Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.49 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?

Strip: Medz Yeghern - Het grote kwaad

Medz Yeghern, Het Grote Kwaad, is de uitdrukking die de ArmeniŽrs in de wereld vandaag de dag gebruiken voor de periode tussen 1914 en 1916, waarin hun volk systematisch werd uitgemoord en werd gedeporteerd door de regering en het leger van het Ottomaanse Rijk. In deze uitgave beschrijft Paolo Cossi deze gruwelen door middel van drie historische aanknopingspunten:
- het personage  van Armin T. Wegner, de Duitse soldaat die met zijn fotoreportages de uitroeiing en folteringen waarvan de ArmeniŽrs slachtoffer waren openbaarde aan de wereld, met gevaar voor eigen leven en in strijd met zijn orders
- De Armeense poging tot weerstand, die de geschiedenis is ingegaan als De veertig dagen van de Musa Dagh
- Het proces tegen de Armeense overlevende Soghomon Tehliriam, die uit wraak in 1921 in Berlijn Mehemet Talaat Pasja vermoordde. Talaat was de minister van Binnenlandse Zaken van het Ottomaanse Rijk van 1913 tot 1917, en daarna grootvizier (1917-1918). Hij wordt beschouwd als ťťn van de hoofdverantwoordelijken voor de genocide en deportatie van de ArmeniŽrs.

De tekeningen en de sobere, onopgesmukte vertelstijl vertellen het verhaal van de uitroeiing waarin de ArmeniŽrs veroordeeld waren tot "elke doodsoorzaak die men ooit is tegengekomen".

Medz Yeghern - Het grote kwaad strips

Hieronder vind je 2 strip uitgaven uit de stripreeks Medz Yeghern - Het grote kwaad. Klik op de cover om meer informatie te lezen zoals recensies, voorbeeldpagina's en meer!

Je kunt vanuit hier ook direct bestellen: per album of de hele reeks in één keer.

Ga naar de strip: Medz Yeghern - Het grote kwaad: Medz Yeghern - COMPLEET VERHAALcover stripalbum Medz Yeghern - COMPLEET VERHAAL

Medz Yeghern - Het grote kwaadMedz Yeghern - COMPLEET VERHAAL

Actieprijs: € 5,00 (Actie)

Van 19,95 voor 5,00! Dat is een voordeel van 14,95 Euro! Medz Yeghern, Het Grote Kwaad, is de uitdrukking die de ArmeniŽrs in de wereld vandaag de dag gebruiken voor de periode tussen 1914 en 1916, waarin hun volk systematisch werd uitgemoord en werd gedeporteerd door de regering en het leger van het Ottomaanse Rijk.
Ga naar de strip: Medz Yeghern - Het grote kwaad: Medz Yeghern - Het grote kwaadcover stripalbum Medz Yeghern - Het grote kwaad

Medz Yeghern - Het grote kwaadMedz Yeghern - Het grote kwaad

Prijs: € 19,95 (Hardcover)

Medz Yeghern, Het Grote Kwaad, is de uitdrukking die de ArmeniŽrs in de wereld vandaag de dag gebruiken voor de periode tussen 1914 en 1916, waarin hun volk systematisch werd uitgemoord en werd gedeporteerd door de regering en het leger ...

Je kunt vanuit hier ook direct bestellen: per album of de hele reeks in één keer.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.