Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-16.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Brice Cossu (tekeningen), Stéphane Paitreau (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463061919 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders16 - De godin

Wanneer ze bijna door een draak worden afgemaakt, worden twee ridders gered door de tussenkomst van dorpelingen, die door ze te helpen de oude voorspellingen volgen. Een gigantisch standbeeld wordt gevonden: dat van “de godin”, een matriarchale, vrouwelijke en machtige godheid. In een wereld waarde priesters van Haman de wet stellen, is de verleiding groot voor de Orde van de Drakenridders om de godin te steunen en een nieuwe macht op te leggen...

De Orde van de Drakenridders is een reeks complete verhalen met daarin telkens een avontuur van een andere Drakenridder.

Pagina's

Reageer via FaceBook

16 - De godin recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
De orde heeft best wel wat invloed en dus macht, maar het kan altijd beter. Dat moet de achterliggende gedachte geweest zijn, in het verleden en heden, om uiteindelijk uit te monden in deze situatie.

De drakenridders zijn vrouwen en in een mannenwereld moesten ze hun eigen plaats afdwingen. Eerst doen ze dat nog stiekem, maar worden desalniettemin al kiemen gelegd om er eens groot mee uit te pakken. En nu is het zo ver. Tijdens het doden van een draak, duiken er een aantal dorpelingen op die iets willen tonen aan de ridders. Dat blijkt een enorm groot beeld te zijn van de godin, de steunpilaar van de ridders. Echter dezelfde godin wordt door de religieuze mannelijke tegenhangers als ketterij aanzien. Een machtsstrijd breekt los.

Alhoewel er hier wel een draak gedood wordt, gaat het verhaal vooral over macht en hoe dat op te bouwen en te verdedigen tegen alle kost. Er wordt over lijken gegaan, maar het geeft wel een mooi beeld van hoe verderfelijk het er soms achter de schermen kan aan toegaan.

De tekeningen zijn vlot ogend en expressief. Hierdoor voel je echt het verpletterende effect van de machtsspelen op de gewone mens. Je kan het aflezen van hun gezichten en die kant is nodig om de weerszijde van macht duidelijk te maken.

In het kort: de vuile was wordt uitgehangen

witam

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK (link)
Prima, groots, stevig

Een beetje sluimerend, want te onregelmatig verschijnend, is De Orde van de Drakenridders in onze ogen uitgegroeid tot een van de beste reeksen die Silvester uitgeeft. Het is althans een van onze favorieten geworden. Per album is er een andere tekenaar aan de slag, elk album is ook een afgerond verhaal en Ange weet probleemloos een sluitend verhaal te maken op het klassieke formaat van 48 pagina's. Elk album is getekend door een andere tekenaar, die weleens meerdere albums in de reeks voor zijn rekening neemt, zoals Brice Cossu, en dat is veeleer afwisselend dan het negatiever klinkende wisselvallig.

Voor het verhaal, over een groepje Drakenridders (zoals je weet zijn dat maagdelijke vrouwen) dat een nieuwe religie ter verering van een godin in een door mannen gedomineerde stad uit de grond stampt, goed en wel van start ging, vergaapten we ons al aan de grafische kunstjes van Cossu. De scène met de draak in het begin, de ongelofelijk sublieme arcering die hij een heel album volhoudt en de close-ups waarin zo helder als water emoties op af te lezen zijn... Potverdikke, die Cossu is echt wel een ondergewaardeerd talent. Op zijn eentje slaagde hij er trouwens al in om de conceptserie Complot (bij Daedalus) zo goed uit de startblokken te laten schieten.

Een complot is ook het thema van dit Drakenridders-album dat prima begint, groots evolueert en stevig eindigt. En nu mag de regelmaat snel verhoogd worden, want we zitten nog een pak albums achter op de Franse reeks waar maar geen einde aan komt. In april verschijnen de delen 17 en 18, een tweeluik dat een soort vervolg is op dit zestiende deel. Het principe om afgeronde verhalen per album te brengen, wordt dus wat losser gehanteerd.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2017


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.