Mijn winkelwagen

Is leeg, voelt zich eenzaam :(

Veilig betalen met iDeal

Catalogus

Download hier onze volledige catalogus ( pdf 9.63 MB)

Silvester Strips catalogus

Alle De Bamburgers strips

   Registreer | Wachtwoord?
cover stripalbum cover-Bamburgers-02.jpg

Reeks De Bamburgers

Auteur(s) Fritz van den Heuvel (tekst), Simon Spruyt (tekeningen)

Genre Jeugd

Pagina's 48

ISBN 9789058852083 (hardcover)

De Bamburgers2 Koning Leo

Het regent. En wat doe je dan als Nordaanse kroonprins? Inderdaad: je te pletter vervelen. Het enige stuk speelgoed voorhanden is een gouden hobbelpaard uit Pruisen. Moeder heeft het spelen van computerspelletjes nadrukkelijk verboden, want dat is pedagogisch onverantwoord. Maar zo gauw moeder uit zicht is, kruipen prinsjes Leo en Louis toch achter de spelcomputer. Ze hadden beter naar hun moeder kunnen luisteren. Simon Spruyt is een van de grootste Belgische striptalenten. Hij is nog maar net afgestudeerd aan de Brusselse kunstacademie Sint Lucas en dit is al de tweede aflevering van De Bamburgers. Met een prettig, lichtelijk absurd scenario van Fritz Van den Heuvel.

 'De Bamburgers mag zonder blozen naast de beste buitenlandse kinderstrips staan: dit is artistiek verantwoord amusement voor kinderen van 10 tot 77.'
(Gert Meesters in Focus Knack, over De Bamburgers 2 - Koning Leo)

Het eerste deel van De Bamburgers werd in 2006 uitgeroepen tot beste jeugdalbum van het jaar.

Pagina's

Reageer via FaceBook

2 Koning Leo recensies

Zoals geschreven door bezoekers van deze website en gevonden op andere plekken op het web:

Externe recensie, bron: STRIPSPECIAALZAAK.be (link)
Ceci n'est pas une BD
De genomineerden voor de Bronzen Adhemar, de Vlaamse Cultuurprijzen in de categorie strip, waren dit jaar Luc Cromheecke (Plunk!, Taco Zip), Kim Duchateau (die met Esther Verkest uiteindelijk zou winnen) en... de auteurs van De Bamburgers. Enkele maanden eerder gaf dat andere stripinstituut ook al zijn prestigieuze prijs voor het beste Nederlandstalig jeugdalbum aan die Bamburgers. Het juryrapport durfde zich zelfs te wagen aan een Asterix-vergelijking. Zelf vonden wij dit eerste deel even aardig als zoekend. Prijzen of niet, wij vroegen om bevestiging. En die kwam er met dit tweede deel!

Alles blijft peis en vree op het kleine eilandje NordaniŽ ergens tussen Groot-BrittaniŽ en Europa in. Het sympathieke koningsgeslacht van de Bamburgers regeert er nog steeds in hun sprookjesachtig kasteel op hun steile rots. Enfin regeren. De Bamburgers overreageren enkel. De prinsjes Leo en Louis blijven maar zagen om het nieuwste computerspel, maar hun moeder, de koningin Divina, wil hen enkel een pedagogisch verantwoord schommelpaard geven. Maar als moeder op staatsbezoek gaat, zien de prinsjes hun kans schoon.

Alles maar ook alles aan dit tweede album straalt bevestiging uit. De hippe Franse schaduwkrasjes van Simon Spruyt zijn perfect complementair met de bolle koppen en gedrongen marionettenlichaampjes. Het geheel verrast met een zelden geziene moderne dynamiek. O wat belooft dit voor zijn historische fantasystrip De Furox die in september bij Bries verschijnt. De grootste opsteker is echter het scenario van radioman Fritz Van den Heuvel. In tegenstelling tot de moppendiaree van zijn onconventionele Bob De Kerpel-strips is dit hier een humorstrip waar je nauwelijks mee moet lachen. Geen spitante dialogen, geen pointes, nauwelijks running gags,... maar zelfs zonder die efficiŽnte truukjes blijf je continu met een brede grijns de strip lezen. De hele setting klopt. Van de sublieme minister Haring tot de Laurent-fratsen van prins Louis. Elke figuur heeft zijn nut en helpt het samenhangende verhaal dragen. Het is ongelofelijk hoe vlot we alle gebeurtenissen slikten. Pas toen een van de prinsen zijn hele verhaal samenvatte voor de staatssecretaris Georges, viel ons het surreŽle van de plot op, en ontsnapte ons een luide schaterlach. Dit is puur Belgisch ťn toch ten volle Europees. Dit is de Putain Putain van de strip. Een samenraapsel van alle mogelijke Europese elementen (Franse stijl, Engelse sfeer, een Duitse koning en een Nederlandse koningin op een Monegaskisch eiland,...) in een uniek onwezenlijk verhaal dat vertrouwd aanvoelt. Net zoals het werk van het Belgische surrealistische icoon bij uitstek, Renť Magritte, bekijk je dit het best van op een afstand. Ceci n'est pas une BD. Dit is een prima strip. En, eerlijk is eerlijk, applaus voor de jury's voor hun visionaire gave.

> WOUTER PORTEMAN
juni 2007


PRAAT MET ONS OP

FaceBook Twitter youtube

NIEUWSBRIEF
* verplicht veld

logoSilvester Strips is een Nederlandse stripboekenuitgever. Op deze website vind je onze uitgaven en kun je ze bestellen. Daarnaast vind je onze contactgegevens.


Privacy | Algemene verkoopvoorwaarden

De verkoop en verzending van bestellingen wordt verzorgd door Van der Loo & Co B.V.