Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-gilles-02-klein.jpg

Reeks Gilles de Geus

Auteur(s) Hanco Kolk (tekeningen), Peter de Wit (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 48

ISBN 9789058850201 (softcover)
9789058850140 (hardcover)

Prijs € 8,95 (softcover)

Prijs: € 8,95 (Softcover)

Gilles de Geus2 - Storm over Dubbeldam

Het eerste album die tekenaar Hanco Kolk samen met Peter de Wit schreef. En dat is ook meteen te merken, want de belevenissen van Gilles nemen meteen een dramatische wending. In de korte verhalen "Storm Over Dubbeldam" en "De Zustertorens" lees je hoe een struikrover verandert in een van Neerlands grootste helden! Via een ongelukje met de drie slungelige Spanjaarden uit deel 1 komt Gilles in contact met warrige en bazige admiraal Lumeij, de stille Leo en hun leger van geuzen. Gilles stelt zijn eigen heldendaden op de proef door samen door samen met zijn nieuwe vrienden Nederland uit de greep van de Spanjolen te redden. Tevens blijkt het een hele klus om de blunders van de admiraal te overleven. Spanning en avontuur doorspekt met de nodige humor maken dit een historisch goed album!

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Storm over Dubbeldam recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Hans 2 - Storm over Dubbeldam
Heel leuk, ik had Storm over Dubbeldam (het verhaal, niet het album) al wel eens in een MEgastripmix gelezen, en daarin is hij anders. Er is geen gedoe met het leger van de Spanjaarden en met die kolonel die zijn kleren uitzoekt. Het gaat allemaal veel sneller. Deze versie is ook wel leuk en ik vind het jammer dat deze er dan ook niet in staat...

Coen 2 - Storm over Dubbeldam
Gilles' eerste kennismaking met de geuzen mondt uit in twee lange avonturen. Hanco Kolk bereidt, gesteund door Peter de Wit, een veelbelovend pad voor, waar je als scenarist veel richtingen mee op kan. En dat doen ze goed in dit album.

Het eerste verhaal, Storm over Dubbeldam, gaat over de terugverovering van de stad Dubbeldam. We maken kennis met de admiraal, Leo en de andere geuzen, waarvan Rompke toch wel een van mijn favorieten is.

In De Zustertorens, het tweede verhaal van dit album, reist Gilles mee met de geuzen in een verhaal met veel typische Gilles de Geus humor. Ook hier is een prachtig moment weggelegd voor Rompke overigens, maar het moment als de kanon gereed is, is een van mijn memorabele Gilles momenten, omdat dit de typische sterkte aangeeft van de Gilles reeks: het fanatieke van onze volkshelden uit de vaderlandse geschiedenis combineren met een relativerende onnozelheid.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.