Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Okko-10.jpg

Reeks Okko

Auteur(s) Emmanuel Michalak (inspiratie), Hub (tekeningen), Li (inkleuring)

Genre Fantasy

Pagina's 64

ISBN 9789463060677 (hardcover)

Prijs € 18,95 (hardcover)

Prijs: € 18,95 (Hardcover)

Okko10 - De cyclus van de leegte II

Het allerlaatste deel! Lees de laatste cyclus van Okko, de ronin zonder meester.

Nog even en het rijk Pajan zal afscheid moeten nemen van zijn beroemdste ronin. Okko heeft besloten zich definitief terug te trekken in het klooster van de Barnstenen Manen. Noshin, Noburo en Tikku vergezellen hem op de lange, zware tocht naar het klooster. Noshin maakt van de gelegenheid gebruik Tikku onderweg het heldenverhaal te vertellen over Okko's leven. Het is een even vreemd als mysterieus verhaal, met een schokkende ontknoping.

Hub (Okko) is tevens co-scenarist van het vikingavontuur Aslak.

Pagina's

Reageer via FaceBook

10 - De cyclus van de leegte II recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: EPPO STRIPBLAD (link)
Laatste deel van de geweldige reeks Okko, die zich afspeelt in het Japan van de oude tradities. De aan sake verslaafde monnik Noshin, de begeleider van Okko, ver telt het verhaal van diens afkomst aan een jonge visser die met de groep meereist. Ze zijn op weg naar het klooster van de Barnstenen Manen, waar Okko zich definitief wil terugtrekken. We komen te weten wat er gebeurd is met Okko’s moeder en broer en dat is ronduit verbijsterend, dankzij het magistrale tekenwerk en goede scenario van Hub voelt het allemaal akelig echt. Een reeks om compleet in je kast te hebben. (JvW)

* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: CUTTING EDGE (link)
Grootse finale

Na het vorige tweeluik hadden we een beetje onze bekomst van deze reeks. Hubs tekeningen waren nog altijd van uitstekende makelij, maar het scenario begon toch wat te rammelen. In 'De Cyclus van de Leegte', meteen ook de laatste twee delen van deze Kogaratsu goes fantasy reeks, herpakt de Fransman zich gelukkig en gunt hij zijn hoofdpersonage een afscheid in stijl.

In 'De Cyclus van de Leegte I' leek het wat de verkeerde kant op te gaan met de heldhaftige maar ook humeurige ronin. Okko - nog altijd met zijn vaste gezelschap - doodt per ongeluk een onschuldige noedelverkoper en beslist prompt om met pensioen te gaan. Hij wil intreden in een afgelegen klooster, en ook op die laatste tocht volgen zijn trouwe kompanen Noburo, monnik Noshin en de kleine Tikku hem.

Als afsluiter van deze reeks koos Hub ervoor om eens een keertje geen fabelwezens na te jagen. In dit tweeluik staat het leven van Okko centraal, vertelt door Noshin - die Okko al heel lang kent - aan Tikku. Zo kwamen we al te weten dat onze held een smerig kereltje was tijdens zijn jeugdjaren. Niet meteen het gedrag dat je van een held zou verwachten. Pas nadat hij te weten komt dat zijn moeder iets vreselijks is overkomen, verandert Okko in de fervente bestrijder van demonen.

Door dit allerlaatste deel krijgt die onberispelijke reputatie een serieuze deuk, met als uitschieter een modderfokker van een twist op het laatste pagina. Geloof ons, je bekijkt alle voorgaande delen meteen door een andere bril. Reus Noburo speelt daarbij een cruciale rol. Maar ontdek vooral zelf wat voor een geniale zet Humbert Chabuel - de echte naam van Hub - nog uit zijn mouw schudt.

Het is ongewoon en ongezien dat een stripauteur zo het imago van zijn eigen creatie om zeep helpt. En wat misschien nog meer verwondering opwekt: uitgeverij Silvester liet zomaar toe dat haar goudhaantje -'‘Okko' verkoopt meer dan uitstekend - werd afgeslacht. Daar mogen we hen uitdrukkelijk dankbaar voor zijn.

'Okko' is nog altijd een indrukwekkend stripdebuut - Chabuel begon eraan in 2005 bij uitgeverij Delcourt - dat 10 afleveringen lang kon boeien. De auteur werkt nu verder aan het meer luchtige 'Aslak', wat de pijn van dit afscheid wat verzacht. Of Hub met die reeks evenveel potten breekt, valt nog af te wachten.

* * * * (4 van 5 sterren)

Jeroen Michiel
© Cutting Edge - 6 juni 2016

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
De jonge jaren van Okko

Het is altijd een beetje zuur om afscheid te nemen van een reeks die hoog begon, de kwaliteit aanhield en er op tijd mee stopt. Tien jaar geleden gaf Silvester het eerste deel uit in vertaling. Tien jaar later moet het zelf afscheid nemen van een goudhaantje, een van de weinige reeksen die de uitgeverij ook in softcover begon uit te geven en waar er heel wat luxes en speciale edities van verschenen.

In het vorige album, het eerste deel van de cyclus van de leegte, ging Okko op pensioen en besloot zich definitief terug te trekken in het klooster van de Barnstenen Manen. Zijn trouwe metgezellen Noshin, Tikku en de altijd zwijgzame Noburo ondernemen samen met Okko de lange reis naar het klooster. Onderweg vertelt de voormalige monnik Noshin aan de wees Tikku (die met de ontvoering van zijn zus, de geisha Kleine Karper, Okko's eerste opdracht in deze reek gaf) over zijn eigen jeugd in een klooster waar hij een voetveeg was, maar er wel zijn ongeziene communicatie met de natuurkrachten ontdekte. Hij doet tegelijk Okko's jeugd uit te doeken. Dat levert een antwoord op alle vragen op: over Okko's afkomst, over de ware identiteit van Noburo (en waarom hij een masker draagt) en over hoe Okko de ronin is geworden zoals we hem tien jaar lang hebben gekend.

Dit is pas een eindpunt zetten aan een reeks! Gelaten hebben we het album dichtgeklapt, toch een beetje triest. De laatste woorden uit een gedicht over Okko op de laatste pagina zinderen nog na. Als lezer weet je wel beter. De tien albums bewijzen het tegendeel. Ze krijgen straks nog een ereplekje in de verzamelbox. Met welk nieuw project Hub vervolgens ook afkomt, het zal altijd in de schaduw staan van Okko.

Sayonara.

> DAVID STEENHUYSE
maart 2016

Externe recensie, bron: MOORS MAGAZINE (link)
Okko is een ronin, een samoerai zonder meester die in het keizerrijk Pajan rondtrekt als hoofd van een kleine groep demonenjagers. In een stripserie van tien delen hebben we de avonturen van Okko en zijn kameraden kunnen volgen, en in dit magistrale tiende deel worden zaken opgehelderd, cirkels worden rond en zaken worden afgehandeld. Tegelijkertijd vertelt de alcoholistische boeddhistische monnik Noshin aan Tikku, een jonge visser die inmiddels een volwaardig lid van de groep is geworden, verhalen over de begintijd van hemzelf en Okko.

Okko heeft besloten zich terug te trekken in het klooster van de Barnstenen Manen, en we volgen de groep op hun barre tocht daarheen, maar het zijn vooral de flashbacks die de verhalen van Noshin ons levert die dit boek zo indrukwekkend maken. Okko vindt in dit boek uiteindelijk zijn moeder, wat een tamelijk schokkende en onthullende scene oplevert. Meer zeg ik niet, want ik heb zelf ook een hekel aan spoilers.

Ook als je deze strip niet kent kun je met dit boek zo instappen, want deze strip is zo ingenieus en intelligent geschreven dat je elk boek apart kunt lezen. Al is het waarschijnlijk wel zo, dat als je dit deel gelezen hebt je de rest van de reeks, dus ook de eerdere negen delen, ook wil lezen. Okko is namelijk een fantastisch mooi getekende, intelligent in elkaar gestoken volwassenenstrip. Spannend, met regelmatig wat humor, met diepgang, waarbij je als lezer serieus genomen wordt. En het tekenwerk is fenomenaal. Een absolute aanrader.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.