Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Merlijn - De profeet strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Merlijn-Profeet-05.jpg

Reeks Merlijn - De profeet

Auteur(s) Bojan Vukic (tekeningen), Elodie Jacquemoire (inkleuring), Jean-Luc Istin (tekst)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463064392 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Merlijn - De profeet5 - Het pad van de wijze

De relatie van Uther Pendragon en Solenn Ap Maelweg zaaien twijfel in het hoofd van de jonge koning. Vortigern is meer dan ooit vastberaden dat hij Uther wil vernietigen, uit liefde voor Ronween. Maar Diarr, zijn trouwe raadgever meldt hem dat het leger van Uther sterker is dan voorzien. Uther is er inderdaad in geslaagd de grote Bretoense leiders aan zijn zijde te krijgen!

In plaats van te wachten tot de vijand naar hem komt, verkiest de oude wolf zelf het initiatief te nemen met een verrassingsaanval. Merlijn heeft intussen nog slechts één gedachte, Solenne Ap Maelweg doden en Ahes terugvinden.

Merlijn de profeet, een complete reeks van 5 delen, is het vervolg op De initiatie-cyclus en Queeste naar het zwaard.

Snelle bestellers krijgen er GRATIS een luxe A3-kunstdruk bij cadeau, OP=OP!

Pagina's

Reageer via FaceBook

5 - Het pad van de wijze recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
So it has come to this... een epische oorlog tussen Uther en zijn grootste kwelduivel Vortigern, tevens de moordenaar van Uthers broer Constant. Ook Merlijn zag geen andere uitweg dan deze hoge prijs om de chaos te vermijden en om Uthers vertrouwen bij de andere koningen in stand te houden. Bovendien staat een titel als opperkoning op het spel en moeten er ook Saksen teruggedreven worden. Met het zwaard Excalibur in de vuist geklemd en hordes soldaten in zijn zog trekt Uther ten oorlog. Tegelijk vecht Merlijn een persoonlijk robbertje met Solenn uit, de raadsvrouw van Vortigern.

Eigenlijk weten we al hoe dit afloopt, want we kennen onze sages en legenden, maar de cyclus De Profeet is ook een sequel op de tiendelige reeks Merlijn. Toch biedt de aanpak van Jean-Luc Istin voldoende verrassingen binnen de verwachtingsvolle context: de kennismaking met Lancelot, de voorspelling van koning Arthurs komst en zijn geboorte, het planten van Excalibur in de steen, de onthulling van bepaalde familiebanden of minder fraaie kantjes van peronages die ons intussen aardig vertrouwd leken,... Ook Bojan Vukic kan een laatste keer excelleren met indrukwekkende dubbelpagina's en prenten waarbij je een momentje extra blijft hangen.

Deze cyclus heeft zijn bestaansrecht verworven binnen het universum van de vele, vele Arthur-, Merlijn- en Camelot-verhalen. Nu is het afwachten of Silvester doorgaat met de reeks Merlijn die in het Frans is uitgebreid naar dertien delen (and counting) waarvoor Éric Lambert, Istin (deel 11) en Nicolas Jarry (vanaf deel 12) de krachten bundelen. Merlijn - De Profeet past tussen deel 10 en 11 van Merlijn en is zelf al een vervolg op de cyclus Queeste naar het Zwaard.

DAVID STEENHUYSE --- augustus 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.