Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-kunstbordeel-1.jpg

Reeks Het Kunstbordeel

Auteur(s) Gradimir Smudja (tekeningen)

Genre Novelle

ISBN 9789058851031 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Het Kunstbordeel1: Moulin Rouge

Montmatre is in 1889 niet alleen het hoogste punt van de Lichtstad, maar bovenal de legendarische heuveltop van de bohëme. Een plek waar de muzen laagvliegen en de sterren binnen handbereik zijn. Het is ook de standplaats van de kleine grote schilder, god van de wijn en de cognac, Henri de Toulouse-Lautrec. Hij heeft zijn comfortabele maar saaie adellijke leventje achter zich gelaten en hij gaat elke dag naar de Moulin Rouge om daar de opwindende wereld van kunst en vertier te betreden. Vergezeld door zijn vrienden gidst hij ons door de creatiefste periode van het oude Europa. Hij is niet alleen schilder, maar ook schepper, ironisch poÎet en psychiater van zijn modellen. Hij is hoofdrolspeler en regisseur van dit even komische als tragische stuk: Het kunstbordeel. Met een buitengewoon gastoptreden van Oscar Wilde! Geschreven en getekend door Gradimir Smudja, de maker van Vincent en Van Gogh.

Pagina's

Reageer via FaceBook

1: Moulin Rouge recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Een amusant eerbetoon

Als je einde negentiende eeuw het kruim van de toenmalige kunstwereld wilde ontmoeten, dan moest je in het Parijse Montmartre zijn. Zag je Henri Toulouse de Toulouse-Lautrec nergens, dan was tip nummer één je blik wat lager te richten. Maar je had meer kans op slagen om de kleine grootmeester aan te treffen in een bordeel of tussen de rokken van de cancandanseressen in de Moulin-Rouge.

Het is daar waar Gradimir Smudja zijn eerbetoon aan zijn schildershelden begint. Zijn voorliefde voor de kunstenaars uit de belle epoque bleek al uit Vincent en Van Gogh, waarmee we vorige jaar de in Italië wonende Joegoslaaf leerden kennen. Als kind dacht Smudja dat hij Van Gogh was, maar zijn ouders trokken hem daarvoor gelukkig niet aan zijn oren. In het eerste deel van Het Kunstbordeel, een gepland drieluik, komen we Vincent (en zijn broer) ook tegen. Smudja brengt eigenlijk een bezoekje aan alle beroemde kunstenaars uit die periode. En hij doet dat met verve, door de stijl van Renoir, Seurat, Degas en andere Monets eventjes te ontlenen.

Alleen al voor de kleurrijke aquareltekeningen is Moulin-Rouge meer dan de moeite waard. Van een echt verhaal is eigenlijk geen sprake, maar de lichtvoetige, komische trip door Montmartre is amusant om lezen. En voor wie ook maar een klein beetje van schilderkunst houdt, is Moulin-Rouge een album vol herkenbare personages. Dankzij deze strip wordt Henri Toulouse de Toulouse-Lautrec hopelijk nooit meer over het hoofd gezien.

> JEROEN FRANÇOIS
maart 2005

Shanne 1: Moulin Rouge
Neem alle grootheden van de 19e eeuwse schilderkunst en beeldhouwkunst bij elkaar en zet ze in 1 stripalbum: DIT stripalbum.

Genieten van al die kunstenaars in een hanteerbare, humoristische vorm!


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.