Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Misty Mission strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Misty-Mission-3.jpg

Reeks Misty Mission

Auteur(s) Michel Koeniguer (tekeningen)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463064064 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Misty Mission3 - In de hel als in het vagevuur

Zomer 1968. Terwijl Nick op de luchtmachtbasis England in Louisiana verblijft, ontloopt hij zijn familiale verantwoordelijkheden en raakt hij er maar niet uit of zijn vader een held of een smeerlap is. Josh Lacour lijkt zich op te houden in de illegaliteit, hoewel hij duidelijk in Vietnam aanwezig is.

Maar in plaats van in rook te zijn opgegaan, werd hij een getrainde soldaat die zich vervoegde bij de MACV/SOG, clandestiene eenheden die over de Vietnamese grenzen opereren, in Laos of Cambodja. Hij is al lang niet meer de onbeduidende monteur die in zijn caravan in Damville woonde.

Misty Mission is een oorlogsverhaal in 3 delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - In de hel als in het vagevuur recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
In de cinema en op tv is de Vietnamoorlog geen onderwerp meer. Op stripgebied komen we er nog bekaaider vanaf. Het was een zinloze oorlog waar de Amerikanen het onderspit dolven toen ze zich in 1973 terugtrokken onder druk van de publieke opinie. Twee Amerikanen volgen we in deze trilogie, meerbepaald Nick die uit een gegoede familie komt en Josh die bewust voor een inlijving koos om aan een gerechtelijke straf te ontkomen. Josh opereert intussen in de illegaliteit om als getrainde soldaat actief te zijn over de grens, in Laos of Cambodja, en van daaruit de Vietminh het vuur aan de schenen te leggen. Nick is een plichtsgetrouwe piloot die onder meer bommentapijten in vijandelijk gebied uitstort. Uiteindelijk kruist zijn pad weer met Josh die een penibele in de jungle is verzeild. Nick kreeg de missie Josh en zijn maten te komen redden.

Misty Mission zal officieel wel een luchtvaartreeks zijn (hoewel mooie helikopters ook aan bod komen), maar vooreerst is het een boeiend verhaal over gewone mensen in extreme situaties en de gevolgen daarvan voor anderen. Dat vinden we nog steeds het belangrijkst om van een strip te genieten. De knap getekende vliegtuigen zijn dan een bonus. Intussen voegde Michel Kúniguer een nieuwe oorlogsstrip aan zijn palmares toe: The Bridge dat bij Dark Dragon Books verscheen. Hij mag zeker op hetzelfde elan verder gaan.

DAVID STEENHUYSE --- juni 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.