder Animatiefilms

Auteur(s) Jan-Willem de Vries (tekst)

Genre Novelle

Pagina's 336

ISBN 9789058857507 (luxe cover)

Prijs € 100,00 (luxe cover)

Prijs: € 100,00 (Luxe cover)

De Toonder AnimatiefilmsDe Toonder Animatiefilms

Download de LAYAR app voor je smartphone en scan deze cover voor exclusief beeldmateriaal.

Bijna iedereen kent Marten Toonder als schrijver en striptekenaar. Zijn rol als filmmaker is tot op heden nauwelijks belicht. En dat is opmerkelijk want Toonder had jarenlang de ambitie om animatiefilms te maken. Het geld dat hij verdiende met de stripverhalen werd jarenlang door hem ge´nvesteerd in tekenfilmprojecten. Zo kwamen zijn meest bekende producties De Gouden Vis (1952) en Moonglow (1954) tot stand. Maar deze twee titels zijn slechts het topje van de ijsberg. De Toonder Studio's behoorden jarenlang tot Nederlands grootste filmproductiebedrijven. En naast dergelijke vrije films werden ook nog eens honderden reclamefilmpjes gemaakt.

In De Toonder animatiefilms beschrijft Jan-Willem de Vries de geschiedenis van deze omvangrijke animatiefilmproductie. Vanaf Toonders eerste tekenfilmexperimenten tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan de laatste producties die in zijn studio's werden gemaakt.  

Naast een handjevol bekende filmtitels verhaalt dit boek ook talloze producties, die bij het grote publiek volstrekt onbekend zijn. Het boek bevat meer dan 500 afbeeldingen, waaronder productiefoto's, potloodschetsen en storyboards.

Dit boek bevat tevens een dvd met daarop onder andere: Tom Puss und das geheimnis der Grotte I en II, Tom Puss and the Haunted Castle, The Magic Music, Dreamland, The Legend of Loch Ness en meer.

Als u nu bestelt ontvangt u een exclusieve prent cadeau!

Pagina's

Reageer via FaceBook

De Toonder Animatiefilms recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Filmtotaal.nl (link)
In het fascinerende boek De Toonder animatiefilms van auteur Jan-Willem de Vries is er voldoende ruimte voor visueel ondersteuning en mede daarom leest het prettig weg. Naast de vele projecten is er vooral aandacht voor de medewerkers die bij Toonder Studio's door de jaren heen hebben gewerkt. Aangezien het boek nostalgisch aandoet, is het mogelijk zelfs het meest interessant voor (oud)medewerkers. Na het lezen van het boek is het vooral erg jammer om te constateren dat Marten Toonder niet al zijn wensen met betrekking tot animatiefilms in vervulling heeft zien gaan. Desondanks heeft de in 2005 overleden creatieve Toonder zich kunnen uitleven door flink in zijn passie te investeren en indrukwekkende resultaten te boeken. De nog steeds geldende ondertitel "Nederlands ENIGE avondvullende tekenfilm" van Als je begrijpt wat ik bedoel geeft eigenlijk al aan dat het een onmogelijke droom was dat Toonder Studio's ooit zou uitgroeien tot een soort Nederlandse Walt Disney. Het uiterst fraaie boek, inclusief een Dvd met een reeks animatiefilms van Toonder Studio's, verscheen in mei dit jaar en heeft met zo'n 100 euro een flink prijskaartje.

Externe recensie, bron: MOORSMAGAZINE.com (link)
Het verrassende van het vuistdikke boek De Toonder Animatiefilms zit hem voor een deel in het verraderlijke van de titel van het boek, want tijdens het lezen, en vooral tijdens het bekijken van de films en filmpjes op de bijgeleverde dvd, wordt al snel duidelijk dat Marten Toonder, als je het over de animatiefilms hebt, gerust de Walt Disney van Nederland genoemd kan worden, want zelf had hij in de meeste gevallen maar bar weinig te maken met het ontstaan van al die films.

Nu was het al bekend dat hij zijn tekenwerk ook al regelmatig uitbesteedde, maar bij de teken- en animatiefilms is de naam Toonder vooral de naam van het productiebedrijf, en als je denkt dat er alleen Tom Poes en Ollie B Bommelfilms gemaakt werden word je hier buitengewoon aangenaam verrast, want de productie was niet alleen veelzijdig, maar ook van vaak hoge kwaliteit en soms verrassend vrij.

Er zijn ook behoorlijk wat reclamefilmpjes te vinden op de dvd, van (zeker in de beginperiode) nogal knullig en gedateerd en daardoor ook weer charmant ogende poppenfilmpjes tot en met snelle tekenfilmpjes, maar de vrije films zijn verreweg het interessantst, zoals De Gouden Vis, een wonderbaarlijk mooie, verstilde tekenfilm met prachtig Oosters tekenwerk, magnifiek subtiel kleurgebruik en een nogal vaag Oosters filosofisch verhaal. Het mooie aan het boek is dat alle mensen die verantwoordelijk zijn voor al dat moois nu ook hun plek in de tekenfilmgeschiedenis krijgen, en dat je de nodige foto's te zien krijgt van tekenaars en inkleurders aan het werk, van schetsen, van afgekeurde schetsen, van voorstellen, van storyboards, terwijl van elke belangrijke film ook het hele achtergrond- en ontstaansverhaal verteld wordt.

Dat is al interessante kost voor iedere strip- en tekenfilmliefhebber, maar wat dit boek helemaal afmaakt is de bijgeleverde dvd, waarop je het eindresultaat kunt bewonderen, en waar bovendien allerlei verbazingwekkende filmpjes staan als Metrographic, wat wel een vrije improvisatie lijkt van een tekenaar die gewoon voluit zijn gang kan gaan. Dat zijn verbazingwekkende juweeltjes die ik niet bij Toonder had verwacht, moet ik eerlijk bekennen. Hij gaf zijn tekenaars dus blijkbaar veel meer speelruimte dan je van zo'n commercieel man zou verwachten.

En zo blijkt de dvd een aangename schatkist vol van dit soort verrassende juweeltjes te zijn, aangevuld met een magnifiek boek, bomvol illustraties en mooie verhalen. Terwijl uiteraard de klassiekers als Als je begrijpt wat ik bedoel niet ontbreken. Een aanrader.

HenkN De Toonder Animatiefilms
Silvio en Jan-Willem de Vries,

Mijn welgemeende complimenten voor het samenstellen van het prachtige boek!!!

Vriendelijke Bommelgroeten,
Henk N. Bom
(heer)


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.