Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Orion strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orion-2.jpg

Reeks Orion

Auteur(s) Eric Corbeyran (tekst), Jorge Miguel (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062930 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

OrionOrion 2

Op een kleine planeet van het sterrenstelsel Orion zijn de mensen vergeten dat ze ooit afkomstig waren van de aarde. Ze ontwikkelden een beschaving met een kastenstelsel dat aan strenge regels gebonden is. Kolhen de krijger en Tryana de jageres verliezen de privileges van hun kasten en worden verkocht als slaven. Maar ze kunnen vluchten en komen in aanraking met mensen van een verre planeet...

Orion is een compleet verhaal in 2 delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Orion 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
De mensheid heeft reeds eeuwen geleden z’n bakermat verlaten en vestigde zich op vele planeten. Verschillende van die volkeren zetten een stap terug in de tijd en kennen de technologische snufjes van weleer niet meer. Zo ook op een kleine planeet van het sterrenstelsel Orion waar ruimteschepen en vuurwapens onbekend zijn. Maar daar komt verandering in doordat een ruimte-agent van de aarde tegen alle wetten in handelt om zich te verrijken.
Op de planeet die in de loop der tijden een kastensysteem ontwikkelde, verzetten 2 kastenlozen die als slaven werden verkocht, zich tegen de huidige veranderingen die voortvloeien uit de wisselende machtsverhoudingen. Maar nu blijkt dat de problemen veel groter zijn dan iemand ooit kon vermoeden.

Dit is een klassiek SF-verhaal dat in de jaren ‘70 van vorige eeuw geschreven werd door Julia Verlanger (onder de naam Gilles Thomas) en dat merk je ook wel. Toch is het een album dat zich ook nu nog laat omzetten in stripvorm, vooral doordat technologie slechts een klein onderdeel vormt van het totaal.
Dankzij een aantal onverwachte wendingen stijgt dit afsluitende deel boven het eerste uit. Die ontwikkelingen, die ook enkele zaken ophelderen die op het eerste zicht minder logisch waren, geven het verhaal de wending die nodig was om een aantrekkelijk geheel te creëren.
Wat ik ook weet te appreciëren is dat er een aantal actuele thema’s in het verhaal verweven zitten. Zo klaagt [url=de auteur]de auteur[/url] het kastenstelsen aan zoals dat bijvoorbeeld nog bestaat in India, Nepal en Bangladesh. Ook wordt de hypocrisie van rijke landen tegenover kleinere staten aan de kaak gesteld waarbij de negatieve invloeden van een te doorgedreven bemoeienis van die eerste verregaande nefaste gevolgen heeft voor de armere bevolking. Door deze geslaagde mix aan ingrediënten durf ik te zeggen dat dit een geslaagd einde is van deze cyclus waar volgens mij nog meer had ingezeten, mocht men geopteerd hebben voor een of enkele albums meer, waardoor de spanning zorgvuldiger had kunnen opgebouwd worden.

Over de tekeningen heb ik reeds laten verstaan dat Jorge Miguel z’n vak verstaat. Toch is er zeker nog plaats voor verbetering, in het bijzonder bij een aantal gezichten en achtergronden die er ‘te gelikt’ uitzien.

Besluit: een aardig tweeluik dat me als SF-liefhebber best kon bekoren.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Geroutineerde meevaller

De planeet Orion werd ooit gekoloniseerd door aardbewoners, maar na veel generaties vervaagde de herinnering aan dat volk. Het leven ging verder en dat verliep in een streng kastenstelsel. Kolhen valt buiten de gemeenschap en sleurt een lotgenote met zich mee. Ze ontmoeten twee aardlingen die zich vooral niet mogen bemoeien met het leven op Orion. Maar dat voorgeschreven protocol wil Rodrick aan zijn laars lappen. Hij wil een onmetelijk fortuin vergaren voordat een externe factor een einde maakt aan Orion. Maar misschien is er nog een andere oplossing mogelijk... tenminste als Rodricks meer rechtschapen collega Rebecca eveneens de aardse wetten negeert.

Na ons afwachtende oordeel bij het eerste deel, komt het alsnog goed met het vervolg en slot van dit sf-tweeluik. Het is geen onvergetelijk verhaal, hoewel de meeste bloedige scènes en actiescènes voor schokmomentjes zorgen, maar in een genre dat in de eerste plaats vermaak en escapisme biedt, is het een geroutineerde meevaller.

En opnieuw vinden we de tekeningen van Jorge Miguel de grootste troef. 54 jaar is-ie en je merkt dat hij tot een vorige generatie hoort waarbij realisme nog stevig op poten stond in een complexloze, maar soepele stijl. We houden de Portugees in de gaten en zijn nieuwsgierig naar zijn volgende projecten, al of niet op scenario van Eric Corbeyran.

DAVID STEENHUYSE --- november 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF




* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.