Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Okko-1.jpg

Reeks Okko

Auteur(s) Hub (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789058855732 (softcover)
9789058851598 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 17,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Okko01 - De cyclus van het water I

Okko, de ronin, de samoerai zonder meester, bevindt zich ver van de slagvelden. Aan het hoofd van een kleine groep demonenjagers trekt hij door het land. Hij wordt vergezeld door Noburo, een vreemde reus, die zijn gezicht verborgen houdt achter een rood masker, en van de nukkige boeddhistische monnik Noshin, die een groot liefhebber is van sake. Noshin heeft de gave om natuurgeesten op te roepen en met hen te communiceren. Tikku, een jonge visser, vraagt Okko om hulp. Zijn zuster is ontvoerd door een bende piraten.

De cyclus van het water is ook verkrijgbaar als softcover.

Pagina's

Reageer via FaceBook

01 - De cyclus van het water I recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MOORSMAGAZINE.com (link)
Okko is een ronin, een samoerai zonder meester, die door het land trekt met een klein maar opmerkelijk gezelschap: de vreemde, bijzonder sterke reus Noburo, die altijd een rood masker voor zijn gezicht heeft, de alcoholistische monnik Noshin, die met natuurgeesten kan communiceren en de jonge discipel Tikku, die in het eerste verhaal, De Cyclus van het Water, als tienjarige zijn diensten aan Okko aanbiedt (zie de eerste twee bladzijden hier rechts) en die door de monnik wordt opgeleid.

Tikku is eigenlijk de verteller van de verhalen, die steeds in twee delen verteld worden. De Cyclus van het Water vertelt het verhaal van Kleine Karper, het zusje van Tikku, die ontvoerd wordt door piraten. Okko en zijn mannen komen op hun speurtocht in aanraking met bordelen, watergeesten, zwevende kastelen, vampieren en tsunami's.

Je wordt, door de magnifieke tekeningen die bovendien fantastisch sfeervol zijn ingekleurd, op een onweerstaanbare manier het verhaal ingesleurd, en de vier avonturiers laten je vervolgens niet meer los, hoe krankzinnig hun avonturen ook worden. Je vergaapt je aan de tekeningen, maar het verhaal heeft ook zoveel vaart dat je alleen maar wil doorlezen. En wlk genre dit is? Fantasy? Het is eigenlijk een historische avonturenstrip met veel fantasy-elementen - ik zou zeggen: laat je gewoon meeslepen door het verhaal. Dat is niet zo moeilijk: gewoon beginnen met lezen!

Tijd om even iets te vertellen over de aanpak van stripuitgeverij Silvester. Als je een gewone doorsnee stripliefhebber bent met een beperkt budget kun je deze Cyclus van het Water nu in twee delen van ieder 48 perfect gedrukte pagina's aanschaffen in een softcover van slechts 7,95 Euro per deel.
Een waarschuwing is hierbij op zijn plaats, want als je de smaak te pakken krijgt ga je waarschijnlijk voor de hardcover, want die is niet extreem veel duurder (16,95). Silvester gaat dan nog een stapje verder, want je kunt inmiddels van bepaalde delen in de reeks ook zogenaamde dossier-edities kopen, met een luxe cover, een extra kleurendossier, een exclusieve prent en gesigneerd en genummerd door Hub. Oplage 200, prijs 49,90. En ik kan je verzekeren dat als je deze eerste twee delen gelezen hebt, de verleiding groot wordt om de andere opties te overwegen...

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Lekker vaartje

De jonge wees Tikku is er getuige van hoe zijn zus, de mooie geisha Kleine Karper, wordt ontvoerd door een stel piraten. Tikku slaagt erin de ronin Okko te overtuigen om haar op te sporen en uit de klauwen van haar rovers te redden. Samen met de reus Noburo, wiens gezicht achter een rood masker verborgen zit, en de immer beschonken monnik Noshin volgt het gezelschap het spoor van de kidnappers.

In deze beschrijving lijkt het eerste album van Okko sterke gelijkenissen met een reeks als Kogaratsu te vertonen. Toch opteert auteur Hub meer voor een fantasysetting dan voor historische correctheid. Zo verdient de zwervende samoerai Okko de kost door zijn diensten als demonenjager te verhuren en monnik Noshin roept geregeld de hulp in van natuurgeesten. Het meest intrigerend is de boomlange Noburo. Of hij nu doorzeefd wordt met pijlen en op de bodem van de oceaan belandt, of een gigantisch pak voor zijn broek krijgt van een mechanische krijger, hij stoft telkens zijn kledij af en hervat zijn bezigheden.

Het gezelschap stort zich in een avontuur vol mysterieuze en bloeddorstige wezens, prikkelbare knokploegen en kolkende zeeŽn. De actie in de strip primeert, maar door Hubs gevoel voor sfeerschepping leef je wel met het onwaarschijnlijke heldengezelschap mee. Zijn tekenstijl is vaak druk en overgedetailleerd, maar toch houdt hij er een lekker vaartje in. Het spannende verhaal, de fraaie stijl, de combinatie van mangaelementen en westerse fantasy en het lanceren van genoeg open verhaallijnen doen uitkijken naar het vervolg van deze watercyclus.

> HANS OTTEN
juni 2006

Huib Rutten 01 - De cyclus van het water I
Inmiddels 4 delen uitgebracht. En wat een serie! He Pao (Vink) meets Moebius...maar dat dekt de lading zeker niet. In een keer heb ik alles achter elkaar uitgelezen, een echte page turner. Prachtige tekeningen, veel actie, strak verhaal, een absolute TOP strip. Hier zitten we op te wachten....deel 5 en 6 en....

van der linden patrick 01 - De cyclus van het water I
prachtig getekend en sfeervolle kleuren.
voorlopig nog maar 1 album de andere koop ik gelijk " de max"

Bert Bracke 01 - De cyclus van het water I
dit was een schitterend boek, met plezier gelezen en de tekenstijl is geweldig

ik zit wel met een vraag, deel 2 is al verschenen in het frans, maar wanneer is deel 2 beschikbaar in het nederlands en als dit al zo is, waar kan ik die dan kopen


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.