Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 11.25 MB)

Silvester Strips catalogus

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-De-Bijbel-Exodus-1.jpg

Reeks De Bijbel

Auteur(s) Damir Zitko (tekeningen), Jean-Christophe Camus (tekst), Michel Dufranne (tekst), Vladimir Mario Davidenko (inkleuring)

Genre Novelle

Pagina's 64

ISBN 9789463060035 (hardcover)

Prijs € 17,95 (hardcover)

Prijs: € 17,95 (Hardcover)

De BijbelExodus - 1 van 2

Het eerste deel van Exodus verhaalt over het leven van Mozes, vanaf zijn geboorte tot aan de oversteek van de Rode Zee. Deze Bijbelversie in stripvorm volgt de belangrijkste episodes in zijn leven op de voet. Van de dag dat hij gered wordt uit het water van de Nijl, zijn opvoeding aan het Egyptische de woestijn, zijn leven als herder, de openbaringen van Jahweh en het Brandende Bos tot aan de tien plagen van Egypte, dat alles komt aan bod in Exodus 1.

Het boek Exodus is opgesplitst in twee delen.

Pagina's

Reageer via FaceBook

Exodus - 1 van 2 recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIP TEASE (link)
De Bijbel werd al menig keer aan een stripbewerking onderworpen. Dat heeft alles te maken met de spannende verhalen die het boek bevat die uitermate geschikt zijn voor een publiek dat gewend is aan fantasy, helden met bijzondere gaven, uitverkorenen en scenerieŽn als woestijnen, bergen, steden in de Oudheid. Het verrassende kan hem echter niet meer zitten in de verhalen, want die zijn over het algemeen overbekend, zelfs bij ongelovigen. Een nieuwe pakkende bijbelbewerking moet het dus hebben van de tekeningen, de opzet van het verhaal, de vertaalslag van Bijbelse figuur naar hedendaagse stripheld. De makers van deze Bijbelbewerking zijn naar mijn smaak nogal klassiek in hun opvatting over hoe de personages moeten worden weergegeven: baardige figuren, droevige, lijdende gezichten. Wel zijn de shots en de close-ups van de koppen nogal modern filmisch en vanuit verrassende invalshoeken. Ook in de grote shots zien we de moderniteit terug, want de tekeningen zijn hyperrealistisch en bijna 3D-achtig krioelen de sprinkhanen je tijdens de plaag tegemoet of splijt Mozes de Rode Zee, die overigens consequent Rietzee genoemd wordt in deze strip, wat te wijten is aan de gebruikte Bijbelvertaling.

De Bijbel van Camus, Dufranne en Zitko is een degelijke bewerking van een boek dat al twintig eeuwen een leidraad vormt voor de westerse beschaving. Van de spectaculaire spreads in het boek raak je, of je wilt of niet, onder de indruk, van de rest van het tekenwerk trouwens ook, want het is sfeervol en realistisch. Een goede gelegenheid kortom om het op een meeslepende manier bewerkte verhaal van de uittocht uit Egypte weer eens tot je te nemen.


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.