Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-21.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Alexis Sentenac (tekeningen), Ange (tekst), Eiko Takayama (inkleuring), Emmanuel Roudier (tekeningen), Ronan Toulhoat (tekeningen), Stefano Martino (tekeningen), Stephane Collignon (tekeningen), Stéphane Paitreau (inkleuring), Thibaud De Rochebrune (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463064491 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders21 - De bijl van Ishtar

Wie zal Ishtar, het mythische, drakendodende wapen in handen krijgen?! Dit is het verhaal van een bijl die in handen van de grootste helden was. Het verhaal volgt geen figuren, maar een wapen, een strijdbijl: de bijl van Ishtar, gesmeed uit metaal dat vervormd werd door de Veill van een draak... Een mythisch wapen, een van de drie eerste van de Orde van de Drakenridders, een lemmet dat door mens en dier klieft. Maar zal het verhaal over de daden van de ridders die het hanteerden, volstaan om de nieuwe dragers de nodige moed te geven?

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

Pagina's

Reageer via FaceBook

21 - De bijl van Ishtar recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Oersterke reeks

Na tweeluiken, vervolgen op eerdere delen en ook een grote, zelden ontgoochelende variatie aan tekenstijlen blijft het scenaristenkoppel Ange de experimenten aaneenrijgen om het niet alleen boeiend voor henzelf, maar ook voor ons te houden. Deel 21 is een speciaal album met zes kortverhalen waarin een strijdbijl het hoofdonderwerp is.

In het eerste verhaal komt de millennia oude legende over de oprichting van de Orde van de Drakenridders ter sprake met de krijgster die aan de basis stond. Met haar bijl overwint ze keer op keer treffens met krijgers van een koning die haar een grotere uitdaging oplegt wil ze haar gewenste orde van vrouwelijke ridders oprichten. Ze moet de drie grootste vijanden van het koninkrijk verslaan met haar bijl en vervolgens de afgehakte hoofden aan de koning presenteren. Na het verslaan van een draak en een cycloop moet nog één vijand het onderspit delven. Dit verhaal komt met een twist en een laatste houw van de bijl. Daarna gaat de bijl in de volgende kortverhalen over van de ene eigenares naar de andere in latere periodes. Intussen weten we dat de kortverhalen aan elkaar worden gepraat door een vertelster. In elk van de verhalen strijden al dan niet te duchten krijgsters met de bijl, telkens met andere tegenstanders in andere situaties. Alleen het vaste riedeltje "En daarna?" "Daarna ging de bijl over in andere handen..." en de bijl zijn het bindmiddel tussen de verhalen.

Voor de tekeningen van dit album werd een beroep gedaan op Ronan Toulhoat (Ira Dei, De Koning van de Ribauds), Stefano Martino (Orakel), Emmanuel Roudier (Neanderthaler, De Strijd om het Vuur), Alexis Sentenac (De Orde van de Drakenridders, Carthago Adventures), Thibaud De Rochebrune (Michelangelo) en Stéphane Collignon (Het Achtste Continent, Lex). Hier zijn geen amateurs tussen gesukkeld gezien het kwalitatieve aanbod. We hadden al langer een boontje voor Toulhoat, maar zijn collega's doen niet voor hem onder. Vooral het wervelend in beeld gebrachte verhaal van Alexis Sentenac, die het album afrondt, blijft ons bij.

De achterstand met de Franse reeks is al aardig geminderd. Nog vijf albums en we staan op gelijke voet, al blijven de Fransne ook niet stilzitten. Terwijl we onze interesse verloren voor langer lopende reeksen als De Verborgen Geschiedenis of Hauteville House, stijgt dat integendeel voor De Orde van de Drakenridders met elk nieuw deel. Dit blijft een oersterke reeks met een eenvoudig, maar aantrekkelijk concept (draken en maagden) dat een cadeau is voor de betere fantasytekenaars. Hier raken we maar niet over uitgesproken in onze rubriek met besprekingen. We zien je terug bij deel 22!

DAVID STEENHUYSE --- augustus 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.