Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Okko-4.jpg

Reeks Okko

Auteur(s) Hub (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789058857187 (softcover)
9789058852670 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)
€ 17,95 (hardcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Okko04 - De cyclus van de aarde II

Okko, de samoerai zonder heer, trekt aan het hoofd van een kleine groep gezellen, de reus Noburo, monnik Noshin en de jonge visser Tikku door keizerrijk Pajan. Bij bezoek aan een festival zijn ze getuige van een moord. Ze waren op zoek naar een gids die hen over de bergen kon leiden, langs de zeven kloosters. De tocht krijgt door de moord een extra doel en hoe hoger ze de bergen intrekken hoe duidelijker het spoor wordt van de moordenaar. Maar de reis wordt ook steeds gevaarlijker. Als Tikku probeert twee krijgers te bevrijden die in bomen zijn veranderd, maakt hij kwade demonen wakker.

De cyclus van de aarde is nu ook verkrijgbaar als softcover.

Pagina's

Reageer via FaceBook

04 - De cyclus van de aarde II recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
Okko en zijn companen trekken naar het noorden. Ze kruisen echter het pad van de monniken van de Zwarte Raaf. Deze orde wil een eind maken aan oorlog. Een nobel doel, alleen is het middel ertoe even krankzinnig: ze willen de wereld onderwerpen met hun leger van zombies. Okko maakt zich op om de strijd met hen aan te binden.
Je moet natuurlijk eerst je vijand vinden. Laat er nou net een groot aantal kloosters in de buurt zijn, en dan moet je van hot naar haar vooraleer je de confrontatie kan aangaan.

Deze tweede cyclus combineert opnieuw een fantasierijk scenario met knappe tekeningen. Hub heeft een perfect tekentalent voor dit soort verhalen. Vooral in de actiescènes voelt hij zich als een vis in water. Een groot gedeelte van het verhaal speelt zich af in de sneeuw, maar je kan dat bezwaarlijk een truc noemen om minder decors te moeten tekenen. Zelfs daar legt hij heel wat details in.

Het eerste deel van deze tweede cyclus verloopt wel heel traag. Okko en co moeten een heel lange weg afleggen vooraleer ze hun doel vinden. Moeten ze echt pas na zeven kloosters ontdekken dat er nog een achtste, verborgen klooster is? Het verhaal wordt zo nodeloos gerekt. Een euvel waar de eerste cyclus ook al aan leed. Zo komt het verhaal pas aan het eind van het eerste deel pas echt op gang.
Nog een probleem is dat sommige personages echt wel heel vlak zijn. De nobele krijgsvrouw Setzuka, bijvoorbeeld, reageert heel voorspelbaar.

Ondanks dat is ook deze cyclus leuk, knap getekend leesvertier. Het feit dat Silvester, na de eerste cyclus, ook deze tweede in softcover aan de man wil brengen, zal wellicht veel lezers over de streep trekken die anders geen 18 euro per deel aan een hardcoveruitgave van een samoerai-fantasyverhaal wilden geven.
* * * * (4 uit 5 sterren)

Chris Van de Meerssche


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.