Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Okko-7.jpg

Reeks Okko

Auteur(s) Hub (tekeningen), Li (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 64

ISBN 9789058857156 (hardcover)

Prijs € 18,95 (hardcover)

Prijs: € 18,95 (Hardcover)

Okko07 - De cyclus van het vuur I

Okko, de ronin, de samoerai zonder meester, staat aan het hoofd van een kleine groep demonenjagers. Het gezelschap trekt door het gebied van het keizerrijk Pajan. Okko wordt vergezeld door Noburo, een vreemde reus, die zijn gezicht verborgen houdt achter een rood masker, en door de nukkige boeddhistische monnik Noshin die een groot liefhebber is van sake. Noshin heeft de gave om natuurgeesten op te roepen en met hen te communiceren. Okko's derde metgezel is de jonge visser Tikku. Hij is volledig geaccepteerd binnen de groep en Noshin leert hem de geheimen van zijn kunst.

Twee van de vier grote clans van Pajan hebben in het geheim besloten tot een huwelijk tussen hun beider erfgenamen. Daarmee bevestigen zij een krachtig politiek verbond dat borg staat voor een bestendige hegemonie over het keizerrijk. De plaats waar de ceremonie wordt voltrokken is geheim gehouden en er is een speciale garde in het leven geroepen die bestaat uit de honderd dapperste samoerai van de twee families. Okko en zijn metgezellen zijn gerekruteerd om de veiligheid rond de huwelijksceremonie te waarborgen...

Okko is een reeks van 10 delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

07 - De cyclus van het vuur I recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAKK.be (link)
Beresterke bevestiging

Hier zijn we dan. Het begin van de laatste cyclus van de vier elementen. Het luchtledige wordt er als vijfde cyclus nog aan toegevoegd. Water, aarde en lucht hebben we al gehad. Nu zouden we in het vuur gaan springen! Explosies, vlammen, ontploffingen,... zouden ons deel zijn. Dit tweeluik zou ons op onze grondvesten doen beven! Maar Okko heeft er een handje van weg om ons op het verkeerde been te zetten. Sinds de samoerai zonder meester zijn rechterhand kwijtspeelde, kijkt hij anders tegen het leven aan. Hij is rustiger geworden. Weg vuur. Weg passie. Samen met zijn heterogeen groepje demonenjagers is hij naar het gebied van het keizerrijk Pajan getrokken. Twee van de vier grote clans van Pajan hebben in het diepste geheim besloten dat hun beider erfgenamen met elkaar zouden huwen. Daarmee verstevigen ze in ÚÚn stoot hun heerschappij en verstoren er de delicate orde. Logisch dat de plaats waar de ceremonie wordt gehouden angstvallig geheim wordt gehouden. Meer nog, een speciale garde bestaande uit de honderd dapperste samoerai van de twee families zorgt er voor de veiligheid. Okko werd speciaal aangeworven als het honderdeneenste zwaard. Als een torenvalk houdt hij zich op de achtergrond en bekijkt het spektakel rond dit gedwongen huwelijk. Wat hij ziet, stelt hem niet gerust.

In amper vijf jaar tijd is Hub met zijn fantasyroninverhalen uitgegroeid tot de absolute topper van uitgeverij Silvester. Zelfs in die mate dat de eerste druk van het debuut van Okko aan pure antiquariaatsprijzen wordt verhandeld op gespecialiseerde sites. Ook als je dit deel leest, merk je dat zijn succes niet zomaar uit de lucht is komen vallen. De tekeningen knetteren nog altijd van de fijn uitgewerkte details, de kleine humormels en de sto´cijnse mimieken. Maar Hub voegt er in dit deel een flinke scheut Jerome K. Jerome Bloks aan toe. Net zoals de jongste verhalen van onze held op zijn solex, zijn de albums wezenlijk dikker geworden. En ook Hub gebruikt zijn extra pagina's - het verhaal telt nu 64 pagina's - puur om de sfeer weer te geven. Kleine observaties, weidse vergezichten, een korte beschrijving... Het zijn allemaal zaken die het verhaal niet voortstuwen, maar die het album diepte en lucht geven. De Fransman doet dit echter niet vrijblijvend. Als een meute uitgehongerde wolven cirkelt hij rond zijn prooi heen, af en toe even uithalen, om uiteindelijk op het eind van het album het helemaal af te maken. Daar is eindelijk het vuurwerk. Daar is eindelijk het vuur. Dat is de kern!

Mede dankzij deze nieuwe aanpak bevestigt Okko hiermee moeiteloos zijn status van topper. Knap.

WOUTER PORTEMAN
november 2011


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.