Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-4.png

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Philippe Briones (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789058853547 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders04 - Brisken

De Orde van de Drakenridders antwoordt op het verzoek van de Keizer van Messara om zijn leger bij te staan in hun strijd tegen de monsters die door Veill worden gevormd. Het doel is om de doorvaart van Brisken vrij te houden zodat de troepen van het imperium de vereiste tijd hebben om uit het oosten terug te kunnen keren. 400 Ridders en soldaten tegen een overmacht van duizenden gruwelijke monsters. Deze slag zal een zware beproeving worden voor de Orde. Wie houdt het langst stand?

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

Pagina's

Reageer via FaceBook

04 - Brisken recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Spektakel verzekerd

Spektakel verzekerd in deel 4 van De Orde van de Drakenridders. Zonder backup van de stad Messara voert de Orde haar plicht uit en beschermt een belangrijke toegangsweg tot er versterking komt. En zo verzamelden vierhonderd maagdelijke Drakenridders in Brisken om tegen een overmacht van duizenden monsters te kampen. Dat aantal slinkt snel. Dertig ridders schieten er over. De motivatie is ver zoek. En toch houden ze stand tegen elke nieuwe aanval die de vrouwen in een uitzichtloze situatie plaatst temidden een met hoge rotsen omgeven vallei. Een drietal vrouwen onderscheidt zich tijdens de strijd; met name de potige Tora wil van geen wijken weten. Hoeveel nog en hoe snel zal de laatste van de Drakenridders sneuvelen? Een woeste uitbarsting te paard van Tora, zeg maar een zelfmoorduitval, brengt onverwachts verandering. De dames scheppen opnieuw moed. De solidariteit is groot. Hun eensgezindheid en liederen op het slagveld zorgen voor destablisatie bij de door de Veill getroffen gedrochten. De vijand trekt zich terug. Er is nog hoop. Voor zij die het overleven dan toch.

Philippe Briones brengt het er stukken beter vanaf dan in deel 2 dat hij ook al tekende, hoewel elk album in principe wordt getekend door een andere tekenaar. De talrijke gevechtscènes zijn energiek in beeld gebracht. Twee pagina's naast elkaar worden vaak als één enkel blad gezien dat van helemaal links naar helemaal rechts wordt volgetekend. Veel diepgang moet je dan ook niet verwachten. Het is bloed op het slagveld, zwaaiende zwaarden, heroïsche woorden en daden, flitsende speren en pijlen, fluks opduikende monsters,... Als lezer ben je net zo geconcentreerd als de gecontesteerde dames die enkel in de Orde mogen meevechten als ze nog maagd zijn. Voor hen geen afleiding: doorvechten is de boodschap!

Wij zijn allerminst de grootste fans van het scenaristenkoppel Ange, maar af en toe weten ze toch een album te maken dat bij ons opzien baart. Brisken is misschien wel hun beste album tot nu toe. Bloedspannend is het vast en zeker.

> DAVID STEENHUYSE
december 2009


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.