Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-20.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Looky (tekeningen), Stéphane Paitreau (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463063531 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders20 - Geboorte van een Rijk

Staat de Orde van de Drakenridders op instorten? De oorlog van de Sarden is afgelopen. Voorlopig. Louis staat aan het hoofd van het leger van de OriŽnt, ridder Amarelle leidt de Nieuwe Orde van Drakenridders... een orde die als gevaarlijke ketters wordt gezien. Gaat de jonge Sardische keizer, geconfronteerd met opstanden, verraad, oorlog en spionage, zijn gezag met bloed en vuur laten gelden?

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

Pagina's

Reageer via FaceBook

20 - Geboorte van een Rijk recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
In het Frans zijn er sinds 1998 inmiddels 25 delen verschenen en Silvester begint aardig te volgen na de valse start bij Talent. Zoals je weet zijn alle albums afgeronde verhalen ó of hoogstens tweeluiken ó die zich in verschillende periodes afspelen van de Orde van de Drakenridders, een ridderorde met maagdelijke drakenbestrijdsters. Af en toe duiken weerkerende personages op. Op het schutblad achterin het hardcoveralbum vind je een overzichtelijke chronologie waarop je alle vorige en nog te verschijnen albums gesitueerd ziet. Volgens die perkamentrollen staat Geboorte van een Rijk op het einde van die chronologie. De kiem voor latere verhalen wordt hier nochtans al geplant.

Het Oosterse decor vormde het toneel voor alweer een oorlog. Ridder Amarelle leidt de nieuwe Orde, maar die wordt nu door de vijandelijke Sarden gezien als een groepje gevaarlijke ketters. Amarelle drukt op de neutraliteit van de Orde, maar daar hebben mede- en tegenstanders geen oren naar. En zo raken de drakenbevechtsters verzeild in een politieke machtsstrijd waarin bloed zal vloeien.

Het duo achter de schuilnaam Ange blijft boeiende hoofdstukken toevoegen aan hun al uitgebreide fantasywereldje. Het politieke luik dreigt weleens te nadrukkelijk op de voorgrond te staan in dit en vorige verhalen, en af en toe ontbreken draken die voor spektakel moeten zorgen... en ook voor de zingeving van de Orde. Maar wees gerust: in dit album komt een vervaarlijke, tweekoppige draak de rust verstoren. Alhoewel, rust...?

Tekenaar Looky, die ook deel 11 tekende en we nog kennen van fantsyversies van de sprookjes Belle en het Beest en Sneeuwwitje, brengt het allemaal barok in beeld met zeer geloofwaardige decors en personages vol littekens, schaafwonden, zweetdruppels en andere oneffenheden. Looky moet beslist aan boord blijven voor volgende albums.

DAVID STEENHUYSE --- maart 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.