Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Geestenburg strips

  • Geestenburg - COMPLEET VERHAAL
   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum 2015-Summersale-Geestenburg.jpg

Reeks Geestenburg

Auteur(s) Doug TenNapel (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 272

ISBN 9789058856562 (actie)

Actieprijs: € 9,95 (Actie)

GeestenburgGeestenburg - COMPLEET VERHAAL

Van 19,95 voor 9,95! Dat is een voordeel van 10 Euro!

Geert geeft bijna de geest... Hij belandt alleen iets sneller in het hiernamaals dan verwacht.

De ongeneeslijk zieke Geert wordt per ongeluk door de uitgebluste spokenjager Frank van der Galg naar het spokenrijk geflitst. Daar probeert hij samen met zijn opa een weg terug naar huis te vinden. Ondertussen wordt hij op de hielen gezeten door de boosaardige machthebber van Geestenburg. Geert blijkt namelijk sterker dan hij dacht. Veel sterker...

Geestenburg is een avonturenverhaal van 272 pagina's. Dit album was in Amerika genomineerd voor een Eisner-Award (zeg maar: de Oscar voor strips) in de categorie 'Beste album voor tieners'.

WINNAAR van de Stripschapprijs - Beste Buitenlandse Album 2011!

Pagina's

Reageer via FaceBook

Geestenburg - COMPLEET VERHAAL recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSCHRIFT (link)
Knokken met de Knokenkoning

Wanneer de doodzieke Geert per ongeluk door de geestenjager Frank van der Galg naar het geestenrijk wordt geflitst merkt hij al snel dat er iets goed mis is in Geestenburg. Het spokenrijk lijdt onder het dictatoriale bewind van Valkema. Met de hulp van onder meer zijn gestorven opa probeert Geert een einde te maken aan het bewind van Valkema en een weg naar huis te vinden.
Vooral de fantasievolle geestenwereld en haar sterk uitgewerkte geschiedenis overtuigen in de nieuwe grafische novelle van Doug TenNapel (bekend van onder andere Tommysaurus Rex en Earth worm Jim). De stijl en het gevoel van de verschillende gebieden van de geestenwereld hebben ieder een volstrekt eigen karakter. Zo lijkt Geestenburg een stad uit Orwells 1984 terwijl Knokenrijk aanvoelt als een combinatie van een postapocalyptische woestijn en de middeleeuwen.

De personages zijn redelijk uitgewerkt. Geerts personage verrast vooral omdat het 'coming of age'-aspect en het accepteren van zijn ziekte er niet te dik op worden gelegd. Buiten de sterke verbeelding van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt is Geestenburg bij vlagen erg komisch. Vooral de goed verbeelde personages en hun expressies doen de lezer lachen. De vele woordgrappen zijn bij tijd en wijle echter wat flauw en er is een overdaad aan grappen over botten en knoken in de scènes die zich afspelen in het Knokenrijk.
(RSp)

* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: APPELOGEN.be (link)
Doug TenNapel is een kerel met een rijke fantasie. Dat is misschien op zich niet zo bijzonder, maar hij verdient er wel zijn brood mee. Zo is deze man naast stripauteur en striptekenaar ook de bedenker van figuurtjes uit de game-wereld, maakt hij animatiefilms en werkt hij voor tv.

Met Geestenburg verschijnt Geert, een ongeneeslijk ziek jongetje, per ongeluk in de dodenwereld. Hij ontmoet er zijn opa. Samen met een aantal zielsverwanten probeert die Geert terug naar huis te brengen. Ondertussen maakt de boosaardige Heer Valkema jacht op het gezelschap. En... hoe ze het er van af gaan brengen, dat moet je zelf lezen.

De start van het verhaal is zeker origineel te noemen en kan je doen verdwalen in deze denkbeeldige wereld. Alhoewel de schrijver dit niveau niet kan aanhouden tot het einde, blijft Geestenburg toch een ontspannend boek. Ideaal om een lange vakantie door te komen.

Externe recensie, bron: MOORSMAGAZINE.nl (link)
Doug TenNapel tekent al lang strips, en hij maakte onder meer ook een van de idiootste videospelletjes die ik ken, Earthworm Jim. Geestenburg is een strip van 272 pagina's die in Amerika genomineerd werd voor de Eisner Award in de categorie "beste album voor tieners", maar het boek is ook voor volwassenen zeker een aanrader.

Frank van der Galg is een spoken- en geestenjager die ervoor moet zorgen dat spoken naar het hiernamaals worden getransformeerd, maar hij is wat uitgeblust, wordt wel erg slordig in zijn werk en op een dag stuurt hij per ongeluk, zoals je hier rechts kunt zien, samen met een spookpaard ook een ongeneeslijk ziek jongetje naar het hiernamaals.

Dat was uiteraard niet de bedoeling, dus Frank wordt op staande voet ontslagen, waarop hij met de hulp van de mooie geest Sara (zijn exvriendinnetje) het jongetje Geert probeert op te sporen en terug te halen. Die heeft in het hiernamaals ondertussen vriendschap gesloten met zijn spookpaard en heeft zijn grootvader ontmoet, en samen proberen ze de weg terug te vinden.

En dan ontspint zich een krankzinnig verhaal over goed en kwaad, over kracht en zwakheid, leven en dood, en over waarden en normen. Maar het wordt met veel humor gebracht, met veel onverwachte wendingen, al zitten er wat klassieke monstergevechten in, tussen iemand die echt voor het kwaad gekozen heeft en Geert, die het goede en het leven vertegenwoordigt.

Spannend, grappig, idioot, erg leuk en 272 pagina's zijn eigenlijk nog te kort. Dat lijkt me nog het mooiste compliment. Een heerlijke strip voor de jeugd van 10 tot 100.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Geestenburg mikt net zoals het eerder bij Silvester gelanceerde Amulet (waarvan de vervolgen stilaan mogen verschijnen) op een ruim publiek van jongeren en ouderen. In beide gevallen komt er veel fantasie met een goed gedoseerde scheut familiedrama aan te pas.

In Geestenburg lijken de dagen van het jongetje Geert geteld. Hij is ongeneeslijk ziek. We komen in het inleidende gedeelte ook te weten dat Geerts moeder niet hoog oploopt met haar eigen vader die ze maar een dronkenlap vond. Ondertussen jaagt Frank van der Galg op spoken - ja, echt waar - om ze terug naar hun rijk te sturen. Bij de jacht op het geraamte van een paard - een nachtmerrie! - loopt het fout en stuurt Frank per ongeluk het knekelpaard, met Geert die tussen de beenderen gevangen raakte, terug naar het geestenrijk. In afwachting van een oplossing, terwijl de nochtans begenadigde ghostbuster Frank ontslagen wordt, dwaalt Geert nu rond in een wereld waar het gevaar uit elke hoek loert en waar andere wetten gelden. Hij sluit vriendschap met het paard en wordt prompt achternagezeten door dinosaurusgeraamtes, later door krekels op gemotoriseerde voertuigen. Hij ontmoet er ook een jongetje dat zich na een moedige interventie voorstelt als Geerts opa. Met een voormalige geliefde reist Frank alsnog naar het geestenrijk. De heerser ervan, heer Valkema, heeft zijn oog laten vallen op Geert. Hij komt erachter dat de knaap ongekende krachten bezit. Hij wil de jongen grijpen.

Dit 272 pagina's tellende one-shot heeft ontzettend veel te vertellen, maar leest zodanig vlot dat het allemaal valt te behappen. Het easy spreektaaltje met geslaagde grapjes op zijn tijd helpt hier zeker bij. Op de fantasie van de auteur staat geen stop. En in eender welk ander topverhaal voor de jeugd ontbreekt hier ook niet aan een spannende achtervolging. De extraverte personages zijn knap neergezet. Je volgt hen gedwee in hun doen en laten. Ook in de meer intimistische scènes of het sensationele Transformers-achtige treffen houdt Doug TenNapel alle touwtjes in handen. En meer nog dan het bespelen van zijn eigen marionetten, werkt hij ook op jouw gemoed, je gevoel voor humor en je openheid voor ongebreidelde fantasie. Een superschurk, wat Amerikaans tranengetrek en familiewaarden horen bij het vat beproefde middelen, maar TenNapel doseert ze in die mate dat je met open ogen in zijn vallen trapt. Voor een keer hoef je daar niet boven te staan. Zijn spontane tekenstijl spreekt ons trouwens erg aan. Er zit vaart in, veel expressie en het viel ons snel op dat TenNapel de handen van elk personage mee laat acteren. Mooi, hoor.

DAVID STEENHUYSE
augustus 2011


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.