Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Prins-Valiant-11-Jaargang-1947.png

Reeks Prins Valiant

Auteur(s) Hal Foster

Genre Actie / avontuur

Pagina's 56

ISBN 9789058856616 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Prins ValiantJaargang 1947

De pagina's van prins Valiant zijn opgepoetst en opnieuw vertaald om het leesplezier te verhogen. Ook in deze handzame uitgave blijft het prachtige tekenwerk van hal Foster indrukwekkend. Deze verkleinde uitgaven zijn een must voor iedereen die de grote, luxe editie van prins Valiant gemist heeft!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Jaargang 1947 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Superieur

Om Valiant verliefd te laten worden op het vrouwmens Aleta nam Hal Foster zijn tijd. Krantenlezers in de jaren 1940 hebben meer dan een jaar moeten wachten tot Valiant inzag dat hij wat voor haar voelt. In jaargang 1947 wordt de liefde bezegeld met een zoontje. Een groot deel van deze jaargang is dan ook gewijd aan de spruit die terloops zijn eigen ervaringen vertelt. Die zijn nog aandoenlijk na´ef. En we weten nu al dat een geweldig en avontuurlijk leven hem wacht. Het kleine prinsje is eigenlijk een Amerikaantje want hij komt tot leven tussen de indianen waar Valiant en Aleta zijn terechtgekomen. De dolverliefde viking Ulfrun schaakte Aleta en voer met haar naar zijn thuisland. Wie Aleta al een beetje kent, weet dat Ulfrun te beklagen is. De bloedmooie Aleta windt Ulfrun om haar vingertje en maakt hem te gepasten tijde belachelijk bij zijn manschappen. Ze maakt van de zeerovers broekschijters door met haar zoetgevooisde stem ballades te zingen over de heldendaden van haar gemaal Valiant. Wie is er eigenlijk het slachtoffer aan boord van het schip? Een drieste Valiant zit Ulfrun achterna. Steeds verder vaart Ulfrun, langs IJsland (dat bijgevolg ontdekt wordt) tot het noorden van een dan nog onbekend continent.

Voor een talent als Foster zijn de allerbeste druktechieken aangewezen. Vergeet dus al die foute albums uit de vorige decennia want die trekken op niets. De felle inkleuringen van die albums is afschuwelijk. We bladerden overlaatst een gelijkaardige, integrale, Franstalige uitgave aan van Prins Valiant. De reproductiekwaliteit zag er lang niet zo goed uit als deze prachtig ingekleurde en opgepoetste editie van Silvester. Noem het werk van Silvester ineens superieur zelfs. In vergelijking met de oorspronkelijke Amerikaanse publicatie zouden de teksten in vertaling compacter zijn. Een kritiek is dus dat niet alles is vertaald, maar dat stoort ons geenszins. Hier is gekozen voor een vlot lezende tekst. Veel van Fosters humor blijft overeind. Af en toe schuddebuikten we van het lachen, vooral als de zelfzekerheid en onbezonnenheid van Valiant weer eens onderuit wordt gehaald door zijn pientere vrouwtje. Tegelijk kunnen we best geloven waarom hij haar elke keer vergeeft. Wat een schoonheid! Ze is een dametje met pit bovendien.

> DAVID STEENHUYSE
september 2011


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.