Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-Legendariers-01-HC.jpg

Reeks De Legendariërs

Auteur(s) Patrick Sobral (tekeningen)

Genre Jeugd

ISBN 9789058857613 (softcover)
9789058857620 (hardcover)

Prijs € 7,95 (softcover)

Prijs: € 7,95 (Softcover)

De Legendariërs01 - De steen van Jovenia

Ze worden de LegendariŽrs genoemd. Ze zijn met z'n vijven en vertegenwoordigen de vergeten echte waarden: edelmoedigheid, intelligentie, dapperheid, enz. Zijn het volwassenen? Nee, ze wŠren volwassen. Maar hun laatste gevecht tegen de kwade krachten liep slecht af. Alle volwassenen werden weer kind! Kunnen de LegendariŽrs deze fout goedmaken?

DanaŽl, de leider van de LegendariŽrs, heeft een manier gevonden om de betovering waardoor iedereen in Alysia weer kind is geworden, ongedaan te maken. Maar daarvoor heeft hij de hulp nodig van zijn vier voormalige mede-LegendariŽrs. Het blijkt niet eenvoudig te zijn om het 'oude' team weer bij elkaar te krijgen.

De LegendariŽrs staat in Frankrijk al jaren in de Top-3 van Best verkochte stripreeksen. Een tekenfilmserie is reeds in de maak.

Pagina's

Reageer via FaceBook

01 - De steen van Jovenia recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSCHRIFT (link)
Goed tegen kwaad met humor

Een fantasysetting. Op de wereld Alysia heeft een groep superhelden de strijd aangebonden met de veroorzakers van het Kwaad. Tijdens hun laatste gevecht met de vertegenwoordiger van het Boze, de magiŽr Darkhell, breekt een toversteen, waardoor krachten vrij komen die volwassenen transformeren in kinderen.

De groep wordt verantwoordelijk gehouden voor deze ramp. De maatschappij kijkt hen met de nek aan. De voormalige leider van de groep, getergd door de domheid van het volk, roept zijn vier metgezellen op om de vloek van het klein zijn op te heffen. Het kost hem veel over redingskracht voordat de andere groepsleden, twee mannen en twee vrouwen, onder wie een elf, overstag gaan om gezamenlijk een queeste te beginnen. Hun dappere pogingen om de verjonging ongedaan te maken wordt gedwarsboomd door een lastig en vervelend joch, dat qua karakter veel in zich heeft van de te bestrijden magister.

Het verhaal bevat een mix van doldrieste avonturen, veel actie en drukte, gelardeerd met droogkomische humor. De verhaallijn speelt zich af op ťťn niveau. De tekenstijl van Patrick Sobral is semi-karikaturaal en gericht op de stripkunst van de Japanse manga met de voor deze tekenstijl kenmerkende grote ogen, onomatopeeŽn en opengesperde monden. (RB)

* * * (3 van 5 sterren)

Externe recensie, bron: NiceTips4Kids (link)
Voor in het boek worden de hoofdrolspelers eerst voorgesteld, zo weet je direct wie, wie is. In dit boek worden alle bewoners van Alysia jonger, en dus ook de LegendariŽrs. De bewoners denken dat het hun schuld is dat iedereen jonger is geworden, maar beseffen niet dat het de schuld is van Darkhell.
Twee jaar later probeert DaniŽl zijn team weer bijeen te krijgen, om zo samen te proberen de betovering te verbreken. Maar dit blijkt moeilijker te zijn dan gedacht.
Maar als het team ťťnmaal compleet is, kan de zoektocht naar een magische steen beginnen. Deze steen zou de betovering ongedaan kunnen makenÖ.

Een spannend verhaal, waarin de LegendariŽrs proberen om een magische steen te vinden, die de betovering kan verbreken. Onze zoon vond dit verhaal erg leuk, vooral omdat er veel actie in voor komt; spanning, actie en magie zorgen voor allerlei avonturen.

Aan het eind van het boek blij dat we deel 2 ook in huis hadden, want het verhaal wordt vervolgt in deel 2. Zorg dus als je dit boek leest, dat je ook deel 2 in huis hebt.

Externe recensie, bron: CUTTING EDGE.be
Best leuk, wie had dat gedacht?

Het hoeft dus niet elke keer even serieus te zijn. Pure naÔeve eenvoud kan ook mooi zijn. Of toch op zijn minst entertainend. Zoals 'De legendariŽrs'.

Dit eerste deel, 'De steen van Jovenia', verscheen in Frankrijk al in 2004. Sindsdien volgden er veertien nieuwe titels, telkens met meer succes. 'De legendariŽrs' groeide uit tot een van de best verkopende stripreeksen op de Franse markt. Nu is er de vertaling en de test: zal ook de Nederlanstalige markt overstag gaan? Is het succes van de reeks gerechtvaardigd?

We vermoeden van wel. Dit eerste album heeft namelijk iets. Iets: als een charme die moeilijk te vatten valt. Dat beetje extra wat de middelmaat interessanter maakt, boeiender, lichtelijk verslavend zelfs.

Maar laten we niet overdrijven. Ten eerste: dit is een reeks die duidelijk voor een jonger publiek geschreven is. We vermoeden voor twaalfjarige ukken, voor mensen die nog nooit de 'Lord of the Rings' - of 'Bone' - lazen. Die opgegroeid zijn met 'Dragon Ball Z' en ander Japans manga-geweld. Want, ten tweede: 'De legendariŽrs' mijdt het clichť niet - iets waar een volwassener lezer gevoelig voor is. Dit is een fantasy-reeks waarin je leest wat je al eerder al zag. Het verhaal is best interessant, maar nergens vernieuwend.

De wereld die gecreŽerd wordt is er als vanouds ťťn vol elfen, tovenaars en helden. Daarin gaan de vijf legendariŽrs - een soort superheldenalliantie op kinderformaat - op zoek naar een magische steen. Deze steen zou een vloek die de legendariŽrs op hun wereld loslieten, kunnen opheffen. De vloek in kwestie ontstond toen de steen van Jovenia brak, en zo elke volwassen mens ter wereld weer een kind werd.

Je leest het, dit is all the way fantasy. En niet ťťn van de zelfrelativerende of hilarisch spitsvondige soort. Geen 'Bone' dus, of 'Lanfeust van Troy'. Wij moesten eerder denken aan Pokťmon - elke held heeft zijn eigen unieke kracht, simpel en duidelijk - maar ook aan Asterix - humor is belangrijk, de tijd wordt genomen om de dialogen grappig te maken. Jammer alleen dat de schrijver Patrick Sobral geen Goscinny is. En deze reeks dus ook geen Asterix.

Wat ons misschien nog het meeste stoorde, zijn de overduidelijke manga-invloeden. Te veel manga-ogen, te veel stereotiepe uitdrukkingen, te veel dťjŗ vu. De tekeningen zijn weliswaar verzorgd maar hebben weinig ambitie. Zonde, of het moet zijn dat de tekenaar het zo gewild heeft.

Ergens vermoeden we namelijk dat 'De legendariŽrs' niet de pretentie heeft het warm water opnieuw uit te vinden. Het is een verhaal dat zelfbewust wil geven wat een lezer verwacht, en daarin grandioos slaagt. Want ondanks alle tekortkomingen, blijft dit een boeiend album. Het avontuur gaat lekker vooruit, sommige grappen deden ons lachen, de personages zijn sympathiek en de laatste pagina doet verlangen naar deel twee. Geen grootsheid dus, verre van. Het is als die film waarvan je het einde al kent, maar die je toch graag opnieuw wil zien. Gewoon omdat het leuk is.

* * * (3 van 5 sterren)

Tom Stessens

Externe recensie, bron: STRIPINFO.be (link)
"Les legendaires" is op dit moment een van de best verkopende stripreeksen in Frankrijk. Van de veertien reeds verschenen delen zijn er samen al 2.000.000 exemplaren verkocht. Dit moest dan ook wel eens de aandacht trekken van een Nederlandstalige uitgever. Silvester probeert dit succes nu ook een vervolg te geven in ons taalgebied. De reeks is vooral populair bij de acht tot twaalfjarigen, en in die leeftijdsgroep is ze zelfs populairder dan Titeuf en Kid Paddle! En misschien schuilt voor Silvester hier wel het addertje onder het gras. Want ik weet niet of de reeks ook bij ons even vlot de weg zal vinden naar een groot aantal lezers. Aangezien de reeks overduidelijk mikt op een jeugdig publiek is een grote verspreiding van de stripverhalen erg belangrijk, en de strips van Silvester zijn hier bij ons moeilijk te vinden in gewone boekhandels en supermarkten. Silvester is wel zo slim geweest om naast hun typische hardcover ook een softcover versie in de markt te zetten.

Het uitgangspunt van de reeks is wel leuk: de legendariŽrs zijn een groep van vijf helden die op de wereld van Alysia de strijd aanbinden tegen het kwaad. Hun belangrijkste vijand is Darkhell, de zwarte tovenaar. Tijdens hun laatste gevecht tegen die tovenaar liep er wat verkeerd: een van de zes magische stenen valt en breekt in stukken. Door de magische krachten die vrij komen veranderen alle mensen weer in kinderen! Leuk voor de bejaarden, maar toch kan de bevolking van de planeet er niet echt mee lachen, de legendariŽrs worden dan ook al vlug paria's in hun eigen wereld. Na deze inleiding gaat het verhaal dus echt van start als DanaŽl, de vroegere leider zijn vroegere kompanen weer samenroept omdat hij een mogelijkheid ziet om de vloek te doorbreken, natuurlijk moeten ze daarvoor op een queeste vertrekken die in het Frans ondertussen al 14 delen telt. Doordat alle figuren kinderen zijn, is het voor de kids gemakkelijker om zich in te leven in de personages, daarnaast zit er nog een gezonde dosis avontuur, actie en wat kinderlijke humor in zodat dit een perfecte mix vormt voor het jonge volkje. Ook de tekeningen zijn op de Franse van manga houdende jeugd gericht. De figuren zijn zo weggelopen uit een manga: grote ogen, wijdopengesperde monden, veel zweet en vluchtlijnen et cetera.

Verwacht dus geen nieuwe Lanfeust waarbij je minutenlang op ťťn plaat nog altijd nieuwe details of verborgen grappen kan ontdekken, maar de strip verdient wel zijn kans, al vraag ik me af of de Nederlandstalige jeugd dit net zo goed zal smaken als de Franse jeugd, die toch al veel langer vertrouwd is met de typische mangatekeningen.
Leuk om te vermelden is dat er in het Frans al een spin-off van deze reeks verschijnt, die zich afspeelt voor de ramp, dus als onze legendarÔers nog jonger en groter waren.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.