Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Prins-Valiant-22---Jaargang-1958.jpg

Reeks Prins Valiant

Auteur(s) Hal Foster (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 56

ISBN 9789058854438 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Prins ValiantJaargang 1958

Hal Fosters tijdloze avonturen over Prins Valiant blijven populair.

Thule, het thuisland van prins Valiant, is in gevaar. Zonder te twijfelen vertrekt Val met een vloot richting zijn vaderland. Eenmaal daar blijken ze in een hinderlaag te zijn gevaren. Valiant weet ternauwernood te ontsnappen. Alleen en zonder hulpmiddelen trekt hij door uitgestrekte landschappen. En niet zonder gevaar...

Ook in deze handzame uitgave blijft het prachtige tekenwerk van Hal Foster indrukwekkend. Alle pagina's zijn opnieuw vertaald en digitaal gerestaureerd. Een must voor iedereen die van humor en avontuur houdt.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Jaargang 1958 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Omdat koning Aguar verstek moet laten gaan, wordt Valiant naar de koningsraad gestuurd. Als vertegenwoordiger van het koninkrijk Thule wil hij geen nieuwe oorlog, maar hij staat alleen met dat standpunt. De andere koningen voelen de drang om de Denen een lesje te leren en vinden het maar niks dat Thule, als belangrijkste leverancier van strijders, niet mee wil. Ze spannen dan ook samen om hem aan te vallen op zijn weg terug van de koningsraad. Een heuse zeeslag vindt plaats. In die strijd zinkt het schip van Valiant en moet hij naar de kust zwemmen. Hij is nu genoodzaakt om te voet door vijandelijk grondgebied naar Thule terug te keren. Best spannend.

Eenmaal terug thuis geraakt, zijn zijn zorgen nog niet over. Hij wordt door Koning Arthur gevraagd om naar Camelot te komen. Hij, als ridder van de ronde tafel, zal de strijd moeten aangaan met de Denen en Saksen die het land aanvallen. Samen met zijn nieuwe schildknapen en een impressionant leger trekt hij richting invallers.

Deze bundeling van verhalen draait voornamelijk rond strijd en de kostprijs ervan. Niet iedereen overleeft de gevechten en de ervaren rotten, zoals Valiant, beseffen dit maar al te goed en zijn er niet op uit om nieuwe oorlogen te beginnen. Echter de overmoed van sommigen leidt onherroepelijk tot het opnemen van de wapens en tot de dood van velen. Deze keer geen verheerlijking van geweld, maar eerder een weergave van de zware tol en consequenties ervan. Toch is dit geen zwaarmoedig geval, want er is af en toe ook plaats en tijd voor humor. Maar helemaal los laat het je toch niet.

Zoals steeds, zijn de tekeningen opnieuw van goede kwaliteit en worden de verschillende strijdvelden -te land en ter zee- mooi in beeld gebracht. Dit blijft een van de sterke punten van de reeks Valiant.

In het kort: een donkere aflevering van Prins Valiant.

- witam


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.