Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Prins-Valiant-1937.png

Reeks Prins Valiant

Auteur(s) Hal Foster

Genre Actie / avontuur

ISBN 9789058854902 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Prins ValiantJaargang 1937

De pagina's zijn opgepoetst en opnieuw vertaald om het leesplezier te verhogen. Ook in deze handzame uitgave blijft het prachtige tekenwerk van Hal Foster indrukwekkend. Ieder deel bevat één complete jaargang. Een must voor iedereen die de grote, luxe editie van Prins Valiant gemist heeft!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Jaargang 1937 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MOORSMAGAZINE.com (link)
Prins Valiant is een tijdloze stripklassieker die al vele generaties van bewonderende stripliefhebbers meegaat. De echte stripfanaten kunnen tweedehands kiezen uit verschillende uitgaven, die allemaal in essentie de genialiteit van tekenaar Hal Foster overeind houden, maar waar vaak ook nogal wat op af te dingen was. Zo werden er vaak herdrukken gemaakt van herdrukken, waarbij een deel van de lijntjes, en dus de subtiliteit van Foster, verdween, was de vertaling soms matig en de belettering vaak ronduit beroerd en onleesbaar, doordat de letters bijvoorbeeld dwars door de tekening geplaatst werden.

Gelukkig geeft Silvesterstrips de strips nu voorbeeldig opnieuw uit, waardoor een geheel nieuwe generatie met eigen ogen kan constateren dat we hier echt met een tijdloos en nog steeds spannend meesterwerk te maken hebben. Alles in deze ruimbemeten boeken is in orde - de vertaling is goed, de belettering voortreffelijk en zeer goed leesbaar en de inkleuring is perfect.

Daardoor komt het genie van Hal Foster hier echt goed tot zijn recht. Als voorbeeld laten we om te beginnen een plaatje zien waarin Prins Valiant (een van de Ridders van de Ronde Tafel van Koning Arthur) door vele handen wordt vastgegrepen. Van één zo'n tekening kan ik al enorm genieten, want alles klopt hier, van de compositie met al die grijpende handjes tot en met de schurk die klaar staat om onze held vast te binden.

Daaronder vind je een complete pagina, zodat je ook kunt zien hoe fraai de paginacompositie van Hal Foster altijd was, niet alleen wat betreft de tekeningen, maar ook verhaaltechnisch - één pagina vertelt een klein verhaal binnen het grote verhaal. We kunnen hier ook mooi zien waarom Valiant de nobele held is - hij vist zijn tegenstander uit het water en redt hem zo van de verdrinkingsdood.

Deze uitgave is niet alleen voor nieuwe generaties een aanrader - ook iedereen die goede herinneringen aan het stripverhaal heeft omdat hij het vroeger al eens verslonden heeft kan hier zijn hart ophalen - deze definitieve uitgave van Prins Valiant is puur genieten voor elke stripliefhebber.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.