Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Hauteville-House-13.jpg

Reeks Hauteville House

Auteur(s) Emem (inspiratie), Fred Duval (tekst), Nuria Sayago (inkleuring), Thierry Gioux (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 48

ISBN 9789463063043 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Hauteville House13 - De orde van de Obsidiaan

Franse geschiedenis, ronkende machines, vreemde krachten en een toefje literatuur komen samen in dit steampunk-avontuur.

1865. Zelda, Gavroche, de archeoloog Désiré en officier Spillett sluiten een verbond met een Mexicaanse bandiet om licht te laten schijnen over de mysterieuze “Orde van de Obsidiaan”. Dat is een geheime broederschap die in oude tijden is gecreëerd om de grote teleportatiepoorten te bewaken. Maar dat is buiten agent Cooper gerekend, een geduchte moordenaar en lid van de Orde. Hij wordt al gauw achter hen aangestuurd.

Pagina's

Reageer via FaceBook

13 - De orde van de Obsidiaan recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MOORS MAGAZINE (link)
Voor de stripreeks Hauteville House moet je bereid zijn je fantasie de vrije loop te laten, want de verhalen kunnen nauwelijks krankzinniger worden dan hier. Als je van verhalen houdt rond geheime genootschappen, en je bent bereid om mee te gaan in het bestaan van intelligente wezens die in oceanen leven, en je denkt dat het mogelijk is via portalen van het ene continent naar het ander te reizen, dan zul je je snel thuis voelen in het vreemde universum van Hauteville House.

Occulte wetenschappen werden volgens de verhalen in deze strips al door Napoleon gebruikt om de Engelsen en de Pruisen een stap voor te blijven. In Guernsey, onder Hauteville House, waar de verbannen Victor Hugo diep onder de grond verblijft, proberen republikeinen de plannen van Napoleon te verijdelen.

En dan wordt het allemaal al snel tamelijk ingewikkeld en behoorlijk krankzinnig, want in dit dertiende deel van het verhaal vliegen we in een zeppelin boven de Rio Grande tussen Mexico en de Verenigde Staten en proberen Zelda, Gavroche, archeoloog Desiré en officier Spillett via een verbond met een Mexicaanse bandiet meer te weten te komen over de Orde van de Obsidiaan, een geheime broederschap die al eeuwen geleden is opgericht om de grote teleportatiepoorten te bewaken.

En dan wordt agent Cooper achter hun aangestuurd, lid van de orde en berucht moordenaar. Krankzinnige fantasy ontmoet science fiction halverwege de negentiende eeuw. Vreemder zal het niet snel worden.

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
We zijn een stapje verder in deze cyclus. De 'orde van de Obsidiaan' ontmaskeren en/of ontcijferen, dat is eigenlijk de kern van de zaak. Immers zij hadden een middel tegen de pest, maar kozen de kant van de zuidelijken en hebben de tegenpartij (en ook zowat alle burgers) laten creperen van de ziekte. Dat het verzet niet echt blij is met deze informatie staat buiten kijf, en zo begon de jacht op de orde. Maar deze orde laat dat niet zo maar toe. Ze hebben meer te beschermen dan dit vaccin en beschikken ook over de middelen om mensen te stoppen... een beleefde manier om te zeggen dat ze moordenaars in dienst hebben. Zelda en Gavroche tegen een, op alle vlakken, overmacht.. niet de eerste keer en we weten dat ze dat wel aankunnen. Ze hebben deze keer wel hulp van kapitein Spilett en een Mexicaanse piraat.. tja, je moet nemen wat je kan krijgen...

Dit deel maakt duidelijk dat politiek zowat overal een vuil spel is en niks of niemand ontziet. Maar tezelfdertijd toont het ons nog maar eens dat, soms, enkelingen de strijd toch opnemen en er (wellicht) in zullen slagen om een verschil te maken. Niet dat dit betekent dat onze hoofdpersonages heilige zieltjes zijn, als het vuile spelletje losbarst, wordt ongetwijfeld iedereen meegesleurd in de modder. Echter als je moet kiezen tussen twee partijen met bloed aan hun handen, dan is mijn keuze toch vlug gemaakt, met name voor diegenen die geen genocide gepleegd hebben en dus voor Zelda en Gavroche. Het nadeel van die keuze is dat het er nu wel slecht uitziet. Zoals reeds aangegeven, is het niet de eerste keer dat ze het onmogelijke doen. Met andere woorden, de spanning stijgt.

In het kort: uitkijken naar het volgende deel en hoe ze hier nog een overwinning uit gaan slepen (ja, ik heb er vertrouwen in).


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.