Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Edelweiss-1.jpg

Reeks Edelweiss

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463060974 (softcover)

Prijs 

Edelweiss1 - Valentine

Eerste Wereldoorlog 1917: boven de loopgraven van de slagvelden in Noord-Frankrijk en Vlaanderen, waar wanhopige fransozen en gedesillusioneerde punthelmen elkaar in de modder afslachten, creëren Franse en Duitse vliegers iets geheel nieuws. Ze vechten boven de linies genadeloze duels in de lucht uit, elke dag weer. En telkens is er maar één uitkomst: de ene piloot overleeft het, de andere is dood.

Op een dag verschijnt er aan de hemel een Duits toestel, een Albatros, een dubbeldekker met een fraaie edelweiss op de bovenste vleugel. De piloot met de edelweiss, zoals hij direct al genoemd wordt, zaait dood en verderf in het Ooievaareskader, het elite-eskader van de piepjonge Franse luchtmacht.

Waarom schrikt de onverschrokken toppiloot Henri Castillac, door iedereen erkend als een van de besten in het luchtgevecht, wanneer de piloot met de edelweiss zich in de strijd mengt? Heeft het misschien iets te maken met het akelige geheim dat Henri en zijn broer Alphonse met elkaar delen? En waarom is Alphonse, net als zijn broer een eersteklas piloot, de luchtmacht uit gegooid? En trouwens, wat is er nu eigenlijk jaren eerder gebeurd bij de Alma-brug in Parijs, tijdens die spectaculaire overstromingen van de Seine in januari 1910?

Tekenaar Romain Hugault en scenarist Yann zetten na De Nachtuil hun succesvolle samenwerking voort. Edelweiss is een reeks van drie delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Valentine recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: MODELBOUWMAGAZINE.nl (link)
1917: boven de loopgraven van de slagvelden in Noord-Frankrijk en Vlaanderen, waar wanhopige Fransozen en gedesillusioneerde punthelmen elkaar in de modder afslachten, creëren Franse en Duitse vliegers iets geheel nieuws. Ze vechten boven de linies genadeloze duels in de lucht uit, elke dag weer. En telkens is er maar één uitkomst: de ene piloot overleeft het, de andere is dood. Op een dag verschijnt er aan de hemel een Duits toestel, een Albatros, een dubbeldekker met een fraaie Edelweiss op de bovenste vleugel. De piloot met de Edelweiss, zoals hij direct al genoemd wordt, zaait dood en verderf in het Ooievaar-eskader, het elite-eskader van de piepjonge Franse luchtmacht. Edelweiss is een nieuwe topstrip van de tekenaar van 'Boven de wolken' en 'De Nachtuil'. Absolute aanraders voor iedereen die iets heeft met jachtvliegtuigen. Na de WOII-albums laat Hugault zien dat hij ook fantastische dubbeldekkers kan illustreren. Het beste ooit op stripgebied!
***** (5/5 sterren)

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Passende gloed

Exact een jaar na het verschijnen van het slot van de eerste cyclus van De Nachtuil staat het auteursduo Romain Hugault en Yann er opnieuw met een luchtvaarttrilogie. Nu brengen ze de onverschrokken Henri Castillac ten tonele. Hij is een toppiloot in het elite-eskader van de nog jonge Franse luchtmacht. We schrijven het jaar 1917 en de Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid in de loopgraven in het noorden van Frankrijk en Vlaanderen. Henri voert zijn missies naar behoren uit, maar elke keer bij de Duitse vijand een piloot met "Edelweiss" op de vleugels en een gestileerde edelweissbloem op de romp zich komt meten met de Fransen, komt Henri volledig ongeschonden uit het gevecht. Men begint hem van lafheid te betichten omdat men vermoedt dat hij liever vlucht dan te vechten. Uit flashbacks vernemen we dat Henri een tweelingbroer heeft die ook piloot werd, maar uit de luchtmacht werd geflikkerd. Welk geheim delen de twee?

Luchtvaartliefhebber Yann lardeert zijn verhaal weer met historische feitjes zonder dat die opzichtig worden geptresenteerd als "Opgepast! Authentiek". Van Hugault zijn we z'n tegen het hyperrealisme leunende stijl inmiddels gewoon. Vliegtuigen, structuren allerhande en alles wat een omgeving helpt bepalen, tekent hij met een ongelofelijke vaardigheid, telkens met een passende gloed om een ideale stemming weer te geven. Alleen passen zijn personages daar niet altijd in, zeker als Yann zonodig grappig wil doen. Dan zie je dat Hugault daar moeilijk mee uit de voeten kan door expressies te karikaturaal te vertalen... de autoscène op pagina 38 bijvoorbeeld verknalt voor ons de opgebouwde ernst. Tegen een warmbloedige scène op pagina 42 hebben we dan weer niets in tegen te brengen.

> DAVID STEENHUYSE
februari 2012

Externe recensie, bron: VERONICA MAGAZINE (link)
Vliegtuigfetisj
Na De nachtuil waren we al bang dat Romain Hugault en Yann genoeg hadden van vliegtuigen, maar gelukkig zijn ze terug met Edelweiss. Henri Castillac is piloot in de Eerste Wereldoorlog. Keer op keer richt een Duits vliegtuig met op zijn vleugels gigantisch groot het woord Edelweiss een ravage aan onder het Ooievaarseskader van Castillac, die zelf elke keer ongeschonden blijft. Tja, dan krijg je dus praatjes. Zou Castillac een lafaard zijn? Het tekenwerk van Hugault is botergeil, een lust voor het oog. Niet alleen de vliegtuigen trouwens.
**** (4 sterren)


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.