Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Drakenbloed-12.jpg

Reeks Drakenbloed

Auteur(s) Jean-Luc Istin (tekst), Stéphane Créty (tekeningen)

Genre Fantasy

Pagina's 56

ISBN 9789463063036 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

Drakenbloed12 - Een andere weg

Achternagezeten door de Spaanse troepen staan Hannibal, zijn intrigerende dochter en heel zijn bemanning voor de poorten van de gouden stad. Maar elke schat heeft zijn bewaker...

Hannibal en zijn mannen dringen het heiligdom binnen, maar laten zich al gauw inhalen door de Spaanse troepen onder leiding van de geduchte kapitein Vasquez. Vasquez denkt dat Hannibal er enkel is om zijn dorst naar rijkdommen te lessen, maar beseft niet dat deze maar één doel heeft: het overleven van de elfen garanderen. In het midden van een stad, verborgen in het hartje van de Venezolaanse jungle bereidt het ultieme gevecht van de kapitein met de houten poot zich voor. En niemand zal er ongedeerd uit komen!

Drakenbloed is een groots avontuur met charismatische personages en een vleugje humor. Lees in deze reeks ook Hannibal Meriadec en de zeven tranen van Odin. En Acriborea, een sciencefiction-avontuur getekend door Stéphane Créty.

Pagina's

Reageer via FaceBook

12 - Een andere weg recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Het puntje van je stoel
Wat hebben Asterix, De Kiekeboes, Baard en Kale, Blueberry, Buck Danny, Rik Ringers, De Blauwbloezen, Jerome K. Jerome Bloks, Storm en andere Kuifjes gemeen? Ja? Nee? Inderdaad, dat is het! Pas na een tiental albums kwamen hun scheppers met het betere werk op de proppen. Zo ook met deze Drakenbloed. De reeks is nooit slecht geweest, maar de jongste cyclus in Zuid-Amerika is wel van een enorm hoog niveau.

Voor wie nu wil instappen, is een kleine introductie wel op zijn plaats. Het Spaanse leger van de meedogenloze commandant Vasquez staat voor de poorten van de gouden stad. Ze zijn klaar voor de aanval. Het enige wat Vasquez' leger van eeuwige rijkdom houdt, zijn een kleine groep elfen die het El Dorado met de moed der wanhoop gaan verdedigen. Een van de inwoners is de zus van het lief van piratenkoning Hannibal Meriadec die de Spanjaarden op hun hielen zit. In zijn zog sleurt hij een bont gezelschap mee. Natuurlijk heb je de vaste kliek met zijn elfenlief Elween, Edward Teach (ja, hoor, de latere Zwartbaard), de dokter en tevens Vaticaans spion Bonetti en de weerwolf meneer Puck. Als toetje wordt het gezelschap vergezeld door de bizarre Lilith die uit het niets een zombieleger kan doen verrijzen. Ze is de pas opgedoken dochter van Meriadec. En laat het nu niet echt goed klikken tussen beiden. Na de dood van haar moeder liet de piraat immers zijn dochter stikken. Bovendien vermoordde hij later de drie stiefmoeders van Lilith. Maar haar wraak komt nog wel. Eerst het El Dorado. Als morele kwelling voor haar vader loopt Lilith nu rond in het lichaam van haar moeder. En zo trekt Hannibal ten strijde, bijgestaan door de twee vrouwen van zijn leven. Ambiance!

Elke rationeel denkend stripliefhebber is na bovenstaande opsomming al gillend weggelopen. Maar de enkele moedigen die hierbij slecht één enkele wenkbrauw hebben opgetrokken, zullen uitermate beloond worden. Perfect geruggensteund door tekenaar Stephane Créty, weet scenarist Jean-Luc Istin deze ratatouille uitermate goed op smaak te brengen. Het vreemde verhaal is samenhangend, toch geloofwaardig en vooral retespannend.

En zo zitten we nu al drie Drakenbloed-albums op rij op het puntje van onze stoel. Miljaarde miljaarde. Na deze cyclus staat al een volgende op stapel.

WOUTER PORTEMAN --- november 2018


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.