Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Pol strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Pol-en-de-vulkaan.jpg

Reeks Pol

Auteur(s) Carla Hansen (inspiratie), Per Sanderhage (tekst), Thierry Capezzone (tekeningen), Vilhelm Hansen (inspiratie), Yel Zamor (inkleuring)

Genre Jeugd

Pagina's 32

ISBN 9789463064309 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Pol1 - Pol en de vulkaan

Een losse plank en een kromgeslagen spijker. Een tonnetje peper dat breekt. Het lijken misschien onbeduidende probleempjes, maar voor Pol en zijn vrienden vormen ze het begin van nieuwe en fantastische avonturen, die hen naar een onbekende haven leiden, waar veel geniesd wordt en waar zich diep in een vulkaan een stad zonder licht bevindt.

Dus laten we allemaal aan boord gaan van de goede, oude boot Mary, samen met Pol, Pingo, Pelle, de Admiraal en natuurlijk Pilschat en de papegaai.

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Pol en de vulkaan recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Onze vroegste stripherinneringen gaan terug naar de reeks Pol. Opa en oma hadden de reeks compleet. Bij elk bezoek trokken we naar een zolderkamer waar het kroostrijke gezin de gezamenlijke stripcollectie bijhield. Tussen oude nummers van de weekbladen Kuifje, Robbedoes en Eppo, en versleten albums van Nero, De Lustige Kapoentjes en Suske en Wiske lagen ook prachtig ge´llustreerde kinderboeken van Richard Scarry en de dierenstripreeks Pol, toen nog strips met onderteksten, een formule die we tegenwoordig hopeloos achterhaald vinden. Die albums van het Deense echtpaar Vilhelm en Carla Hansen hebben we tientallen keren gelezen. Het sympathieke en gastvrije beertje Pol, de kapitein van het schip Mary, de ondernemende pingu´n Pingo, pelikaan Pel (nu Pelle genoemd) met zijn handige bek waaruit alle soorten gereedschap en andere voorwerpen tevoorschijn gehaald worden, de nogal zwijgzame Admiraal (een otter) en uiteraard de schildpad (hier Pilschat genoemd) en de papegaai die voor bonusverhaaltjes zorgen in de hoeken van de prenten horen bij onze kinderjaren. Zoveel jaar later vragen we ons af wat Silvester bezielt om die oude albums opnieuw uit te geven, in hardcover dan nog en met achtergrondpagina's. We hopen weliswaar dat het de uitgeverij lukt om nieuwe lezertjes een even fijne tijd te bezorgen als wij ooit kregen. Een nieuwe animatiereeks moet daarbij ondersteuning bieden.

Net voor die heruitgaven lanceert Silvester een nieuwe reeks verhalen. In het Frans kende die comeback een valse start met een album door AndrÚ Taymans. De werkelijke comeback van Pol ligt voortaan in handen van de in Denemarken wonende Fransman tekenaar Thierry Capezzone en scenarist Per Sanderhage. De voormalige assistent van Daniel Kox voor Agent 212 en Sanderhage waren nochtans al langer actief voor Pol, maar dit is de eerste nieuwe vertaling van hun werk.

Oud of nieuw, aan de formule is nog steeds niets veranderd. Pol en zijn vriendjes bevaren de zeven wereldzeeŰn, komen vreemde figuren tegen in aparte omstandigheden die hen leiden naar een avontuur te land, ter zee of in de lucht. En ze zijn nog steeds dol op pannenkoeken! In Pol en de Vulkaan ontmoeten onze vrienden op zee een handelaar in peperbollen. Hij weet de weg naar een eiland, Vulkaaneiland, waar Pol spijkers kan kopen om een vervelende, loszittende plank op zijn schip vast te kunnen nagelen. Het eenvoudige verhaaltje vol slapstick, grapjes, leuke personages en wat spanning en avontuur sluit naadloos aan bij de oude reeks. De tekeningen zijn weliswaar minder solide dan wij ons nog herinneren van Vilhelm Hansen. Het lijkt ons net wat te losjes en afgeraffeld en van de perspectieven klopt bijna niks. Op de cover kijkt Pol zelfs scheel. Toch is de algemene indruk aardig. Die omschrijving is ook ons besluit over dit eerste nieuwe album. Nu afwachten of een zoveelste herlezing van een oud album in een nieuwe uitvoering ons toch niet meer zal bevallen.

DAVID STEENHUYSE --- oktober 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.