Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Merlijn - De profeet strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Merlijn-Profeet-4.jpg

Reeks Merlijn - De profeet

Auteur(s) Bojan Vukic (tekeningen), Elodie Jacquemoire (inkleuring), Jean-Luc Istin (tekst)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463063524 (hardcover)

Prijs € 16,95 (hardcover)

Prijs: € 16,95 (Hardcover)

Merlijn - De profeet4 - De ziel van de wereld

Stilaan tekenen de machtspelletjes zich af. Enerzijds Vortigern, moordenaar van opperkoning Constant en andere oorlogsleiders, en anderzijds Uther Pendragon, broer van Constant en zoon van Constantijn. Het lot van Groot-Brittannië zou heel anders kunnen zijn al naargelang degene die regeert! Intussen worden de banden tussen Merlijn, Viviane, de jonge Lancelot en Bedwyr nauwer. De drama’s spinnen zich uit alsof een onzichtbare hand, die van de ziel van wereld, ze in een richting drijft en ze slechts van een enkele waarheid verzekert: binnenkort wordt een koning geboren!

Merlijn de profeet, een reeks van 5 delen, is het vervolg op De initiatie-cyclus en Queeste naar het zwaard.

Pagina's

Reageer via FaceBook

4 - De ziel van de wereld recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: DE MORGEN (link)
Sinds de tovenaar en Keltische druïde Merlijn in 1135 tot leven kwam in Geoffrey van Monmouths pseudohistorisch werk over de Britse geschiedenis, Historia regum Britanniae, heeft het fictieve karakter een iconische status gekregen.

Van Monmouth kennen we niet meer, Merlijn des te meer. Een populair personage dat talloze films, tv-series en strips bevolkt. In Vlaanderen kennen we hem vooral via De Rode Ridder, waar hij als een oprechte en slimme tovenaar aan de zijde staat van koning Arthur. Niets van dat ‘geromantiseer' in deze spin-off, die wreder en luguberder is.

Het is alweer de tweede vertaalde spin-off van de tiendelige reeks Merlijn: De initiatie. Die werd gevolgd door de vijfdelige prequel Merlijn: Queeste naar het zwaard. Het vervolg daarop is deze Profeet-reeks, die de geboorte van Koning Arthur inluidt. Ik hoop dat u nog kan volgen.

De Profeet-cyclus start met enkele bloederige scènes wanneer de Saksische leider Hengist het Britse dorp van de jongen Bedwyr platbrandt en zijn moeder op wrede wijze vermoordt. Merlijn, dan nog een eenzaat in een woud verderop, ontfermt zich over de jongen. Een album later ziet Merlijn oude bekenden terug. Nog een album later barst de strijd tussen de verschillende aartsvijanden los en wordt er steeds meer magie (en draken) aan het verhaal toegevoegd.

Uitmelken, die handel, moeten ze gedacht hebben. Toegegeven, dat doen ze met vakmanschap. De insteek van scenarist Jean-Luc Istin is ook niet mis, het verhaal en de tekenstijl bij momenten zeker niet slecht. De Picten, de Saksen, Jezus en de kerk, Lancelot, Avalon,…: het wordt er allemaal in verwerkt. Maar deze nevenreeks overstijgt zelden de middelmatigheid. Je hebt het allemaal al wel eens gezien of gelezen. Vanaf deel drie, wanneer Vukic de tekenaarsfakkel overneemt, verandert het ten goede: spannender, geloofwaardiger, interessanter en nog beter getekend.

Goed nieuws voor de echte Merlijn-fans: er komen nog twee spin-offs aan. In de ene staat Arthurs regeerperiode centraal, in de andere zijn einde.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.