Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Okko-2.jpg

Reeks Okko

Auteur(s) Hub (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789058855749 (softcover)
9789058851512 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 17,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Okko02 - De cyclus van het water II

Okko, de ronin, de samoerai zonder meester, bevindt zich ver van de slagvelden. Aan het hoofd van een kleine groep demonenjagers trekt hij door het land. Hij wordt vergezeld door Noburo, een vreemde reus, die zijn gezicht verborgen houdt achter een rood masker, en van de nukkige boeddhistische monnik Noshin, die een groot liefhebber is van sake. Noshin heeft de gave om natuurgeesten op te roepen en met hen te communiceren. Tikku, een jonge visser, vraagt Okko om hulp. Zijn zuster is ontvoerd door een bende piraten. Okko en zijn metgezellen volgen het spoor van de jonge vrouw. Tijdens een zware storm drijven ze af naar het kasteel van de Satorro's. Daar worden ze gastvrij ontvangen, maar binnen de vesting heerst een beklemmende sfeer. Tikku kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op inspectietocht. Hij wil weten welk geheim het kasteel verbergt..

Pagina's

Reageer via FaceBook

02 - De cyclus van het water II recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Oki Doki

Terwijl de ronin (een samoerai zonder meester) Okko even weg was voor een demonuitdrijving, viel een piratenbende aangevoerd door een zeldzame Bunraku-krijger zijn drijvend stadje aan. Na hun doortocht blijkt nog weinig overeind te staan. Bovendien is Kleine Karper, de lievelingsgeisha van meester Noburo, door hen meegenomen. Maar om welke reden? In elk geval besluiten Tikku, de broer van Kleine Karper, de zwijgzame reus Noburo en de oude monnik Noshin, het meisje uit de klauwen van de piraten te redden. Hun spoor terugvinden is de start van een spannend avontuur.

Klinkt als een simpel uitgangspunt en dat is het ook, maar het is slechts de kapstok om er een hele rits Japanse verhalen en rites aan op te hangen. Het medium strip wordt bovendien nog eens volledig benut door een prachtige symbiose tussen verhaal en tekeningen. Spanning en humor. Referenties, vraag je? Het Meisje en de Wind, maar dan minder zweverig. Koblenz, maar dan in een oud-Japanse setting... Oké, op Koblenz deel 3 na dan.

Hub werd geboren in 1969 in het Franse Annecy als d'Humbert Chabuel. Later liep hij tekenaarsschool in Lyon. In 1992 werkte hij als grafisch ontwerper mee aan Luc Bessons film The Fifth Element. Samen met een vennoot richtte hij de firma Oki Doki op, waaronder publicitaire uitgaven, videospelletjes, tv-programma's,... het daglicht zagen. Nu weten we meteen waar de naam Okko vandaan komt, want uiteindelijk keerde Hub toch terug naar zijn eerste liefde: het maken van stripverhalen.

Het eerste deel van Okko was de zomerhit van 2006. Ongetwijfeld zit de uitgaveperiode — in de zomermaanden is het traditiegetrouw stilletjes — daar ook voor iets tussen. Maar dat het vooral te danken is aan de kwaliteit van het geheel, bewijst het tweede deel, meteen de afsluiter van de eerste cyclus. Er volgen nog drie cycli (aarde, water en vuur) die telkens twee afleveringen zullen tellen. Dat Okko 1 bovendien in vier deeltjes zal vertaald worden in Amerika, is meer dan verdiend!

> TOM DE LENTDECKER
december 2006


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.