Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle Dirks big bunny boek strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Dirks-big-bunny-book-1.jpg

Reeks Dirks big bunny boek

Auteur(s) Dirk Verschure (tekeningen)

Genre Humor

Pagina's 160

ISBN 9789058858153 (softcover)

Prijs € 14,95 (softcover)

Prijs: € 14,95 (Softcover)

Dirks big bunny boekDirks big bunny book - English edition

Dirk's Bunnies are cute, fluffy and anything but suicidal. They have no reason to be because there is plenty to discover in their world. Whether it's a clothesline to the moon, stuffed nightmares or extreme Tupperware parties - the Bunnies will answer many nagging existential questions.

Dutchman Dirk Verschure lives in Berlin and is an animator by trade. Ever since he drew his first cartoon on March 23rd 2011 he hasn't been able to quit. Dirk posts a fresh cartoon on his Blog and Facebook daily. This book contains a 160 page compilation.

If you want to order this book, but do not live in The Netherlands, please contact us: info@silvesterstrips.nl.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Dirks big bunny book - English edition recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: CUTTING EDGE.be (link)
Een grappig konijntje voor tussendoor

'Dirks big bunny boek' is best grappig, dat valt niet te ontkennen, maar daar blijft het bij. Waar dan weer niets mis mee is. Dit is nu eenmaal een collectie van cartoons: voor elke pagina één tekening, voor elke tekening één grap. Als je er niet mee zou lachen, zou de strip een ramp zijn, als je er wel mee lacht, een succes. Zo eenvoudig is het. Of niet? Wil een mens niet meer als dat?

Wil een mens niet meer als enkel lachen, meer als af en toe een gniffel? Misschien is het een kwestie van ingesteldheid. 4Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd', iets in die trand. Wel, misschien is dat hoe je deze strip moet lezen. Als een tussendoortje om de maag te vullen.

De bunnies in kwestie zijn eenvoudig getekende ventjes. Stokfiguurtjes eigenlijk, met puntjes als ogen en streepjes als mond. Eenvoudige figuranten in een voor de rest best mooi uitgewerkte wereld. Een wereld die zich overal bevindt: in cafés bevolkt door monsters, op de Titanic, in gezinsverband, op de trein. Elke gelegenheid is voor Dirk Verschure, de stripmaker van dienst, goed om er een grap over te maken.
Absurde grappen, op de rand van het surrealistische. Best venijnige ook. 'Op jouw leeftijd was Jezus al gekruisigd', zagen we een moeder tegen haar nietsnut van een zoon zeggen. Haha, dachten we. Toch gaan de bunnies nooit over de schreef. Verschure behoudt altijd en overal een evenwicht tussen absurditeit, aanstekelijke fantasie en pure anarchie. Dit is geen donkere humor, geen schop tussen de benen, geen sarcasme-fest. Wel een dromerige interpretatie van dat alles.

De grootste kracht van de grappen zit hem in de tekeningen. De tegenstelling tussen de kinderlijke eenvoud van de konijntjes en het sprookjesrealisme van de achtergronden, is uiterst functioneel. Verschure kan wel degelijk tekenen. Zijn monsters – schattig, in de stijl van 'Monsters Inc' – zijn geweldig, de achtergronden fameus mooi uitgewerkt. Verschure denkt visueel, dat is duidelijk, en hij heeft de fantasie om er iets mooi van te maken.

Dat het allemaal wat licht blijft, niet zo memorabel is als je zou willen, ligt eigenlijk niet aan Verschure zelf. Dit is kwaliteit, onmiskenbaar. Verschure heeft een uniek, dromerig gevoel voor humor, maar toch. Een mens die smacht naar goede verhalen, die de wereld onderuit wil zien gaan in pijnlijk accurate satire, die de schoonheid van alles weerspiegeld wil zien in de negende kunst, die mens blijft op zijn honger zitten. Wellicht werken deze cartoons beter in een wekelijkse dosis, ergens in een krant of een tijdschrift.

Of misschien zijn we gewoon te streng. Misschien verwachten we te veel van elk nieuw 'meesterwerk' dat onze kant op komt. Misschien moeten we de konijntjes aanvaarden voor wat ze zijn. Schattig, eenvoudig, subtiel eigenzinnig. Laat dat voldoende zijn.
* * * (3 van 5 sterren)

Tom Stessens

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Cadeau voor ons allen
Bugs Bunny, Roger Rabbit, het konijn van Nesquik, het Duracell-konijn, Stampertje, het konijn uit de hoed van de goochelaar, de Zelfmoordkonijntjes,... Zolang ze van onze planten blijven in de hof of zich niet gedragen als de Killer Rabbit in Monty Python and the Holy Grail zijn we dol op konijnen. Nog niet in het minst zoals ze bereid zijn met donker bier op de wijze van onze helaas overleden grootmoeder. Memories...

Ook in de cartoons van de naar Berlijn uitgeweken Nederlander Dirk Verschure werken konijnen op onze lachspieren. Elke cartoon is weergaloos, dikwijls mooi getekend ook in decortjes met veel arceringswerk. Dit is met liefde gemaakt en met een grote zin voor humor gebracht. Verschure publiceert haast dagelijks een Big Bunny-cartoon op zijn blog, het bookmarken meer dan waard. Dat dit onder het oog kwam van Silvester, die besliste er een cartoonbundel van te maken, is een cadeau voor ons allen.

De cartoons balanceren tussen aandoenlijkheid en scherpte, zijn nooit flauw of cynisch overladen of zwartgallig, zelfs niet in de cartoons waarin konijnen worden onthoofd of verschrikkelijke monsters te zien zijn. Er staat geen woord te veel in en elk woord staat perfect op zijn plaats, ook dat vergt talent en talent heeft Dirk Verschure, animator van beroep, in overvloed. Lang leve Dirks Big Bunny Boek en moge deze bundel de eerste zijn in een reeks van vele.

> DAVID STEENHUYSE
juni 2012


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.