Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Nils strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Nils-1.jpg

Reeks Nils

Auteur(s) Antoine Carrion (tekeningen), Jérome Hamon (tekst)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789463064699 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Nils1 - De elementalen

Volgens oude legendes bestaat er een tweede wereld voorbij de materiŽle. Een schimmenrijk bevolkt door schitterende wezens zonder wie onze wereld niet kan bestaan. Toen de eens zo vruchtbare noordelijke gebieden veranderden in dorre woestijnen, lagen deze legendes bijgevolg opnieuw op de lippen en werden de ogen weerom naar boven gericht, naar de oude Goden...

Samen met zijn vader probeert Nils, een jongen in de bloei van zijn jeugd, het mysterie op te helderen. Zo ontmoet hij de lichtgevende wezens, de zielen van de natuur, die hem naar een naburig koninkrijk leiden, een technologisch ver geavanceerd imperium. De zoektocht zal zijn leven overhoophalen... Geheugen en herinnering, de balans tussen de wereld van de levenden en de doden, een meeslepend verhaal dat intrigeert door de metafysische en existentiŽle vragen die een opgroeiende jongeman zich stelt.

Nils is een sprankelende ecologische saga (in 3 delen) die zich situeert tussen de Noordse mythologie en de werken van Miyazaki.

Snelle bestellers krijgen bij de hardcover GRATIS een luxe A3-kunstdruk cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - De elementalen recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: DE MORGEN (link)
Elementalen, heten ze. Een soort kinderlijk getekende, veredelde kopvoetertjes in een voor de rest erg mooi in beeld gebracht verhaal. Ze laten zich pas zien ergens vanaf de tweede helft. Daarvoor tonen de Franse auteurs Hamon & Carrion de lange tocht van een vader en zijn zoon, op zoek naar de reden waarom alle oogsten mislukken hoewel de gronden rond hun dorp boordevol meststoffen zitten. Wanneer ze op de elementalen stoten, dagen meteen ook vreemde robotten op, een leger krijgsvrouwen en -voorlopig nog op de achtergrond- drie godinnen.

De elementalen is het eerste deel van een nieuw drieluik met waanzinnig veel potentieel. Het is moeilijk er een specifiek genre op te plakken, laat staan te bepalen van waar de inspiratie komt. De Noordse mythologie is aanwezig, net als middeleeuwse fantasy, Disney-invloeden en zeker en vast regisseur Miyazaki (Studio Ghibli).

Nils knipoogt vooral naar diens succesvolle anime Nausicaš of the Valley of the Wind. De aanzet daartoe was de kwikvergiftiging van de bodem in Minamata Bay in Japan, en de manier waarop de natuur antwoordde. Spiritualiteit, de synergie tussen natuur en mens en sterke vrouwen, maakten verder de dienst uit. Al die ingrediŽnten zijn ook nu aanwezig in wat uitgeverij Silvester een ecologische saga noemt. Straffe kost, vooral omdat scenarist Haman Ė een voormalig financieel analist Ė geen haast lijkt te hebben om de plot al te verduidelijken en je met een bijna voortkabbelend verhaal in spanning houdt.

* * * * (4 van 5 sterren)

Geert De Weyer - De Morgen

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Nils en zijn vader trekken door de dorre noordelijke gebieden die eens vruchtbaar waren. Op hun zoektocht naar antwoorden stuiten ze op lichtgevende wezentjes die hen naar een ander koninkrijk leiden waar de technologie gigantisch verder is geŽvolueerd. Nils stuit van de ene verbazing in de andere, zijn leven wordt in een rijk vol vreemde figuren totaal op kop gezet, met hoopvolle en dramatische wendingen.

Nils is een mysterieuze mix van middeleeuwse fantasy en ontluikende sf die in dit eerste deel nog wat van de grond moet komen omdat er met zoveel geheimzinnigheid wordt gejongleerd. Het verhaal van JťrŰme Hamon (de bedenker van de meidenstrip Emma en Charlotte) is niettemin bezielend en de onderlinge relaties interessant in hun eenvoud. De personages zijn meer dan zomaar papieren fuguurtjes, maar in deze aanzet naar een ongetwijfeld grootser verhaal komen ze vooreerst onder de fluwelen handjes van Antoine Carrrion nog het meest uit de verf.

Het potentieel is reusachtig. Hier kiemt echt iets. Deel 2 kan alleen maar bevestigen wat we hier al allemaal goed aan vinden. En anders wordt het de ontgoocheling van het jaar.

DAVID STEENHUYSE --- november 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.