Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Dylan-Dog-07.png

Reeks Dylan Dog

Genre Horror

ISBN 9789058855053 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Dylan Dog07: De schemerzone

Het dagelijkse leven verloopt rustig in Inverary, misschien wel traag en futloos. Mabel Carpenter leeft in stille angst terwijl de ene dag sloom in de andere overgaat. Is alles altijd hetzelfde? Wordt hetzelfde toneelstukje eindeloos herhaald? Het is geen waanbeeld van Mabel, want er is wel degelijk iets aan de hand met de mist die in het dorp hangt. Welk geheim verbergt Dokter Hicks tussen zijn alambieken?

Pagina's

Reageer via FaceBook

07: De schemerzone recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
De Dylan Dog-code

In een vorige bespreking van de eerste vier verschenen albums bliezen we al de loftrompet over Dylan Dog. Wellicht schalden we niet luid genoeg want volgens enkele steekproeven loopt het in de losse verkoop niet echt lekker met deze paranormale detectivereeks. Of het aantal jaarabonnementen voldoende zal zijn om er volgend jaar een vervolg aan te breien, kunnen we alleen maar hopen. Waarom? Omdat elk losstaand verhaal sterk genoeg is om in een vorm waarmee verwende striplezers meer vertrouwd zijn (standaardformaat, kleur) wel had kunnen aanspreken. De code waarin de auteurs van Dylan Dog werken, is redelijk vastomlijnd. Een klassiek realisme dat nergens afstoot en bij bepaalde tekenaars extra aantrekkelijk oogt door de spontaniteit van zijn stijl, bizarre zaken die Dylan in het thuisland Engeland of in niet al te extreme uithoeken brengt, verleidelijke vrouwen waarvan er altijd wel eentje in het bed van Dylan belandt en twists die deel kunnen uitmaken van hoe je een scenario dient te schrijven.

In dat laatste staat Tiziana Sclavi, die momenteel op eentje na alle door Silvester vertaalde Dylan Dogs schreef, zijn mannetje. In het lugubere Vollemaansnacht krijgt Dylan te maken met weerwolven en een meisjesinternaat in het Zwarte Woud. In De Moordenaars slaan brave brugers aan het moorden en lijkt het wel een plaag te worden. In het literair erg sterke De Schoonheid van de Duivel doet een in 1945 geŽxecuteerde huurmoordenaar een beroep op Dylan om zijn fouten uit het verleden goed te maken. Het akelige De Schemerzone heeft een dorpje als locatie waar de dood geen vat op heeft.

Elk van deze verhalen is verfilmenswaardig als afleveringen van een boeiende tv-reeks of zelfs als bioscoopfilms. Dylan Dog zonder meer als pulp bestempelen, doet de reeks eigenlijk oneer aan. Er zit zoveel meer in dan een oppervlakkige doorbladering of lezing doet vermoeden. Hier en daar zijn er zelfs beeldromankwaliteiten uit te puren, heus waar. Okť, de grappen van het personage Groucho zorgen helemaal niet voor de komische noot, maar de replieken van Dylan, die lichte melancholische trekken vertoont, doen dat wel.

Laat het volgende lot albums maar komen. Ze gaan er bij ons in als alles wat zoet smaakt.

> DAVID STEENHUYSE
mei 2010


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.