Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Sterrenwaas strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Sterrenwaas-2.jpg

Reeks Sterrenwaas

Auteur(s) Hervé Bourhis (tekst), Mathilda (inkleuring), Rudy Spiessert (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 48

ISBN 9789463063166 (softcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

SterrenwaasSterrenwaas 2

Lang geleden, in een landstreek heel heel ver hiervandaan...

Tussen prinses Leïca en de Spaanse stroper Juan Camolo ontstaat een vreemde relatie. Terwijl Luuk l’Anterfant zijn uiterste best doet een even goede Jadenridder te worden als zijn vader. Om het gloof helemaal onder de knie te krijgen, gaat hij in de leer bij een zekere meester Yoga. Maar hij moet zijn bezoek onderbreken om zijn vrienden te redden en de strijd aan te binden met slechterik Heer Zwardveder, man tegen man...

Sterrenwaas is een hilarische Star Wars-parodie die beide benen op de grond houdt! Dit deel neemt The Empire Strikes Back op de hak.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Sterrenwaas 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: FANTASY WERELD (link)
Sterrenwaas 2 is het vervolg op Sterrenwaas, die gaat over Luuk L’Anterfant die twee slaven koopt, Ce3c en Raf-Raf (R2), die de plannen van prinses Leïca meedraagt. Zij is meegenomen door Heer Zwaardveder en zijn soldaten van ‘t Konijnkrijk, maar zij zijn ontkomen. Luuk gaat samen met deze twee op zoek naar prinses Leïca en het gloof. In Sterrenwaas 2 gaan we verder met dit verhaal. Luuk krijgt een mentor genaamd Yoga om hem te helpen met het gloof en gaat de strijd aan met Heer Zwaardveder. Of deze lanterfantende Jedi, uhm Jade, dit overleeft is nog maar de vraag…

Sterrenwaas 2 is een waardige opvolger van het eerste deel. Je wordt wel een beetje middenin het verhaal gegooid. Er is wel een kort introstukje (in de officiële star wars stijl natuurlijk), maar waar deze in de films een goede recap geeft, is deze vooral grappig, maar met weinig inhoud. Hierdoor moest ik wel even weer het eerste deel erbij pakken om te zien waar we nu exact gebleven waren. Dit maakt ook wel duidelijk dat het verhaal niet lang blijft hangen, aangezien ik het eerste deel pasgeleden heb gelezen. Waar deel 1 vooral ging over het introduceren van de personages en het begin van het verhaal, gaat het tweede deel overduidelijk meer over Luuk en zijn reis om een waardige Jedi te worden, zodat hij het op kan nemen tegen heer Zwaardveder.

Ook de andere personages komen natuurlijk weer naar voren, zoals Juan Camolo (Han Solo), Reusel (Chewbacca) en Prinses Leïca (prinses Leia), maar deze krijgen niet zo veel ‘inhoud’ als Luuk L’anterfant. (Inhoud tussen haakjes, aangezien de personages zo oppervlakkig en stereotiep worden neergezet, dat ze dat eigenlijk niet hebben.) Daarnaast komen er ook een paar nieuwe personages naar voren, namelijk Aldo de Armeniër (Lando Calrissian) en Bubbel Vett (Boba Fett), maar ook deze krijg je maar een beetje te kennen. Luuk is het ongemakkelijke middelpunt van het verhaal. Dit ook omdat het gevecht met heer Zwaardvechter eindelijk komt én de wereldberoemde scene ‘Luuk, I am your father!’ Hoe deze scene is opgezet met een parodiesausje erover een, zal je zelf moeten lezen, maar het is absoluut smakelijk.

Qua stijl is er weinig veranderd. Het team Bourhis (schrijver) en Spiessert (tekenaar) is deze volume hetzelfde gebleven, waardoor de simpelheid van de tekeningen en de (slechte) humor hetzelfde is gebleven. En hier is zeker niets mis mee, want hierdoor weet je wat je kunt verwachten. Wel is er meer gebruik gemaakt van verschillende kleuren, waardoor je ook makkelijk kunt zien wanneer de ene sketch voorbij is en de volgende begint. Dit was niet per se noodzakelijk, maar de verschillende locaties zijn hierdoor wel duidelijker. In de sneeuwbergen is er vooral gebruik gemaakt van wit/lichtgroene kleuren, waar het gevecht in de afgesloten ruimte tussen Luuk en Zwaardveder felblauw is. Voor mensen die niet tegen veel verschillende felle kleuren op één pagina kunnen, is dit niet zo comfortabel lezen, maar zelf had ik hier geen last van.

Qua sketches is het ook gelijk gebleven. Het is meestal een ritme van 4 rijtjes van 2 of 3 tekeningen. Vaak horen 1 à 2 rijen daarvan bij elkaar en vormen die weer een grap binnenin het overkoepelende verhaal. Bij dit tweede deel had ik minder last van dat je het makkelijk opzij kon leggen na een grappige sketch, ze hoorden allemaal wel overduidelijk bij elkaar, en de overgang van de ene naar de andere sketch was soepeler. Hierdoor las je het hele boekje zo uit.

Conclusie

Het tweede deel van de Sterrenwaas serie is een waardige opvolging. De humor zat er ook in dit deel er weer goed in, en het was grappig om te zien hoe bepaalde iconische scenes uit Star Wars totaal niet serieus wordt gerepresenteerd in deze comics, wat het des te grappiger maakte. Dit was minder in het eerste deel, dus maakt het des te leuker om het nu alsnog te zien. De stijl is hetzelfde gebleven, maar door gebruik van meerdere kleuren, waren de overgangen duidelijker, maar soms mocht het contrast tussen de kleuren wat minder zijn. Al met al weer een heerlijk tussendoortje voor de mensen die niet kunnen wachten op de nieuwe films!

* * * * (4 van 5 sterren)
Rosanna de Bie

Externe recensie, bron: GAME4ME (link)
In oktober kregen we een kersverse stripreeks van Hervé Bourhis die Star Wars parodieert op jonge lezersformaat. Sterrenwaas, het eerste nummer, was een leuk debuut en deed ons alvast uitkijken naar meer. Lang moesten we niet wachten op dit tweede nummer.

Dit tweede nummer van Sterrenwaas parodieert de tweede film en dat betekent dat de relatie van Leia, hier Leïca en Han Solo, hier Juan Carmolo, aan bod komt. Elk stuk van dat verhaal wordt op leuke wijze geparodieerd en weet de nodige humor naar voren te schuiven.

Niet alleen dat, maar ook het gebruik van dieren om de voertuigen uit de bekende filmreeks te parodiëren mag er zijn. Misschien dat er hier en daar een beetje teveel gepraat wordt voor dit soort strip, maar het is hoogst genietbaar, zeker wanneer je fan bent van de films. Hoe dan ook is dit een prima tweede nummer.

De manier waarop alles geparodieerd wordt is net als het eerste nummer erg leuk. Zonder enorm sterk te zijn weet Sterrenwaas zich op ons lijstje van ‘must reads’ te nestelen. Het derde nummer is in de maak en mag gerust eerder dan later komen.

Externe recensie, bron: Nice tips 4 kids (link)
Alweer deel 2 van deze Star Wars – Parodie. Ook dit deel staat weer boordevol komische sketches, je zult deze strip dan ook niet kunnen lezen zonder lachen (en als je dat wel kunt, is dat héél knap…)

Ik heb nog meer van dit boek genoten, dan het eerste deel, hoewel het eerste deel toch echt net zo leuk is als dit tweede deel. Even heerlijk tussendoor deze strip lezen (en bekijken) om vervolgens weer verder te gaan met ….(werken, leren, schoonmaken…noem maar op).

Deze strip boordevol humor is leuk voor jong en oud!

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Over deel 1 van de middeleeuwse Star Wars-parodie Sterrenwaas waren we wat in dubio. Het hing allemaal af van de grappen die nog een wankel evenwicht kenden. In dit tweede album, dat losjes de verhaallijn van The Empire Strikes Back volgt, zien we verbetering. Het plagerige toontje van zowel de personages als de auteurs hebben we nu goed beet. Hun vondsten om alle sf-technologie en de oorspronkelijke verhaalelemanten te vertalen naar een middeleeuwse setting leveren het nodige vertier op. Als Silvester op Comicons gaat staan, legt het Sterrenwaas best goed in het zicht van de bezoekers. Ze zouden weleens een ontdekkingetje kunnen doen.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.