Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Er-was-eens-De-mens-3.jpg

Reeks Er was eens...

Auteur(s) Afroula Hadjiyannakis (inkleuring), Jean Barbaud (tekeningen), Jean-Charles Gaudin (tekst), Minte (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 48

ISBN 9789463063142 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Er was eens...De Mens 3 - De vikingen

Er was eens... de mens is een populairwetenschappelijke, historische animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé. Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien.

In dit deel gaan Maestro, de Dwerg, Pieter, Pieternel, de Dikke, Dikkie, Pietertje en de Naarling een dagje zeilen... Al snel raken ze verdwaald in een vreemde mist die pas weer opklaart aan de rand van een dorp... van Vikingen! Dat is het begin van een bijzonder avontuur in gezelschap van een volk dat een blijvende stempel op de continenten zal drukken...

Pagina's

Reageer via FaceBook

De Mens 3 - De vikingen recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: Nice tips 4 kids (link)
Een geweldige strip, waar je ook nog eens wat van leert! Dit keer gaat het over de Vikingen. Op een leuke en grappige manier krijg je een kijkje in het leven van de Vikingen. Dit is veel leuker en interessanter dan de manier waarop je op school over de Vikingen leert 🙂

Niet alleen de kinderen, maar ook ikzelf vind deze strip erg leuk. Het zit vol met humor en je steekt er ook nog eens iets van op. Bovendien zijn strips lezen, voor bijna alle kinderen leuk; ook voor degenen die niet zo van lezen houden. En zo kunnen ook degenen die niet zo van lezen houden, toch op een hele leuke manier meer te weten te komen over Vikingen!

Externe recensie, bron: Gestript.be (link)
Wie kent de tekenfilmserie, Er was eens...De mens uit 1978 (tot 2008) niet? Generaties zijn opgegroeid met deze educatieve serie. De serie begon met de geschiedenis: van prehistorie tot een vooruitblik in de toekomst. De reeks die Silvester uitgeeft is het tweede leven van de stripadaptatie van deze prachtige tekenfilm.
Door Elias Jonkers.

Een tijdloos klassiek verhaal geadapteerd van de tekenfilmserie uit de jaren 1978. Het immense succes van de serie is nu ook beschikbaar als strip om nieuwe generaties aan te spreken. Ontdek de evolutie van de mens opnieuw met Maestro!

In de jaren 1990 werd de reeks al eens uitgegeven bij Hachette (de uitgever die ook Asterix uitgeeft) in 40 delen. In 2016 begon Editions Soleil met een vernieuwde reeks. De oorspronkelijke tekenfilmserie liep van 1978 tot 2008 en was bedacht door Albert Barillé. De man wou kinderen onderwijzen, moraal bijbrengen en amuseren. Het verhaal stond bij de tekenfilms voorop en paste Barillé de historische feiten in zijn verhaal. Daardoor durfde Barillé wel eens een loopje te nemen met de geschiedenis. De reeks kent ook heel wat archetypische personages zoals Maestro, de oude man met een lange witte baard en de schurken.
Toch blijft het een leuke manier om aan te tonen dat geschiedenis niet per se een saaie opeenvolging van feiten is. Het gaat over mensen als u en mij, ook al leefden ze eeuwen geleden.

Voor de nieuwe stripreeks heeft Soleil de hulp van scenarist Jean-Charles Gaudin (De boeken van de Zieners) ingeroepen om de reeks moderner te maken. De tekeningen van, de bij ons vrij onbekende, Jean Barbaud werden aangevuld of bewerkt door de Indische outsource studio Minte. Het verschil in stijl is opvallend: een moderne stijl voor de hedendaagse klas van Maestro en de nostalgische tekeningen om het verleden weer te geven. Hoewel de moderne tekeningen mooier zijn, is het verschil niet storend. Het is zelfs logisch om een verschil in tijd aan te duiden met een tekenstijl.

Er was eens... De mens was een groot succes vanaf het eerste begin dat tot op de dag van vandaag blijft duren. In het eerste deel De prehistorie onderzoekt Maestro de oorsprong van het leven op aarde en de evolutie van de mens. Maak weer kennis met Maestro, Dikkie, Pieter, Pieternel, de Naarling enzoverder. Al de personages uit de tekenfilms staan weer paraat om ons te onderwijzen en te amuseren.
De oorspronkelijke tekenfilmserie gaf aanleiding tot zes andere seizoenen met dezelfde personages in educatieve insteek rond: het leven, Amerika, ruimtevaart, uitvinders, ontdekkingsreizigers en de aarde. En ook leuk om te weten: de tekenfilms werden uitgezonden in zo'n 120 landen. Of de stripreeks ook zo populair wordt is nog af te wachten. Ondertussen is het zeker de moeite waard om de reeks te gaan halen en lezen. Ook voor leerkrachten is het de moeite waard om te ontdekken.

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
In elk album van Er Was Eens... De Mens leren de vaste personages (en de lezers) bij over gewoontes en gebruiken uit historische periodes. Na de prehistorie en Egypte zijn in het derde deel de Vikingen aan de beurt. Pieter, Pieternel, Dikkie, Naarling en Dwerg (uit de beroemde tekenfilmreeks van Albert Barillé) belanden tijdens een tochtje op zee in een dichte mist. Wanneer ze er weer uitkomen, dragen ze kleren uit de Vikingentijd. Terwijl ze uitzoeken wat er is gebeurd, geeft de wijze Maestro (meer baard dan mens) tekst en uitleg over de Vikingen en verweeft er een strijd om de macht door. Daar past zelfs wat drama bij tot op de laatste pagina's in een rotvaart de veroveringen en verdere geschiedenis van de Vikingen er in een rotvaart worden doorgejaagd. Dwerg wordt draaiierig van al die data. We kennen het gevoel. De tekeningen van Jean Barbaud zijn volgens de trditie van de Franco-Belgische school: zwierige penseellijnen, een typische dikkeneuzenstijl zoals die in de glorieperiode van Robbedoes niet zou misstaan. De scènes door de Indische tekenstudio Minte zijn veel sterieler en niet zo best, maar ze sluiten wel meer aan bij de tekenfilmbeelden. Ach, het leest wel vlot en we kunnen ons makkelijk inbeelden dat het een educatieve meerwaarde biedt om kinderen dit te laten lezen als afwisseling voor schoolboeken waar minder plaatjes in staan.

DAVID STEENHUYSE --- januari 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.