Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-Legendariers-04.jpg

Reeks De Legendariërs

Auteur(s) Patrick Sobral (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 48

ISBN 9789058858177 (softcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

De Legendariërs04 - Het ontwaken van de Krea-Kaos

Het vierde deel van één van de leukste en populairste jeugdstrips van Frankrijk!

Door de drank van de Broccolies te drinken, is Elysio weer Darkhell geworden, de zwarte tovenaar. Maar gedreven door een ongelooflijke innerlijke kracht, slaagt hij erin de 'duistere kant van de Kracht’ uit te drijven. Elysio is gered, maar de ­tovenaar is niet vernietigd. ­Gelukkig zijn sommige van zijn ­krachten nog in het bezit van de jongen. Maar is dat voldoende om Darkhell te vernietigen?

Lees ook De Legendariërs - Het begin, die verhaalt over de ­periode ­vóór ­iedereen in een kind werd ­omgetoverd. En vooral hoe de ­Legendariërs helden werden!

Pagina's

Reageer via FaceBook

04 - Het ontwaken van de Krea-Kaos recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: NiceTips4Kids (link)
Darkhell is nog steeds van plan de Elfenwereld te vernietigen en blijkt een hele sterke tegenstander te zijn. De legendariërs blijven hun best doen om Darkhell te verslaan, maar zal dat lukken?

In dit deel de spannende ontknoping: zal het de legendariërs lukken om Darkhell te verslaan? Wij konden niet wachten op deze ontknoping en dus lazen zowel mijn zoon als ikzelf na het lezen van deel drie, direct dit vierde deel. Zo hoefden we niet lang in spanning te zitten en wisten we direct hoe het verhaal zou aflopen.

Fans van de legendariërs weten het natuurlijk al lang; wie éénmaal een deel heeft gelezen van de legendariërs is verkocht! Zelf zijn wij na het lezen van deel 1 t/m deel 4 erg nieuwsgierig geworden naar de overige delen en zullen deze dan ook t.z.t. zeker gaan lezen!

Externe recensie, bron: STRIPINFO (link)
In deel 3 (Vijandelijke broeders) kregen de Legendariërs serieuze concurrentie van de Fabuleuzen, de officiële helden van Alysia. Het zorgde voor heel wat jaloerse reacties en dat wordt er niet beter op als ze samen de problemen in de elfenwereld moeten gaan oplossen. De teruggekeerde Darkhell, een afsplitsing van de goede Elysio, belooft het hen echter niet gemakkelijk te maken. De strijd tussen goed en kwaad barst volledig open...

Dit verhaal is er een dat gespreid is over 2 albums en is eigenlijk niet apart te lezen, daarvoor ontbreken teveel gegevens, zeker voor een jeugdiger publiek. Met dit vierde deel eindigt dus dit avontuur, maar zeker nog niet de hele reeks want in het Frans verschenen reeds 17 albums (en daar bovenop ook nog een spin-off die 3 albums telt). Silvester kan dus nog even voort met uitgeven...

De Legendariërs is een typische jeugdreeks en dat merk je aan veel zaken. Blitse kleuren, veel actie, voldoende afwisseling, maar ook eenvoudige dialogen en humor die aangepast is aan het jonge volkje. Deze jeugdboeken staan in schril contrast met de ons bekende Vlaams/Nederlandse familiereeksen zoals de Kiekeboes, Jommeke, Suske & Wiske,... Er wordt veel meer (verbaal) geweld gebruikt en goed en kwaad worden sterk uitvergroot. In combinatie met magie, exotische fauna en flora en magische wezens zorgt dit ervoor dat deze albums aanslaan bij tieners. De volwassenen in huis zullen er waarschijnlijk minder hun gading in vinden.

Het tekenwerk kan je nog het best omschrijven als een mengeling van de stijl die men in comics en mangastrips hanteert, waarbij de laatste stijl de boventoon voert. Actiescènes en gezichtsuitdrukkingen zijn bijgevolg erg uitvergroot. Samen met de grove lijnvoering zorgt dit ervoor dat het geheel er zeker niet verfijnd uitziet. Wat niet wil zeggen dat er een gebrek is aan detaillering, daar heeft Sobral z?n zaakjes duidelijk in orde.

Besluit: wie voor de jeugd op zoek is naar ?eens iets anders dan Jommeke of Suske & Wiske? kan gerust dit album (maar dan best in combinatie met nr. 3) overwegen want veel kans dat het in de smaak zal vallen!

Iyo74


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.