Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Okko-8.jpg

Reeks Okko

Auteur(s) Emmanuel Michalak (inkleuring), Hub (tekeningen), Li (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 64

ISBN 9789058858269 (hardcover)

Prijs € 18,95 (hardcover)

Prijs: € 18,95 (Hardcover)

Okko08 - De cyclus van het vuur II

Sinds de moord op de zoon van de daimyo van Pajan lijkt iedere toenadering tussen de Pajan clan en de Yommo clan onmogelijk te zijn geworden. Chaos en hongersnood doen het hele rijk wankelen. Okko en zijn vrienden, die verantwoordelijk worden gehouden voor deze situatie, worden achtervolgd door de gevaarlijkste ronins en premiejagers. Aanplakbiljetten, gemaakt naar een prent van de kunstenaar Kaitsu, hangen in elke stad en elk dorp. Zie daar maar eens aan te ontsnappen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

08 - De cyclus van het vuur II recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: CUTTING EDGE (link)
Op een waakvlammetje

Kogaratsu is natuurlijk dé referentie als het in de westerse stripwereld gaat over samoerais, ninja's en andere Japanse geweldenaars. De straffe reeks Okko - die met 'De cyclus van het vuur II' aan haar achtste episode toe is - komt qua kwaliteit aardig in de buurt maar boet in deze nieuwste aflevering een beetje aan geloofwaardigheid in.

Zwaardvechter Okko en zijn trouwe trawanten - de reus Noburo, de alcoholische monnik Noshin en de piepe Tikku - bewegen zich voort in een fictieve wereld met de wat debiele naam Pajan. Dat die wereld heel wat verrassingen in petto heeft, bewezen de vorige zeven delen uitvoerig. Ook de intrige van dit deel balanceert weer knap op de grens van fantasy en de betere houw- en degenstrip. Maar nu tovert auteur/tekenaar Hub wel een heel absurde ontknoping uit zijn hoed.

Deze vierde cyclus begon met een op stapel staand huwelijk tussen twee figuren van enkele machtige families. Okko en co fungeerden als veiligheidsagenten om eventuele aanslagen te verijdelen. Helaas mislukt die opdracht: de naïeve Tikku raakt betrokken in een complot en Okko zelve helpt zo de aanstaande bruidegom om zeep. Voor het hele gezelschap het signaal om de benen te nemen.

In deel twee gaat de bende op zoek naar de ware dader, ondertussen achterna gezeten door een rist ronins en premiejagers. Dat levert bij momenten een spannend en knap opgebouwd verhaal op: in de passage waar Okko en Noburo de weduwe van de vermoorde bruidegom tot bekentenissen dwingen - geen spoiler, wees gerust - is de spanning te snijden. En als vanouds zijn de magistrale tekeningen van Hub - né Humbert Chabuel - van uitstekende makelij. De vele details en de adembenemende landschappen onderstrepen nog maar eens ‘s mans vakmanschap.

Maar voor de eerste keer vertoont het scenario ernstige mankementen. Met de jachtigheid en de spanning zit het wel snor; de verschillende verhaallijnen vergaat het minder goed. Zo wordt de rol van de dichter uit deel één nergens uit de doeken gedaan. Nog minder overtuigend is de echte dader - zonder al te veel te verklappen: zo'n flauw plot durven zelfs de scenaristen van 'Thuis' niet neerpennen.

Hub bewees in het verleden meermaals dat hij een deftig verhaal binnen een tweeluik kan uitwerken. Deze cyclus illustreert dat jammer genoeg niet. Hopelijk hervindt de auteur zijn adem voor het aangekondigde vijfde en laatste tweespan.

* * * (3 van 5 sterren)

Jeroen Michiel
© Cutting Edge - 15 april 2013

Externe recensie, bron: EPPO STRIPBLAD
Okko en zijn twee vrienden worden verantwoordelijk gehouden voor de chaos en hongersnood die heersen in het rijk Pajan. Zijne heerlijkheid Daimyo Oyatsu is krankzinnig geworden sinds de moord op zijn zoon en bekommert zich niet langer om het lot van zijn clan. Als een dubbele beloning op hun hoofd wordt gezet, moeten de drie zich de ronins en premiejagers van het lijf houden terwijl ze proberen achter de waarheid te komen. Tekenaar Hub komt wederom met een prachtig getekend album met de fascinerende Japanse geschiedenis en cultuur als achtergrond. (WJ)
* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: VERONICA MAGAZINE (link)
Okko is top

Als dit het eerste deel is van Okko dat je ooit leest, ben je een dubbele bofkont. dit verhaal is namelijk heel goed te volgen voor de beginnende lezer, en het vooruitzicht om ook de zeven andere boeken te lezen, is zeer aanlokkelijk. Het avontuur van de outlaw-samurai Okko en zijn drie kornuiten in het middeleeuwse Japan is meesterlijk getekend en heeft een prettig tempo, veel actie en kleurrijke personages. deel II van De Cyclus van het vuur bevat ook nog een flinke dosis humor. (MK)
* * * * * (5 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Door een mislukt gearrangeerd huwelijk strijden de rivaliserende Pajan- en Yommo-clan weer op leven en dood. Okko en zjn metgezellen worden aansprakelijk gesteld en zijn nu het doelwit van ronins en premiejagers. Terwijl ze in de verdediging worden gedwongen, proberen ze de waarheid te achterhalen.

We zouden opnieuw een vurig pleidooi kunnen houden over de kwaliteiten en de vele sterktes van de reeks Okko, maar deze keer is er toch een grote kanttekening. We vinden de onthullingen, die de hele intrige van het vierde tweeluik verklaren, van een verregaande vergezochtheid getuigen. En tegelijk geeft Hub daar finaal dan weer een draai aan waarmee hij ons andermaal op het verkeerde been zet en van de aankoop van het vijfde en laatste tweeluik een must maakt.

Niettegenstaande deze knik in ons verwachtingspatroon blijft Hub ons verbazen. Ten eerste met de knap opgebouwde pagina's, de wervelende actiescènes, de weergaloze decors en de prachtige vergezichten. Het eilandje De Wintertuinen op pagina 29 spreekt dermate tot de verbeelding dat we er minutenlang naar staarden. Elders ogen pagina's met veel beweging in de sneeuw dan weer zodanig druk dat je ook daar uitgebreid je tijd voor neemt. Hub gaat niet over één nacht ijs om te imponeren. Grafisch is Okko 8 weer optimaal geslaagd.

> DAVID STEENHUYSE
december 2012


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.