Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Prins-Valiant-14-Jaargang-1950.jpg

Reeks Prins Valiant

Auteur(s) Hal Foster (tekeningen)

Genre Actie / avontuur

Pagina's 56

ISBN 9789058857330 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Prins ValiantJaargang 1950

De pagina's van prins Valiant zijn opgepoetst en opnieuw vertaald om het leesplezier te verhogen. Ook in deze handzame uitgave blijft het prachtige tekenwerk van Hal Foster indrukwekkend. Deze verkleinde uitgaven zijn een must voor iedereen die de grote, luxe editie van prins Valiant gemist heeft!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Jaargang 1950 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Een reeks bundelingen uitbrengen van verhalen die dateren van -wat dit album betreft- 1950... je moet het maar durven (de eerste bladzijden uit de eerste bundeling dateren zelfs van 1937!). Met deze schitterende hardcover van Prins Valiant - Jaargang 1950 - durft uitgeverij Silvester het aan om voor de tweede maal in relatief korte tijd deze strips uit de oude doos uit te geven. Eerder, namelijk vanaf 2008 en nu nog steeds lopend, worden luxe-bundelingen van telkens 2 jaargangen uitgebracht. Daaronder dus ook de afleveringen uit dit boek (2010). Omdat deze verhalen stammen van ver voor mijn geboorte, had ik m’n twijfels over de verkoopbaarheid en de leesbaarheid. Een nieuwe vertaling en opgepoetste tekeningen zouden moeten afrekenen met dit bezwaar.

Reeds bij het eerste prentje wordt duidelijk dat dit album slechts een deel is van een geheel. De lezer wordt middenin een lopend verhaal gekatapulteerd en slechts gaandeweg kan je je een beetje een beeld vormen van het grotere geheel. Ook de bladzijdenummering, die start bij 673, maakt duidelijk dat er al heel wat leesvoer voorafging aan dit deel. Het beste lijkt me de hele reeks aanschaffen en lezen. Het een en ander is trouwens te verklaren door het feit dat de auteur, Hal Foster, deze verhalen tekende voor kranten.

Zoals wel vaker bij oudere strips wordt er niet steeds evenveel aandacht gegeven aan de opbouw of uitwerking van bepaalde situaties en karakters. Dit heeft tot gevolg dat er soms absurde, onnatuurlijk aanvoelende zaken zijn, zoals 2 personen die vijandig tegenover elkaar staan en die dan enkele bladzijden verder als broeders op reis vertrekken. Geen ellenlange uitbreidingen waardoor alles beter moet kloppen, gewoon een kleine tekstuele mededeling: dat moet volstaan. Ook het zich snel opeenvolgen van allerlei kleinere gebeurtenissen is typerend voor de vroegere jaren van het striplandschap. Los van deze zaken kon het geheel me wel bekoren: het laat zich gezapig lezen, er is voldoende afwisseling en het tekenwerk is een streling voor het oog.

De tekeningen ademen een middeleeuwse sfeer uit, mede versterkt door de bladen een gelige kleur te geven. Foster was bovendien een kunstig tekenaar met oog voor detail (hij zou zo’n 60 uren gewerkt hebben aan elke pagina). De geschiedkundige echtheid druipt van de bladzijden waardoor (delen) van dit boek zeker niet zouden misstaan in menige les over ons verleden. Dat erg veel historische gebeurtenissen samengeperst worden in het jeugdige bestaan van Prins Valiant, nemen we er voor lief bij.

Besluit: voor de liefhebbers en nostalgische zielen onder ons zijn deze albums zeker de moeite waard. Voorzie wel een uitgebreid budget, want met 1 of enkele van deze relatief prijzige, maar prachtige boeken ben je nauwelijks iets.
* * *1/2 (3,5 uit 5 sterren)

Iyo74

Externe recensie, bron: MOORSMAGAZINE.com (link)
Prins Valiant is een tijdloze stripklassieker die al vele generaties meegaat, en terecht, want Hal Foster was niet alleen een geniaal verhalenverteller, hij was een ook een wijs man, die relativerend kon zijn, en slim. Bovendien blijkt hij achteraf ook behoorlijk vrouwvriendelijk te zijn, want in het veertiende deel dat Silvester Strips zojuist voorbeeldig heruitbracht is een hoofdrol toebedeeld aan de vrouw van Prins Valiant. In haar eentje weet ze, als Valiant op reis is, niet alleen op een slimme manier een horde wilde veroveraars te verslaan, maar daarna ook op een tactische manier de vrede weer te bewerkstelligen.

Zo weet Foster binnen het grote epische Prins Valiant-verhaal, dat zich losjes binnen de Ronde Tafel van Koning Arthur beweegt, allerlei kleinere verhalen te vertellen, waarbij hij de spanning steeds weet op te voeren, terwijl de humor goed gedoseerd wordt. Kortom: Prins Valiant is terecht een klassieker in de stripwereld - elke nieuwe generatie kan weer genieten, want Silvester geeft de strips weer perfect uit, mooi opgeknapt, perfect geletterd, goed vertaald, in hard cover op een prettig formaat. Helemaal goed!

Je kunt overigens binnenstappen in een willekeurige jaargang, want er worden steeds nieuwe verhalen verteld, en je bent in vliegende vaart zó mee.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.