Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.49 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Edelweiss-2.jpg

Reeks Edelweiss

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463060981 (softcover)
9789058858283 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Edelweiss2 - Sidonie

Erik, de Duitse piloot met de edelweiss, houdt zich aan zijn belofte: hij zal Henri Castillac doden. De Duitse aas vliegt over de standplaats van het jachteskader van de Fransen, de elitejagers van de Ooievaars, en geeft een boodschap af: hij daagt Henri Castillac uit voor een duel in de lucht! Over een week, om acht uur 's morgens, boven het Maagdenbos... Henri Castillac raakt direct van slag door deze uitdaging, maar laat niets merken. Hij gaat met zijn maten van het Ooievaar-eskader naar Parijs, maar deze keer niet om te feesten en achter de meiden aan te zitten. Zijn vrienden laat hij achter: hij heeft stiekem een afspraak op de Pont de l'Alma, waar hij zijn tweelingbroer Alphonse ontmoet. Alphonse is net als Henri een toppiloot, maar Alphonse is gedegradeerd. Hij zit nu op een lompe tank, op de grond. Daarom kan Henri Alphonse een vreselijk voorstel doen...

Tekenaar Romain Hugault en scenarist Yann zetten na De Nachtuil hun succesvolle samenwerking voort. Edelweiss is een reeks van drie delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 - Sidonie recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MODELBOUWMAGAZINE (link)
Romain Hugault en Yann raken nu echt goed op dreef met hun luchtvaarttrilogie, ondertussen hun tweede album in deze serie na het Duitse WOII vliegtuigepos ‘De Nachtuil’. Elke pagina is een juweeltje met schitterende illustraties van WOII dubbeldekkers; jachtvliegtuigen en bommenwerpers. Absolute topklasse en een aanrader voor elke vliegtuigliefhebber! Na het lezen van dit schitterende boek krijg je meteen inspiratie om eens een WOI vliegtuigkit te maken (denk daarbij eens aan de kit-merken Eduard, Wingnuts, Roden en Revell die veel WOI kits in hun assortiment hebben!
* * * * * (5 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: VERONICA MAGAZINE (link)
Tweelingbroers hebben nogal eens de neiging om van plaats te wisselen. Dat kan heel grappig zijn, maar het kan ook dramatisch aflopen. Henri Castillac wordt door de Duitse piloot met de Edelweiss uitgedaagd voor een duel. Henri voelt hier niks voor en dwingt zijn broer Alphonse, ooit piloot maar gedegradeerd tot tankcommandant, zijn plaats in te nemen. Hierna zal niks meer hetzelfde zijn. De tekeningen van Hugault blijven ons verbazen. Regendruppels op een autoruit, subtiele highlights op metalen objecten, ze grenzen aan het realisme. (KS)
* * * * (4 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
De Duitse piloot met de edelweis op de romp van zijn vliegtuig daagt zijn Franse rivaal Henri Castillac uit voor een luchtduel. Het is een duel dat Henri liever vermijdt. Met zijn tweelingbroer Alphonse, net zo bedreven met de stuurknuppel maar nu gedegradeerd tot het besturen van een tank, gooit hij het op een akoordje. Door een kwestie uit het verleden kan Alphonse niet weigeren. Castillac wint het gevreesde duel, maar zijn broer krijgt een ongeluk met zijn tank en raakt gewond. Er is geen weg terug, het spel moet verder worden gespeeld. Welk spel? Ahaa!

Romain Hugault en Yann raken nu echt goed op dreef met hun luchtvaarttrilogie, ondertussen hun tweede na het even gesmaakte De Nachtuil. Elke pagina is een juweeltje. Yann bedient zich minder van storende komische scènes die het eerste deel wat ontsierden en concentreert zich meer op de kern van het verhaal. Dat is weliswaar al in tal van klassieke verhalen uitgewerkt, maar dat wil nog niet zeggen dat je de uitkomst in het derde deel kan opdreunen. Yann heeft dus nog wel wat in petto voor de afronding van het geheel.

> DAVID STEENHUYSE
december 2012


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.