Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Super Kaka strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Super-Kaka-1.jpg

Reeks Super Kaka

Auteur(s) Davy Mourier (tekst), Stan Silas (tekeningen), Valérie Sierro (inkleuring)

Genre Jeugd

Pagina's 48

ISBN 9789463063555 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Super Kaka1 - Een nieuw schooljaar

Ontdek de fantastische avonturen van een jongen en zijn onwaarschijnlijke droom: een kleine kaka die, vreemd genoeg, naar aardbeien ruikt. Samen gaan ze de wereld redden! Tenminste, dat willen ze toch proberen!

Bij de Imagi-school worden alleen de meest getalenteerde kinderen toegelaten. Hoe dat wordt gemeten? Je moet voldoende verbeelding hebben om je droom tot leven te brengen in  vorm van een wezen. Lucas, die per vergissing aan de toelatingsproef deelneemt, laat Super Kaka verschijnen en wordt door iedereen uitgelachen! Maar tijdens hun avonturen wordt al snel duidelijk dat Super Kaka een van de krachtigste dromen is die ooit is gedroomd!

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Een nieuw schooljaar recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: FANTASY WERELD (link)
De kleine Luca droomt er al jaren van om op de Imagi-school te komen. Dit is een school voor kinderen met een bijzondere gave, want ze kunnen met een machine door hun dromen een wezen werkelijkheid laten worden. Je moet genoeg verbeelding hebben om je droom tot leven te laten komen in de vorm van een wezen, alleen dan kan je toegelaten worden. Hoewel Luca niet geselecteerd is als een van de leerlingen, is hij stiekem bij het toelatingsexamen en weet hij toch een wezen op te roepen. Dit is een klein bruin wezentje genaamd Super Kaka, dat gek genoeg naar aardbeien ruikt. Een grappig maar op het eerste ogenblik vrij nutteloos wezentje. Kan Luca zijn plekje weten te vinden in de Imagi-school?

Een bijzonder avontuur voor echte helden
Super Kaka is op het eerste gezicht een vrij grappige strip, maar er schuilen veel meer lagen achter het avontuur van Luca. Luca is een kleine jongen en iedereen kijkt op hem neer, maar hij weet zeker dat hij een grote held kan worden met zijn droomwezen. Een wezen in de vorm van een keutel was alleen niet wat hij in eerste instantie had gewild, maar de twee worden langzamerhand vrienden. De droomwezens zijn fascinerende wezens die allemaal een affiniteit hebben met een bepaald element (water, aarde, vuur en lucht) en een speciale kracht bezitten. Het is geweldig om alle andere leerlingen te leren kennen met hun bijbehorende droomwezen.

Naast de humor van Luca’s wezentje, zijn er nog vele andere kanten van het verhaal die de moeite waard zijn om gelezen te worden. Zo zit het verhaal vol actie en moeten de leerlingen van de Imagi-school stoere opdrachten doen waarbij ze samen moeten werken. Er is aan avontuur geen gebrek, je verveelt je tijdens het lezen geen enkel moment! Ook heeft Luca bepaalde motieven waarom hij graag naar de Imagi-school wil. Hij is namelijk een wees, maar hij denkt dat hij zijn vader kan vinden op de Imagi-school. Dit geeft een vrij serieuze en zielige toon aan deze strip, waardoor dit verhaal meer lagen heeft dan verwacht.

Een hoopvolle jongen in een levendige wereld
Luca is de perfecte hoofdpersoon voor dit verhaal. Hij is een kleine jongen en nog vrij jong en heeft weinig mensen om hem heen die hem helpen. Toch is Luca heel positief ingesteld en gaat hij geen enkele uitdaging uit de weg. Hij is dan wel een kleine jongen en zijn klasgenoten hebben het idee dat hij niks kan, maar Luca weet dat hij meer in zijn mars heeft! In de komende delen wordt Luca hopelijk een grote held zodat iedereen ziet dat hij een geweldige jongen is. Zijn optimistische houding tegenover mensen die op hem neerkijken maakt van Luca een sympathiek personage, waardoor je als lezer op emotioneel vlak helemaal in het verhaal zit.

De wereld waarin de personages leven is erg kleurrijk. Er wonen veel magische wezens, oftewel dromen, in deze wereld en zelfs gebouwen barsten van de spetterende kleuren. Zeker voor kinderen is het een waar genot om deze strip te lezen, omdat je je ogen kan uitkijken door de grappige pagina’s vol kleuren. De personages laten veel emotie zien door de manier van tekenen en de tekeningen zijn ook vrij ver van elkaar verwijderd, waardoor alle witte lijnen tussen alle afbeeldingen wat rust creëren.

Conclusie
Super Kaka is een strip die meer inhoud bevat dan je in eerste instantie denkt. Het verhaal heeft genoeg actie en levendige personages en wezens, maar het verhaal bevat ook een serieuze kant waardoor je enorm meeleeft met de kleine Luca. Dit eerste deel sluit ook af met een flinke cliffhanger, waardoor je meteen nieuwsgierig raakt naar de volgende delen in deze trilogie. Super Kaka is een perfecte strip voor de dromers en jonge helden die veel meer waard zijn dan ze zelf denken.

* * * * 1/2 (4,5 van 5 sterren)

SAMENVATTING
Super Kaka is een strip die meer inhoud bevat dan je in eerste instantie denkt. Het verhaal heeft genoeg actie en levendige personages en wezens, maar het verhaal bevat ook een serieuze kant waardoor je enorm meeleeft met de kleine Luca. Dit eerste deel sluit ook af met een flinke cliffhanger, waardoor je meteen nieuwsgierig raakt naar de volgende delen in deze trilogie. Super Kaka is een perfecte strip voor de dromers en jonge helden die veel meer waard zijn dan ze zelf denken.

Joost Zuijderduijn

Externe recensie, bron: Nice tips 4 kids (link)
Luca wil heel graag naar de Imagi-school, maar je word niet zomaar toegelaten op die school. Toch lukt het de kleine Luca om toegelaten te worden, omdat hij in zijn dromen Super Kaka laat verschijnen. Het duurt even voordat duidelijk is welke krachten Super Kaka heeft, maar één ding is zeker: Super Kaka mag dan wel klein zijn, maar is zeker heel bijzonder!

Een grappige strip over de kleine Luca die denkt dat hij op de Imagi-school erachter zal komen wie zijn vader is. Luca is namelijk opgegroeid in een weeshuis. Samen met Super Kaka zijn ze een nieuw team op de Imagi-school. Zullen ze samen het eerste jaar doorkomen?

De strip is erg leuk en humoristisch. Voor mijzelf jammer dat het verhaal wordt vervolgt, want ik had graag verder willen lezen, om te zien hoe het verhaal afloopt.

Externe recensie, bron: GAME4ME (link)
Deze maand bij Silvester Strips: een nieuwe strip in manga-stijl! Het is een kersverse reeks en ze was ons onbekend en we dachten zomaar dat het gebaseerd was op één of andere Japanse anime. Mis! Het is zelfs niet geschreven of getekend door twee Japanners, maar door twee fransozen. Benieuwd of zij iets deftig uit de mouw konden schudden.

In deze strip zien we kleurige, manga-achtige figuren en een Pokémon-achtige kudde aan vreemde dieren. Geen échte dieren, maar dromen die middels van een machine in de Imagi-school tot leven worden gewekt en dienen als companion. Alleen diegenen die geselecteerd worden, mogen de school betreden. Lucas, de centrale figuur, is een jongen die altijd probeert, maar nooit geselecteerd wordt. Tot nu.

Het is een verhaal met veel humor en leuk geweld en een hoofdpersonage dat zowel aandoenlijk schattig als vastberaden is. Hiermee heeft het verhaal een leuk hoofdfiguur te pakken, en zijn companion – Super kaka – is absurd maar even vastberaden én verrassend wanneer zijn baasje in problemen komt.

Super Kaka is een absurde en wat vreemde titel, maar heeft van bij het begin de juiste toon te pakken.Een leuke manga-stijl, toffe personages en kleurrijke tekeningen maken in combinatie met aparte humor een fijne, nieuwe strip voor jong en wat ouder.

Externe recensie, bron: DE MORGEN (link)
Vergeet die kanariegele, lieve Pokemon Pikachu. Zo jaren 90. De kids evalueren met hun tijd mee. En dus moet ook Pikachu het anno 2018 afleggen tegen een, uhm, donkerbruine drol die – gelukkig maar – fris ruikt. Om specifiek te zijn: naar aardbeien. En hoe noem je zo'n nieuwe held? Niet gewoon Kaka, uiteraard. Een drol met bovennatuurlijke gaven verdient beter. Super Kaka, dus. Voilà.

Zoiets kan alleen in het door Pokemons, draken, robotten en andere eigenaardige creaturen geobsedeerde Japan, hoor ik u denken. Zo ziet het er inderdaad op eerste gezicht uit. Op de cover ziet u ze namelijk al: de grote manga-ogen van de jonge hoofdrolspeler, Luca, op wiens hoofd Super Kaka danst. Binnenin vindt u het gratuite geweld, een leger vreemde wezens en de typische mangastijl. Maar deze nieuw reeks is het product van twee Fransozen: Davy Mourier en Stan Silas.

Het verhaal in het kort: het jongetje Luca wil absoluut aangenomen worden op de befaamde Imagi-school, waar fantasierijke leerlingen hun droomwezen werkelijkheid laten worden. Luca wordt in eerste instantie afgekeurd, maar slaagt er toch in zijn droomwezen te laten verschijnen: Super Kaka. Oeps. De eerste drie delen vormen een afgerond verhaal.

Zit er een kwalijk luchtje aan dit product? Stront aan de knikker na aankoop ervan? Ach, u heeft wellicht schijt aan dit soort flauwe woordspelingen en spreekwoorden, dus ik bespaar ze u verder. Maar eerlijk is eerlijk: als u tijdens het lezen van dit album het kind in u naar boven durft te halen, zal deze flauwigheid heel even uw deel zijn. Want Super Kaka is best wel aanstekelijk. En hoe onnozel ook, er zit nog een verhaal achter ook. Eentje dat al in zovele vormen tot leven is gewekt, maar het nog steeds doet: een klein, naïef opdondertje dat strijdt voor zijn kunde, uitgelachen wordt door machomedestudenten en voortdurend moet opboksen tegen vooroordelen. Billy Elliot, als u wil. Maar dan met kaka.

Doorsjassen, die handel? Ach, vooruit, kopen maar. Want u weet nu al dat u er mee zult scoren bij uw kroost. Toiletbezoeken – qua sfeer de ideale omgeving om dit kleinood te nuttigen – zullen nooit meer hetzelfde zijn.

* * * (3 van 5 sterren)
Geert De Weyer

Externe recensie, bron: Gestript.be (link)
Toen we voor het eerst hoorden dat Silvester een nieuwe reeks met de titel Super Kaka ging uitgeven, konden we een lach niet onderdrukken. Zo'n titel laat ook niets anders toe. Even later kregen we de tekeningen in een voorpublicatie onder ogen en moesten we toegeven dat zowel de tekenstijl van Stan Silas als het begin van het eerste deel best wel goed zijn.
Door Elias Jonkers.

Welkom in de bijzondere wereld van Super Kaka, waar avontuur, absurditeit en humor hand in hand gaan. Het verhaal is ontzettend leuk en de tekenstijl van Stan Silas is gewoon onberispelijk.

We wisten niet goed wat we juist konden verwachten op inhoudelijk vlak, want met zo'n titel kan je veel kanten uitgaan.

Het verhaal gaat over Luca, die niets liever wil dan te worden toegelaten aan de prestigieuze Imagi-school. Vorig jaar was het net niet gelukt, maar dit jaar zeker wel! Om toegelaten te worden moeten de leerlingen hun dromen werkelijkheid laten worden. De jonge Luca kan niets anders bedenken dan een drol met een cape: Super Kaka! Maar er is meer: zijn droombeeld ruikt naar aardbeien...

Scenarist Davy Mourier (La Petite Mort) en tekenaar Stan Silas (La vie de Norman) hebben een bijzondere en goed doordachte wereld geschapen met leuke personages, verrassende humor, avontuur, absurditeit en vooral veel verbeeldingskracht. De auteurs slagen er verder in om een strip te maken die vlot leest, maar naast de fantasie toch ook enkele thema's rond opgroeien en naar school gaan aanraakt.

De tekenstijl van Stan Silas is heel doeltreffend en helder. Het voelt aan als manga, laten we zeggen Europese manga. Vooral Luca is een schattig jongetje dat zich sterk weet te houden. Zowel de personages, fantasiewezens en setting zijn mooi in beeld gebracht.

En die lach van in het begin? Die kunnen we nog altijd niet onderdrukken, want het album brengt je gewoon keihard aan het lachen. En dat is toch de bedoeling, lijkt mij! Laten we hier nog even vermelden dat je een boek niet altijd moet beoordelen op de cover (hoewel daar niets op aan te merken is).
Super Kaka 1: Een nieuw schooljaar is een geslaagde, frisse, levendige en aangename strip. We zullen met plezier het vervolg van de avonturen van Super Kaka afwachten.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Dat brengt ons naadloos bij Super Kaka. Què? Zijn we zo laag gevallen dat er strips worden uitgebracht over een lachend kakske? Wel, Super Kaka vonden we een aardige strip. Om toegelaten te worden op de Imagi-school moeten kinderen voldoende verbeelding bezitten om hun droom in werkelijkheid om te zetten in de vorm van een wezen. De kleine Luca heft het zwaar en komt op de valreep op een drolletje met een cape die hij Super Kaka noemt. Het wezentje ruikt naar aardbeien, maar daarmee wint Luca nog niet het respect van zijn medeleerlingen. Ja, hij wordt wel degelijk toegelaten op de school. Samen met hun wezens moeten de kinderen aan wedstrijden deelnemen, maar eerst moeten ze leren strijden in teams. 't Is nu aan Luca en zijn drolletje om zich te bewijzen. Een familiaal achtergrondelement en de magische intrige leiden nog naar twee vervolgalbums. Super Kaka is getekend in een warm ingekleurd mangastijltje waar de schattigheid van afdruipt. Dit kan zeker scoren bij kinderen, alleen al door nieuwsgierigheid naar het bruine personage. Ze zullen niet ontgoocheld worden.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.