Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Michael Jackson - De getekende biografie strips

  • Michael Jackson
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Michael-Jackson.png

Reeks Michael Jackson - De getekende biografie

Genre Muziek

Pagina's 256

ISBN 9789058855497 (softcover)
9789058854988 (hardcover)

Prijs € 9,95 (softcover)
€ 19,95 (hardcover)

Prijs: € 9,95 (Softcover)

Prijs: € 19,95 (Hardcover)

Michael Jackson - De getekende biografieMichael Jackson

Het verhaalt begint vroeg in de jaren zestig in Indiana, een staat in het Middenwesten van de VS, in een oud Volkswagenbusje dat door een vader met ijzeren hand wordt bestuurd. Op de achterbank zit een groep jochies, zeer talentvolle zangers en dansers die tijdens hun reis alle mogelijke prijzen in de wacht slepen. Ze noemen zich de Jackson-broers! De kleinste en jongste onder hen weet de aandacht te trekken van iedereen die hem tegenkomt, het is Michael. Het is nog maar een jochie, maar hij heeft nu al alles weg van een klein muziekgenie, van een Mozart van de pop. Een stem die van een andere planeet lijkt te komen, een glimlach die iedereen doet smelten en wat een adembenemende danspassen! En wat volgt? Er volgt een stortvloed aan hits, concerten, successen, prijzen, top-op-topprestaties en uitspattingen. Michael Jackson heeft zich in vijftig jaar tijd van wereldster ontwikkeld tot de King of Pop. Een man is dood, een legende is geboren!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Michael Jackson recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Stop 'til You Get Enough

De King of Pop is dood, lang leve de King. Nu iets langer dan een jaar geleden, liet Michael Jackson het leven. Wereldwijd startte de lofzang van een van de grootste iconen van de twintigste eeuw. Een jaar later is het grootste deel weggedeemsterd, maar deze biografie in stripvorm met inleidende teksten maalt daar niet om. Dit album gaat nog steeds van het volgende uit: Michael Jackson was de grootste.

De lofzang in vooral de teksten van Céka, die ondertussen al wel meer dergelijke uitgaven bij elkaar schreef en romans (zoals Kafka's Het Proces) liet verstrippen, schetst een eenzijdig portret van de betreurde popster. Hoe meer teksten je van 'm leest, hoe irritanter zijn aanpak wordt. De media krijgt er steevast van langs, Jacksons vermeende pedofilie komt enkel aan bod om zijn onschuld in de zaken Chandler en Arvizo aan te tonen en zijn excentriciteit is het gevolg van zijn moeilijke jeugd onder het strenge gezag van zijn vader. Te pas en te onpas struikel je over zinnen met een uitroepteken aan het eind die het idee "besef je wel hoe belangrijk Jackson was?" op je projecteren. Ook de talloze interpuncties om pauzes in te lassen en naar een climax te leiden waarbij opnieuw een belanghebbend feit de revue passeert, vervelen je snel. Lezen met mate is beslist aan de orde. Don't Stop 'til You Get Enough gaat hier niet op.

Het grote tegengewicht vormen de stripverhalen die verschillende etappes in Jacksons privé- en professionele leven behandelen. Daarin is er meer plaats voor humor, poëzie en verrassing. Bovendien valt de tekenstijl van het gros van de voornamelijk onbekende tekenaars ons erg mee. Dat sloeg in andere uitgaven wel eens tegen.

Fans van Michael Jackson, die er nu meer zijn dan ooit, mogen dit album niet missen. Stripfans zullen er echter geen This Is It-gevoel aan overhouden. Aan hen raden we enkel het lezen van de kortverhalen aan want die zijn wel degelijk de moeite waard. Het grootste gemis aan boeken over muzikanten blijft helaas de afwezigheid van hun muziek. Achteraf heb je hopelijk zin om een goeie schijf van Jackson op te leggen of een selectie van zijn songs op je iPod bij elkaar te scharrelen. En nu: Beat It of we worden Bad.

> DAVID STEENHUYSE
juli 2010


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.