Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-13.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Stéphane Paitreau (inkleuring), VAX (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 52

ISBN 9789058859228 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders13 - Salmyre

EEN NIEUW DEEL MET GRANDIOZE GEVECHTSSCÈNES!

Op het kruispunt van de zuidelijke wegen, aan de grenzen van het Keizerrijk, ligt Salmyre, de grote Stad. De koning van deze stad is een tiran. Prins Lancelas, zijn neef, is in de gevangenis gegooid. Een revolutie dreigt. De komst van de mooie Drakenridder Alène, bekroond om haar vele heldendaden, doet de bevolking ontvlammen. Dit is een verhaal over liefde, oorlog, trouw en macht. Want het gaat om veel meer dan een simpele revolutie. Al snel staat het lot van een heel volk op het spel...

Pagina's

Reageer via FaceBook

13 - Salmyre recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Gebakkelei om een troon

Drakenridder Alène is een kind van de prachtige stadsstaat Salmyre. In haar maagdelijke strijd tegen de draken verwierf ze naam en faam. Salmyre is trots op haar. Maar het rommelt in de stad. Prins Lancelas, het neefje van de koning, doodde in een duel hertog Pergia die zich straffeloos bezondigde aan de verkrachting van drie jonge meisjes. Voor Lancelas dreigt de terdoodveroordeling, maar eigenlijk gaat het om veel meer dan een familieafrekening. Lancelas verzet zich openlijk tegen de corruptie die van Salmyre een door angst beheerste plaats maakte. De inwoners protesteren steeds luider. In Lancelas vinden ze een bondgenoot. Ook in de door Salmyre geliefde Alène. Het komt tot een gearrangeerd huwelijk na het omverwerpen van de regering. Maar de matriarch van de Orde van de Drakenridders is gesteld op haar eigen wetten en komt verhaal vragen. Levert Salmyre haar heldin Alène uit als tegemoetkoming of wil het zich per se meten met een monsterlijk groot leger dat de Orde met zich meebracht?

Gebakkelei om een troon, heel wat wapengekletter en een reeks straf neergezette personages, meer verwachten we tegenwoordig echt niet van een fantasyverhaal om ons een wijle te entertainen. Met Salmyre schreef het koppel Ange een van de beste verhalen in de reeks. Voor de succulente verbeelding zorgt Vax, ook gekend als Vincent Cara, de tekenaar van de actiethriller Reign. Zijn voortreffelijke werk doet het album uitstijgen boven de meeste andere in de reeks. De gevechtsscènes zijn werkelijk spectaculair. De aanval tussen de getrouwen van prins Lancelas en de gevreesde 'Roden', een militie van zwaar geharnaste ridders, doet je het ergste vrezen. Vax' montage van buitenzichten en interieurscènes is het lang bekijken ervan waard. We dwaalden bijvoorbeeld minutenlang langs de straatjes en de trappen in de stad op pagina 7 en de parade op pagina 29 is even imponerend als de ticker tape parade ter ere van Kuifje in Kuifje in Amerika. Mooi allemaal. Het hoeft je niet te verbazen dat Vax werd gevraagd voor een tweede album in de reeks, meerbepaald deel 17 dat in het Frans in 2013 verscheen als eerste deel van een tweeluik.

Salmyre is een sterk album in een reeks met hoogtes en laagtes waarbij de balans gedecideerd overhelt naar "het volgen waard".

> DAVID STEENHUYSE
april 2014

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Draken zijn smerige beesten, ze zijn niet alleen groot en sterk en moeilijk te doden, in de omgeving waar ze leven verspreiden ze ook "de veill", een soort invloedssfeer die alles in de buurt aantast. Naarmate de draak groeit, breidt ook de veill uit. Een gewoon leger kan de draak niet aanvallen omdat ze dan gek worden door de veill, alleen een maagd kan eraan weerstaan. Daarom is de orde van de drakenridders gesticht, ze bestaat alleen uit maagden die overal ten strijde trekken tegen de draken. Door hun specifieke taak is de orde, net zoals de tempeliers een machtige orde geworden, alhoewel ze zich zo weinig mogelijk met de politiek bemoeid.

Dit deel start zoals je van deze reeks kan verwachten: de drakenridders Almène en Lore zijn in de omgeving van de stad Salmyre in een strijd gewikkeld met een draak. Ondertussen gaat de stad gebukt onder het juk van hun koning. Hij staat onder invloed van de familie Perga. Die ziet de kans schoon om hun invloed nog uit te breiden door kroonprins Lancelas op te sluiten en te laten veroordelen nadat hij in een duel hertog Perga doodde. Dit leidt echter tot een opstand die pas slaagt nadat Almène zich bij de opstandelingen schaart en hen naar de overwinning leidt!

Almène huwt met prins Lancelas, al wil ze ook drakenridder blijven en dus wordt het huwelijk niet geconsumeerd. Zo hoopt ze ook de matriarche van de orde te vriend te houden want een drakenridder mag natuurlijk niet huwen en door zich te engageren voor een rechtvaardige revolutie heeft ze zich natuurlijk ook direct met de plaatselijke politiek gemoeid!

Hoewel Salmyre een stad in een verre uithoek van het rijk is staat er plots een groot drakenridderleger voor de poorten van de stad. Ze eisen de uitlevering van Almène die berecht moet worden. De stad en de prins staan nu voor een verscheurende keuze: leveren ze hun heldin en geliefde uit om hun stad te sparen of gaan ze de strijd aan?

Het auteurskoppel Ange (Anne en Gérard Guéro) bezorgd ons met dit deel alweer een spannend verhaal dat ons voor een dilemma plaatst. De tekeningen van Vax zijn fantastisch, niet alleen de actiescènes brengt hij zwierig in beeld, ook de stad Salmyre nodigt direct uit tot een bezoek zoals hij ze in beeld brengt! Blijkbaar dacht de uitgever er ook zo over want hij mocht ook direct een ander deel uit deze reeks one shots uittekenen.

Het leuke van deze reeks is dat ieder verhaal apart valt te lezen, hoewel ze soms naar elkaar verwijzen. Daarenboven gaan de verhalen ook verder dan telkens een strijd van een ridder tegen een draak. Het gaat soms om interne twisten tussen de verschillende orden, het politiek gekonkel intern, de vrees van machthebbers dat de orde te machtig wordt of de dilemma’s van de jonge vrouwen om wel of niet voor een bestaan als ridder te kiezen.

Kortom deze reeks heeft veel meer te bieden dan je op het eerste zicht zou denken, dit is een aanrader voor iedereen!

-Beus


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.