Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 12.49 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Edelweiss-3.jpg

Reeks Edelweiss

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463060820 (softcover)
9789058858917 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Edelweiss3 - Walburga

1918. Al vier jaar lang is er een mondiale slachtpartij gaande. Het Franse volk gaat ten onder in een maalstroom van bloed, modder, prikkeldraad en wanhoop...

Achter het front verkeren de Parijzenaars elke nacht in grote angst voor de aanvallen van de verschrikkelijke Gotha’s, die enorme Duitse bommenwerpers. Het ziekenhuis waar Henri Castillac wordt verzorgd, is niet gespaard gebleven voor hun verwoestende bombardementen. Henri ligt machteloos in zijn ­ziekenhuisbed, en betreurt het eens te meer dat hij van identiteit heeft gewisseld met zijn tweelingbroer. Die tweeling­broer, Alphonse, is dankzij het bedrog weer in de gratie gekomen bij het elite-eskader van de Franse luchtmacht, de Cicognes. Als jachtvlieger boekt ­Alphonse overwinning op ­overwinning, maar desondanks is hij niet in staat om het hart van zijn geliefde Valentine te heroveren. Dan moet hij namelijk eerst de identiteitsverwisseling met zijn tweelingbroer onthullen...

Pagina's

Reageer via FaceBook

3 - Walburga recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Haantje de voorste

Eindelijk komen we de volledige toedracht te weten over het geheim dat de Franse tweelingbroers Henri en Alphonse Castillac delen. Het heeft te maken met een identiteitswissel en een vrouw, Valentine. Twéé vrouwen eigenlijk want ook zigeunerin Walburga eist in dit deel een belangrijke hoofdrol op.

Het slot van de trilogie krijg je niet als een rechtlijnig afgebakend verhaal geserveerd. Yann wisselt meerdere flashbacks af om de verrassingen te doseren. En elk van die flashbacks kent zijn sterke momenten. Vooral de luchtgevechten, met name een gevaarlijke afrekening op eenzame hoogte, en ook de luchtaanvallen op Parijs zijn imposant, zowel als onderdeel van het verhaal als de uitwerking ervan door rastalent Romain Hugault, zelf een as der azen in de luchtvaartstrip.

Na De Nachtuil en Edelweiss mag het duo Hugault en Yann voor ons gerust voor een hattrick gaan met een volgende trilogie. Gezien de verkoopcijfers van beide trilogieën ligt dat in de lijn van de verwachtingen.

Tegelijk met Edelweiss 3 verscheen ook het prachtige artbook Pin-Up Wings 3. De eerste twee delen heb je nog te goed. In dit album staan tientallen pin-ups met vliegtuigen... of vliegtuigen met pin-ups, afhankelijk van welke vormen je het liefst bekijkt. Meer dan een reeks tekstloze fraaie prenten op paginagroot formaat of uitgestrekt over twee pagina's is het in feite niet, maar de liefhebber vaart er wel bij. Achteraan proberen guest artists Hugaults kunstjes zinloos te evenaren, al levert het werk van Didier Cassegrain, Philippe Berthet, Ignacio Noé, Arthur de Pins, Maly Siri en Tomas von Kummant op zich wel aardige plaatjes op.

Silvester laat het dan nog niet bij dit weelderig bombardement. Edelweiss 3 en Pin-Up Wings 3 kan je ook in twee verschillende verzamelpakketten kopen met drie prenten erbij (en een extra gesigneerde prent voor het exclusieve pakket). Dit alles wordt bij elkaar gehouden door een speciale pin-upomslag. Later komt er ook nog een verzamelbox voor alle drie delen. Het is wel duidelijk dat Edelweiss door de uitgeverij wordt ingezet als een haantje de voorste.

> DAVID STEENHUYSE — november 2013

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
'Alles is een vrouwengeschiedenis' is misschien wel de titel van het eerste deel van Luka, maar deze titel dekt ook de lading van dit drieluik. De titels van de drie boeken zijn niet voor niets de namen van de drie vrouwen die het leven van Henri en Alphonse Castillac hebben bepaald: Valentine, Sidonie en Walburga. Henri en Alphonse zijn tweelingbroers die allebei piloot waren bij het fameuze ooievaarseskader van de Franse luchtmacht in de Eerste Wereldoorlog. Valentine is getrouwd met Alphonse, maar hun eerste ontmoeting eindigde bijna dramatisch, toen Valentines jongere broer François in het water viel. Alphonse had echter een heilige schrik van water, maar gelukkig kon Henri François redden. Door van naam te wisselen was Alphonse echter toch de held en kon hij Valentine veroveren. In het tweede deel leerden we de reden kennen waarom Alphonse niet langer piloot is maar wel commandant van een tank: Henri is een echte loverboy en om zijn nieuwste verovering Sidonie te imponeren neemt hij haar mee op een luchtdoop met een bommenwerper. Dit loopt dramatisch af en door nogmaals van rol te wisselen redt Henri zijn vel en wordt Alphonse overgeplaatst. In het derde deel komt Walburga naar voor, een zigeunerin met een edelweisstattoo, die vroeger nog poseerde voor de vader van de Castillacs, die kunstschilder is.. Ze werd echter valselijk beschuldigd van diefstal. Gelukkig kon Alphonse haar redden. Ze voorspelde een mogelijke verdrinkingsdood voor Alphonse, maar de liefde van zijn leven kon hem misschien redden. Voor Henri klonk de voorspelling ook luguber, sindsdien wantrouwt hij de edelweiss. Daarom ook boezemde de Duitse piloot met een edelweiss op zijn vliegtuig angst in bij Henri. Als hij wordt uitgedaagd tot een persoonlijk duel, krijgt de angst de overhand en ruilt hij nogmaals van rol met Alphonse. Die brengt het er levend vanaf maar voor ze weer in hun eigen rol kunnen kruipen, raakt Henri in de tank gewond en heeft hij een litteken op zijn voorhoofd, zodoende zitten de broers vast in elkaars rol!

Yann heeft ons, net als in 'De nachtuil' een oorlogsverhaal voorgeschoteld dat meer is dan een vliegtuigstrip: door de persoonlijke drama's uit het verleden van de protagonisten is dit een meeslepend epos geworden dat ook niet misstaat op de boekenplank van stripliefhebbers die het niet zo hebben voor pilotenstrips. Dit wordt nog versterkt door de dynamische tekeningen van Hugault. Wat kan die man fantastisch actie in beeld brengen! Zijn rondborstige vrouwen zijn ook niet te versmaden. Daarom is er voor de liefhebbers ook een speciale editie te koop: een pakketje met Edelweiss 3 en het pin-up-wingsalbum 3, waarin er paginagrote tekeningen staan van vliegtuigen met vrouwelijke modellen.
Yann en Hugault kondigden ook al een nieuwe trilogie aan, en losten al enkele tekeningen. Daarop is een DC-3 Dakota te zien, dus zal de reeks zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen. Hopelijk zal Silvester ook dit drieluik vertalen!

* * * * (4 van 5 sterren)
beus


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.