Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-17.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Stéphane Paitreau (inkleuring), VAX (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463062343 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders17 - Amarelle - 1 van 2

Het zijn er duizenden... Sarden, stammen, krijgers, barbaren die zich op het rijk storten. Omringd door vijanden aan het hof staat de keizerin er alleen voor. In het kleine stadje Arsalam, op de grens met de wegen naar het westen en de Gesloten Zee, houden de Drakenridders stand. Ze bieden weerstand, al jaren lang, steeds opnieuw, tegen wilde horden. Zonder versterkingen, zonder bevoorrading. Hun vijanden zijn niet langer draken, maar mensen. En de wanhoop... en de twijfel...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

Deel 17 en 18 vormen samen een compleet verhaal! Ook verkrijgbaar als voordeelpakket!

Pagina's

Reageer via FaceBook

17 - Amarelle - 1 van 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Deze reeks heeft me al meermaals verrast en ook deze keer treedt het auteurskoppel Ange (Anne en Gérard Guéro) van de platgereden paden om ons te verrassen. Voor wie deze reeks nog niet zou kennen nog even kort herhalen wat de orde van de drakenridders precies is. Het is een orde van vrouwelijke maagden die is gesticht om draken te bevechten. Als een draak ergens neerstrijkt, ontstaat er ook een Veill, een soort invloedssfeer die alles in zijn omtrek vervormd en misvormd. Hoe groter de draak wordt, hoe sterker de Veill wordt. Alleen maagden zijn immuun voor de Veill, en kunnen dus als enigen draken bevechten. De macht van de orde is dan ook groot en ze bezit dan ook een cruciale machtspositie. In het begin van de reeks kregen we altijd een gevecht te zien tussen ridders en een draak, maar de reeks evolueerde snel verder. De ene keer ging het over interne twisten tussen verschillende ordes, de andere keer stonden politieke spelletjes centraal om de macht van de orde te breken, ook godsdienst passeerde al de revue. Ieder verhaal stond op zichzelf al keerden bepaalde personage al terug in verschillende delen. Ook werd er heen en weer gesprongen in de tijd, zo lazen we al strips over het ontstaan van de orde. Maar de verhalen werden soms zo uitgebreid dat je het gevoel kreeg dat de auteurs moeite hadden moeten doen om het verhaal binnen één deel af te ronden, en dat ze nog meer wilden vertellen. Misschien voelden de Anges dit ook want deze twee delen vormen voor het eerst een tweeluik. De tekeningen zijn weer van de hand van Vax, hij tekende al enkele eerdere delen.

Dit tweeluik handelt over de bloederige strijd tussen de Sarden en het keizerrijk. De stad Arsalam is een strategisch belangrijke stad en moet kost wat kost verdedigt worden. De orde van de drakenridders slaagt er al acht jaar in om de belegring van de Sarden te weerstaan. Toch is de keizerin in Messara niet overtuigd van de inzet van de orde, ze heeft het gevoel dat de orde haar eigen gang gaat in de stad, daarom stuurt ze de hertog van Charmont op onderzoek uit. Hij komt in contact met Amarelle, een van de aanvoersters, en ontdekt dat de oorlog toch haar sporen achter heeft gelaten, zo worden de wetten van de orde niet meer nageleefd, en stelt Amarelle zich de vraag wat de zin is van deze oorlog? De orde is opgericht om de mensen te beschermen tegen de draken en de veill, niet om andere mensen, al zijn het barbaren uit te moorden!
De Sarden lijken het overwicht te halen in de oorlog, zeker de laatste tijd, lijken ze wanhopig om de oorlog te winnen want hun land lijkt alsmaar onvruchtbaarder te worden, er zijn ook onverklaarbare aardbevingen. Er gaan geruchten rond dat er een draak aanwezig moet zijn, maar dit wordt in alle toonaarden door de matriarch van Messara ontkent. Spreekt ze de waarheid, of speelt ze een hoog politiek spelletje want ze is toch de tweelingzus van de keizerin?

De keuze van de auteurs om hun verhaal over twee delen te spreiden zorgt er voor dat er nog meer diepgang in het verhaal komt, niet alleen kunnen ze hun verhaal wat gecompliceerder maken, ze hebben ook meer tijd om hun personages te laten evolueren. De extra ruimte wordt ook door Vax prachtig ingevuld, hij krijgt zo de ruiimte om ons te verbazen met grote platen, en kan de gevechten spectaculairder in beeld brengen!

Enige minpunt vind ik het lettertype dat is gebruikt om de lange brief van de hertog van Charmont naar de keizerin weer te geven, ik vond die namelijk niet zo goed leesbaar, maar dit is dan ook mijn enige negatieve punt van deze strip!
Silvester is zo vriendelijk om beide delen in een voordelig pakket aan te bieden,. Als je de delen los koopt krijg je echter een mooie ex-libris bij de aankoop van deel 17. Een verschroeiende keuze!

- beus

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Verlenging van jaarabonnement

De maagdjes van de Orde van de Drakenridders strijden niet alleen tegen draken die de verwoestende plaag de Veill met zich meebrengen. En niet alleen de Drakenridders proberen draken uit te schakelen. In dit tweeluik, het eerste in de reeks, zien we duizenden krijgers een gigantische draak bevechten. Hun zwaarden lijken verhoudingsgewijs als naaldjes in de reptielenhuid te prikken. Het is een van de hopeloze gevechten terwijl er al acht jaar een oorlog woedt met de Sarden, uitheemse barbaren die het keizerrijk bestormen. De Drakenridders vechten dus ook tegen soortgenoten. Er worden allianties gesmeed en hoogverraad gepleegd. De keizerin broedt op een snood plan om de Sarden uit te roeien, maar tegelijk vele onschuldige slachtoffers te maken, mocht ze doelbewust verzaken aan haar plicht.

De Orde van de Drakenridders blijft een boeiende reeks waarvan elk nieuw album weer een verrassing biedt. Ten eerste grafisch omdat er al een mooi kransje tekenaars is gepasseerd. Voor Vax is dit zijn tweede en derde album. Hij tekende ook deel 13 dat een pak briljanter was, herinneren we ons nog, maar zijn figuren, hoe hij ze aankleedt en laat acteren en de vele oorlogs- en gevechtsscènes die hij met brio in scène zet, zijn ongemeen indrukwekkend. De andere verrassing is de variatie in de verhalen, telkens weer met andere personages in andere middeleeuwse fantasyperiodes en wisselende decors. Ange heeft een pretpark voor zich gecreëerd waarvan elk nieuw album weer een nieuwe attractie blijkt te zijn. Sommige van die attrracties mochten gerust spectaculairder of de anticipatie loopt weleens uit op een ontgoocheling, maar het is een pretpark waar we ons jaarabonnement graag blijven verlengen.

DAVID STEENHUYSE --- mei 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.