Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Enola & de fantastische fabeldieren strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Enola-3.jpg

Reeks Enola & de fantastische fabeldieren

Auteur(s) Joris Chamblain (tekst), Lucile Thibaudier (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 32

ISBN 9789463064712 (softcover)

Prijs € 6,95 (softcover)

Prijs: € 6,95 (Softcover)

Enola & de fantastische fabeldieren03 - De kraken die een slechte adem had

Enola & de fantastische fabeldieren zijn leuke korte fantasy-strips voor jonge lezers.

Een kraken terroriseert de vissers en verwoest de masten van hun schepen. Kapitein Sikkepit gaat naar hem op zoek, omdat hij aast op de beloning voor degene die afrekent met de reuzeninktvis. Enola duikt het water in om de kraken te genezen. Zal dat haar lukken voordat de vreselijke Sikkepit hem iets aandoet.

Pagina's

Reageer via FaceBook

03 - De kraken die een slechte adem had recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Na zaken met een waterspuwer en een eenhoorn ontfermt Enola, de dierenarts gespecialiseerd in fabel- en sprookjesdieren, zich over een kraken (een reuzenoctopus) die schepen aanvalt om de masten af te breken en die mee te sleuren onder water. Enola moet het dier beschermen tegen een afslachting door een walvisharpoenier en tegelijk uitzoeken wat er met de kraken scheelt om hem te kunnen helpen. We reizen met haar en haar kat Maneki mee naar de diepten van de zee.

Scenarist Joris Chamblain heeft inmiddels de reeks Yakari overgenomen en in het Frans heeft hij met Les Carnets de Cerise al langer een hit beet. Hij begrijpt voor welk jeugdig publiek hij werkt: hij neemt hen niet in de maling door hen niet ernstig te nemen en er een kinderachtige vertelling van te maken. Enola is in feite een heldin om naar op te kijken, een rolmodel voor kinderen die zelf nog naar hun plaatsje zoeken. Als volwassen lezer kan je daar ook van genieten.

De prettige tekeningen van Lucile Thibaudier versterken Enola's zelfzekerheid. Met haar fijne tekeningen, her en der ge´nfuseerd met wat steampunkmaniertjes, zet ze een aardig wereldje neer waar alles mogelijk lijkt. Hopelijk houdt Silvester de reeks vol en geeft het er niet voortijdig de brui aan zoals bijvoorbeeld met Amulet, ook zo'n goede reeks voor de jeugd, het geval lijkt.

DAVID STEENHUYSE --- oktober 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.