Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Orde-Drakenridders-10-kl.jpg

Reeks De Orde van de Drakenridders

Auteur(s) Ange (tekst), Edouard Guiton (tekeningen), Stéphane Paitreau (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789058857422 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De Orde van de Drakenridders10 - Naar het licht

Alleen, midden in de woestijn, moeten ze overleven...

Drie Rode Vleugels, vliegende schepen van de Drakenridders, vechten met een draak in de lucht. Tijdens het gevecht botst het monster op een lijnvlucht met passagiers die neerstort, midden in de woestijn, midden in de Veill. Onder de overlevenden zijn leerlingen van de Orde, een moeder met haar zoontje, een jongeman met een duister verleden en de adjunct van het schip. Ze moeten overleven, de barre gronden oversteken, uit de gevarenzone raken en intussen ontsnappen aan ruzies, verraad en slavenhandelaren... De draak die over de woestijn heerste is misschien nog het minste om zich zorgen over te maken.

Pagina's

Reageer via FaceBook

10 - Naar het licht recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Dit tiende album uit de reeks is een beetje een buitenbeentje. Net als in de andere delen komt er hier ook wel een draak in voor, maar die wordt al in het begin van het album verslagen. We worden immers meteen in een luchtgevecht gesmeten tussen een draak en enkele luchtschepen van de orde van de drakenridders. De draak wordt hierbij verslagen, maar eigenlijk gaat het verhaal over de reizigers op een handelsschip. Zij worden door de Veill (de invloedssfeer van een draak die alles vervormd) uit koers geslagen en duiken op midden in het gevecht, waardoor ze geraakt worden en neerstorten. Het schip belandt in een onherbergzame woestijn waar de overlevenden zich al vlug hergroeperen. Naast Jan, een bemanningslid, en enkele gewone reizigers (onder andere een vrouw met haar zoon en een rijkeluis zoontje) overleefden ook enkele novices van de drakenorde, die ook op het schip zaten, de val.

Ze worden al vlug gevangen genomen door de Sarden, een nomadenvolk dat voornamelijk aan de kost komt als slavenhandelaars. Zij worden op hun beurt opgejaagd door het leger van de hertog, en gebruiken opstandige gevangenen als een soort van levend schild. Tijdens het hele verhaal word je regelmatig geconfronteerd met een soort van voice-over, die maar blijft doordrammen over het lot en het kruisen van levenslijnen. Wacht er een belangrijke toekomst voor een van de novices van de orde? Of is dat lot eerder gunstig gezind voor Jan of het rijkeluiszoontje? Je ziet ook dat de novicen nog geen volleerde drakenridders zijn, ofwel zijn ze nog overmoedig, ofwel twijfelen ze of hun toekomst wel ligt in de orde? Willen ze wel maagd blijven of zijn ze toch eerder op zoek naar de prins op het witte paard? Verraad ligt dan ook om de hoek om het vege lijf te redden en er misschien zelf van onder te muizen met eerder genoemd rijkeluiszoontje!

Voor mij is het een leuk fantasy verhaal geworden, maar het gekrakeel over levenslijnen en zo was niet nodig om het verhaal boeiend te maken.
Ange blijft de scenario's wel afwisselend houden, zodat deze reeks meer is dan een horde maagdelijke strijdsters die de strijd elke keer moeten aanbinden met een draak. De ene keer krijgen we een zombie-variant voorgeschoteld, en de andere keer is politiek gekonkel binnen de orde belangrijk, er werd zelfs al een draak als wapen gebruikt om de orde te verzwakken zodat anderen daarvan konden profiteren!

Naast het verhaal dat wat uit de toon valt zijn ook de tekeningen deze keer van mindere kwaliteit. De bladspiegel is flitsend, en de tekeningen zijn wel dynamisch, maar toch valt debutant Edouard Guiton wat uit de toon met de tekeningen van zijn deel tegenover de andere delen. De personages zijn net wat minder gedetailleerd uitgewerkt, je kan zelfs een lichte manga invloed ontdekken door het gebruik van grote ogen en opengesperde monden. En dit is toch wel de lelijkste draak uit de reeks!

De reeks is in het Frans al afgewerkt. Ik weet niet of er nog diepere samenhang zal komen tussen de delen, want als je alles eens oplijst krijg je wel een soort van dynastie binnen de orde, met elk weer aanhangers van een bepaalde stijl.
* * *1/2 (3,5 van 5 sterren)

beus

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Geen stereotype heldin
Marik is een leerlingdrakenridder die samen met enkele andere leerlingen per luchtschip op weg is naar Turennes om daar geschiedenislessen te volgen. Helaas voor haar wordt het schip aangevallen door een draak en stort neer. Ze komt terecht in een desolaat niemandsland waar ze een groots avontuur beleeft en een dierbare relatie start.

Voor dit deel koos het scenaristenduo Ange voor een minder episch, maar meer karaktergestuurd verhaal. De draak legt vrijwel aan het begin al het loodje en vanaf daar is het meer een persoonlijke reis voor Marik. Zij is dan ook geen stereotype heldin. Een impulsieve vechter die graag het gezag op zich neemt. Zoals zoveel delen in deze reeks is hier ook weer sprake van een verteller die het nodige commentaar levert bij de gebeurtenissen en het geheel in perspectief plaatst. In tegenstelling tot eerdere delen is dit deel niet echt van belang voor de geschiedenis van de orde. Er komen dan ook geen sleutelfiguren in voor. De personages zijn allen goed uitgewerkt en de dialogen zijn om van te smullen. De ontwikkelingen in de relaties tussen de hoofdpersonen zijn mooi opgebouwd en komen geloofwaardig over. Het einde lijkt misschien wat voorspelbaar, maar de scenaristen schotelen de lezer toch nog wat onverwachte ontwikkelingen voor aan het eind.

Het tekenwerk van Edouard Guiton past zeer goed bij het verhaal. De lege woestenij die hij creëert, reflecteert prachtig het coming of age-verhaal en biedt tegelijkertijd een geweldige achtergrond voor het avontuurlijke aspect. Het verhaal verandert niet echt van setting, maar Guiton brengt binnen die setting toch weer kleine verschillen aan. De vele groepen personages hebben ook ieder een duidelijke eigen stijl, van de door de Veill aangetaste nomaden tot de slavenhandelaren. Maar ook de individuele personages zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Guiton speelt bovendien een beetje met de fantasyclichés zoals door een van de helden neer te zetten als grofgebouwde druipsnor. Ook de actiescènes zijn mooi in beeld gebracht met verschillende vechtposes voor verschillende personages. Waar de leerlingdrakenridders sierlijke martial arts-bewegingen maken, moeten anderen het eerder hebben van hun brute kracht.

Dit deel van De Orde van de Drakenridders is misschien niet het beste deel uit de reeks, maar het is mogelijk wel het deel met de meeste diepgang, de best ontwikkelde personages en het meest verassende einde tot nu toe. Een solide scenario en zeer aangenaam tekenwerk zorgen opnieuw voor een bijzonder prettige leeservaring.

JONAH DOESBERG
januari 2013


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.