Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 5.75 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-Nachtuil-1.png

Reeks De Nachtuil

Auteur(s) Romain Hugault (tekeningen), Yann (tekst)

Genre Oorlog

Pagina's 48

ISBN 9789463061865 (softcover)
9789058854308 (hardcover)

Prijs 

De Nachtuil1 - Heksen van de nacht

Winter 1943. In de hel van het Oostfront heeft de almachtige Luftwaffe de totale heerschappij in de lucht. De Duitse luchtmacht stort een vernietigende regen van vuur en ijzer uit over de zich terugtrekkende Russische troepen.

Tegenover de kracht van de nazi's kunnen de Russische vliegtuigen zich nauwelijks verweren, behalve dan met de heldhaftigheid van de Russische piloten die de onstuitbare opmars van de vijand proberen te vertragen.

Lilya is een van de zogenoemde Heksen van de Nacht. Zij hebben de opdracht om het de vijand zo moeilijk mogelijk te maken. Die Heksen van de Nacht vliegen met aftandse, slecht onderhouden toestellen. Eigenlijk zijn ze al bij voorbaat opgeofferd, maar ze zijn wel vastbesloten om hun offer peperduur te laten zijn!
Tegenover hen staat Oberleutnant Wulf, een van de talrijke stalen veren aan Hitlers adelaar... Maar Wulf is een rebelse, ongedisciplineerde veer! En eigenlijk is hij vooral anti-nazi...

De Nachtuil is een Tweede Wereldoorlog-avontuur van topduo Yann en Romain Hugault (Angel Wings, Edelweiss).

Pagina's

Reageer via FaceBook

1 - Heksen van de nacht recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Vloekende humor

Pilotenstrips zijn niet meteen ons ding. We hebben het steeds moeilijk om onder de brillen en helmen van piloten de personages te herkennen en weten daarom soms niet of een piloot aan de winnende hand is bij een luchtgevecht of niet want het vliegtuig waarin ze vliegen kunnen we meestal niet van dat van de vijand onderscheiden. In De Nachtuil gaat het gelukkig niet alleen over mooie plaatjes met vliegtuigen in actie. Yann is er de scenarist wel naar om in de eerste plaats het karakter van zijn personages op te bouwen en hen een verleden te schenken als dat van belang is voor het verhaal, wat in dit geval zeker geldt.

Lilya, een Russische heldin van de lucht wordt tegen haar zin voor propagandadoeleinden ingezet. In andere gevallen wordt ze, ondanks haar verbluffende staat van dienst, niet voor vol aanzien door de legerleiding omdat ze een vrouw, "een apin", is. Door haar door Romain Hugault aantrekkelijk in beeld gebrachte lichaam in de strijd te werpen, overhaalt ze de kolonel om tegen de Duitsers aan het Oostfront te strijden. En dat is nodig want de Luftwaffe beheerst er het luchtruim. Het is nu aan Lilya en haar eskader "Heksen van de Nacht" om de Duitsers het vuur aan de schenen te leggen. Aan de andere kant van de grens loopt Oberleutnant Wulf rond, een gedreven maar rebelse piloot die er anti-nazistische meningen op nahoudt.

De Nachtuil is zeker niet Yanns beste verhaal. De pogingen tot humor vloeken te vaak met de dramatische en historische toetsen die hij er ook nog in kwijt wil. Alle lof is er wel voor Hugault die met zijn digitale kleurdoos aardig uit de voeten kan om sfeer, belichting, volume en diepte te scheppen. Of het nu om een vliegtuig of een naakt vrouwenlichaam gaat: het ziet er allemaal uit om in te lijsten.

> DAVID STEENHUYSE
oktober 2009


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.