Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Misty Mission strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Misty-Mission-1.jpg

Reeks Misty Mission

Auteur(s) Michel Koeniguer (tekeningen)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463063456 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Misty Mission1 - Op aarde als in de hemel

1967, Jeugdvrienden Nick en Joshuah hebben niets met elkaar gemeen. Nick is de zoon van een grootindustrieel. Josh is de zoon van een van zijn arbeiders die besluit een klacht in te dienen omdat hij invalide raakte. Nick trouwt net voordat hij in de Air Force wordt aangesteld als piloot op de basis van Phu Cat.

Twee maanden na Nick komt Josh terecht in de 1st Cavalry Division in Camp Radcliff nabij An Khê. Ieder beleeft op zijn manier de wreedheid van deze oorlog. Op de grond is het een hel, in de jungle met patrouilles in de dorpen. In de lucht is het niet veel rustiger. Het lot van de twee mannen lijkt alsnog meer met elkaar verwant te zijn...

Misty Mission is een oorlogsverhaal in 3 delen.

Deel 1+2 zijn ook samen verkrijgbaar in het voordelige kennismakingspakket. Kijk hier voor de aanbieding!

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Op aarde als in de hemel recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: CUTTING EDGE (link)
Meer dan oorlog

Luchtvaartstrips, heerlijk! Hoewel de vliegtuigen en gevechtscènes niet overheersen, staat 'Misty Mission' zeker op zijn plaats binnen het genre, maar gaat gelukkig ook verder dan de oorlog zelf, dankzij tekenaar en scenarist Michel Kœniguer. Het is noch de Eerste, noch de Tweede Wereldoorlog die het strijdtoneel vormt, maar wel de Vietnamoorlog. De titels doen ons een beetje denken aan een gebedje, iets wat ze daar ongetwijfeld ook deden tijdens een riskante missie.

Alles draait om de twee jeugdvrienden Nicholas Beaulieu en Joshuah Lacour. Samen leven ze in de county Danville, Alabama. Nicholas is van hoge komaf – zijn vader heeft een looierij, terwijl Joshuah uit een arbeidersgezin komt. Hoewel zij het wel goed met elkaar kunnen vinden, vlot het iets minder tussen hun vaders. Joshua’s pa werkte in de looierijen van Beaulieu en als gevolg van de schadelijke stoffen heeft hij er verbrande longen van gekregen. Hierdoor sleepte hij de vader van Nicholas voor de rechter.

Bon, terug naar de boezemvrienden. Nicholas gaat met tegenzin trouwen met zijn zwangere vriendin, vlak voor zijn vertrek als piloot naar Phu Cat in Vietnam. Joshua is zijn getuige, maar zijn avond verloopt iets minder vlekkeloos. Hij wordt opgepakt wegens dronken rijden. Als uitweg wil hij ook naar Vietnam en zo komt hij terecht in de 1st Cavalry Division in Camp Radcliff bij An Khê. Beiden laten veel achter. Nick laat zijn zwangere vrouw thuis, terwijl Joshua zijn vriendin en zijn zieke vader achterlaat. In Vietnam beleven ze een zware tijd, maar ook op het thuisfront stapelen de problemen zich op, met de gevolgen van dien.

Michel Kœniguer toont in 'Misty Mission' aan dat piloten ook maar mensen zijn die hun job zo goed mogelijk willen doen om ooit terug te kunnen keren naar het thuisfront om er hun leven te hervatten. Hun situatie en levensweg staat op de voorgrond en niet zozeer de vliegtuigen of de oorlog. Daardoor kan ook de gewone lezer genieten van dit meeslepend verhaal over de Vietnamoorlog en dit toont dat de vliegtuigen in een goede luchtvaartstrip niet altijd van de grond moeten.

Op de tekeningen valt ook niet veel aan te merken, want de vliegtuigen en de panorama’s zien er prachtig uit. Als we dan toch moeten muggenziften, mochten de gezichten en de tekeningen van de personages iets gedetailleerder. Springt deze strip er nu echt tussenuit in de stripwinkel? Niet zozeer, maar het is wel een verhaal dat we graag lazen en blijft hangen. Voor herlezing vatbaar!

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Ze hebben haast bijbels aandoende titels, die twee eerste delen van Misty Mission, maar bloody hell, wat is het een duivelse boel daar in 'Nam'. Twee beste vrienden vallen midden in de actie. Nicholas Beaulieu, ambitieuze rijkeluiszoon, piloot en tegen zijn zin getrouwd en Joshuah Lacour, een arme technieker die tegen zijn zin dienst nam en de kans nog niet zag zich aan zijn vriendin te binden. Heel verschillend dat wel — de vader van Josh heeft een proces lopen tegen zijn werkgever, de vader van Nicholas — maar ver van huis hebben ze dezelfde taak: dit kruitvat overleven, zodat ze thuis kunnen helpen de rommel op te lossen... Maar stapelen ze dit rugzakje niet vanzelf bovenop de miserie van een bikkelharde oorlog?

Michel Kœniguer schreef en tekende met Misty Mission 1 en 2 niet de aanvang van je typische luchtvaartreeks. Vooreerst omdat de vliegtuigen niet het merendeel van de aandacht naar zich toetrekken, dat doen de personages. Ten tweede omdat de verhaallijnen en motieven op de grond, tussen het dichte Vietnamese bladerdek en aan het Amerikaanse thuisfront, minstens even belangrijk zijn. Michel Kœniguer is een scenarist die beseft dat piloten mensen zijn, die boven de wolken het uiterste geven omdat ze 's avonds nog een leven (willen) hebben om naar terug te keren.

Is Misty Mission de best getekende recente luchtvaartreeks? Allicht niet... Angel Wings loopt nog. Heeft Misty Mission de meest ruim uitgewerkte karakterschetsen voor/van piloten en aanverwanten? Waarschijnlijk niet, Berentand bijvoorbeeld beet ons toch net dat tikkeltje steviger vast. Toch zijn we blij dat Silvester deze reeks van Gorilla overnam. Blij, omdat deze reeks aantoont dat bij een degelijke luchtvaartstrip de vliegtuigen zo nu en dan wel eens aan de grond mogen blijven. Want zo krijg je een cross-over van een luchtvaartstrip en een Vietnamportret.

DIEDERIK VAN DE VELDE --- februari 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.